vuprosi-dr-vasilev

Ако имате въпроси, ако се нуждаете от съвет от специалист уролог, ако искате да Ви отговорим бързо и веднага – не се колебайте да ни позвъните, за нас това е голямо улеснение:

тел. 0898 765 649 за директен контак с Д-р Васил Василев – Уролог

Предлагаме и този раздел от сайта на всеки желаещ да зададе писмен въпрос свързан с простатата и нейните заболявания. Не се колебайте да ни пишете – контакта с вас е важен за нас. Ангажираме се да Ви отговорим максимално бързо, компетентно и изчерпателно.

Правилата за ползване и коментиране в сайта и форума са сходни с тези в сайта и молим всички участници да се запознаят с ТЯХ преди да коментират в него.

419 коментара

  1. Здравейте д- р Василев! Съпругът ми има следните симптоми вече повече от месец: чести позиви за уриниране, трудно и забавено уриниране, леко парене, има някаква подутина на члена. Посети двама уролози, единият каза че простатата е нормална, другият уголемена. Взеха му стерилна урина и резултата е ок. Изпи два антибиотика . Вече месец пие хапчета по 1 на ден за този проблем, но той не отминава..Моля за вашето мнение, нормално ли е това и колко дълго ще е лечението? Благодаря предварително!

    • Здравейте Даниела,
      Това състояние на съпруга ви изобщо не е нормално. Информацията която сте написали е само какво лечение е проведено на съпруга ви, но нямам информация за неговите години, общо състояние, придружаващи заболявания и доста друга информация за него. Моят съвет към вас е да си запазите час за преглед за да уточним състоянието и да предприемем адекватно лечение за него.
      Успех!

  2. Добро утро Д-р ВАСИЛЕВ!
    Казвам се Красимир Танков на 56 години от гр ПАЗАРДЖИК
    ПИЯ ПРОСТАМОЛ БЕЗ ИЗДАДЕНА РЕЦЕПТА и КОНСУЛТАЦИЯ с УРОЛОГ -просто като ОТГОВОРЕН за ЗДРАВЕТО си ЧОВЕК от 2-3 месеца!
    ЧУСТВАМ се ВЕЛИКОЛЕПНО!!!
    Само 1 въпрос-КОЛКО ВРЕМЕ ТРЯБВА ДА ГО ПИЯ
    МОГА ли да СПРА за МАЛКО?
    А иначе ПРОСТАМОЛА е ПРЕКРАСНО ЛЕКАРСТВО!!!!
    „ПОЗДРАВИ-БАТКО КРАСИ !!
    И ЧЕСТИТ ВИ ГЕОРГИ -ПОБЕДОНОСЕЦЪТ!!! На ПАТАРЕЦИ!
    ЖЕЛАЯ ВИ ЗДРАВЕ и ДЪЛГОЛЕТИЕ-Д-Р – ВАСИЛЕВ!!!

    • Здравейте Красимир Танков,
      Медикамента който приемате е хранителна добавка. Може да го приемате 2-3 месеца и след това да се направи почивка. В случай че нямате оплаквания е по-добре да не приемате никакви медикаменти дори и хранителни добавки.
      Успех!

  3. Уважаеми д-р Василев,

    При годишен преглед показах PSA 11.89, като в предишния тест от юни 2021 стойността беше 2.34 (на 67 години съм). Около месец преди годишния преглед имах възпаление на пикочния тракт, което оставих да затихне без лечение с антибиотик. През този период имах учестени позиви за уриниране.

    Три дни преди биопсията започнах да приемам Leflox и кръвната проба преди биопсията показа PSA 8.37.

    Резултат от хистологическото изследване: Късчета простатен паренхим с хиперпластични жлези и огнищно хронично обострено възпаление. Установяват се фокуси на базално-клетъчна хиперплазия и светлоклетъчна крибриформена метаплазия, както и единични жлези със светла пенеста цитоплазма и малки пикнотични ядра (вероятно муциозна хиперплазия). МОрфологично приемам, че се касае за доброкачествена простатна тъкан и хроничен простатит.

    Окончателната диагноза е хиперплазия. Назначено е елчение с Omnic Tocas.

    Според Вас има ли нещо смущаващо в хистологичния текст? Благодаря Ви предварително за отговора.

    • Здравейте П Иванов,
      От хистологичното изследване няма нищо притеснително. Имате доброкачествена хиперплазия на простатата и хроничен простатит. Необходимо е да проведете антибиотичен кур на лечение.
      Успех!

      • Здравейте, д-р Василев.
        Сутринта при ставане ,а и след това получих силно замайване с чувство,че ще припадна. От 40 дни пия вечер Пирсео 8 мг редовно.Преди 2 дни ме гледа Докторът с ехограф и ми каза,че простатата съвсем се е свила ,а и нямам проблем с уринирането.Досега сутрин имах разхлабване ,от два дни нормално,а сега изведнъж замайване яко,което го пише в страничните ефекти.Трябва ли да прекратя приема?

      • Да, понякога може да има такъв страничен ефект и да ви пада кръвното. Трябва да се опитате да го смените с друг алфа-блокер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Post comment