Разбиване на камъни с ултразвук

Бързо, безкръвно и ефективно разбиване на
камъни в бъбреците и уретерите

razbivane-na-kamuni-ultrazvuk-530

Какво е разбиване на камъни с ултразвук (литотриптор)?

Екстракорпоралната литотрипсия (ЕКЛТ) или извънтелесното разбиване е най-използваният метод за лечението на камъни в бъбреците, като ежегодно в България хиляди пациенти се лекуват по този начин от това често срещано заболване. Това е изключително щадящ метод, при който конкрементите се раздробяват от ударни вълни, произведени извън тялото на пациента от специална машина наречена литотриптор.

Предимството на екстракорпоралната литотрипсия е, че се извършва бързо, лесно и без специална подготовка на пациента. Най-голямото предимство на манипулацията е, че се прави в амбулаторни условия, а не чрез хирургическа интервенция. По този начин се предотвратяват редица рискове, а пациентът изпитва само лек дискомфорт за краткото време на процедурата (обикновено 20 мин.) и се възстановява бързо след нея.

 

Предимства на ултразвуковото разбиване:

  • Най-използваният метод – около 80% от случаите на камъни
  • Извършва се в амбулаторни условия, без специална подготовка за пациента
  • Ефективност при всички видове камъни
  • Над 80% успех при лечението
  • Много малък риск от усложнения
  • Много бързо възстановяване

За преглед при камъни в бъбреците

Урологичен Кабинет „Д-р Василев“

0898 765 649

ул. Г.С. Раковски 186, София

Цена на преглед – 35 лв.
Ехография – 15 лв.

Защо Д-р Василев?

Специфичното третиране на камъните изисква урологът да познава до съвършенство както апаратурата, така и начините за разбиване на различните като големина, разположение и структура образувания. Ето защо за успеха на процедурата е от особена важност лекарят да има опит и познания.

Д-р Васил Василев има дългогодишен опит в ултрадвуковото разбиването на камъни в бъбреците и уретерите (т.нар. екстракорпорална литотрипсия), като започва да се занимава с лечението на камъни още през 2003 г. като специалист уролог в Клиниката по урология към МБАЛ „Александровска“, София. Д-р Василев е използвал успешно този метод за лечение върху над 7000 пациенти от цялата страна. В момента Д-р Василев е завеждащ на Направлението по Ендоскопска урология в същата клиника, където извършва разбиване на камъни в бъбреците със най-съвременен и модерен литотриптор на реномираната фирма Dornier. Научете още за извънтелесното разбиване на камъни

Какво представлява самата процедура?

Разбиването на камъни с машина (литотриптор) е напълно безопасна, безболезнена и бърза процедура, която се извършва в амбулаторни условия и продължава около 20-30 минути. След разбиването, пациентите могат да се приберат в къщи и дори да се върнат към обичайните си активности. В следващите дни, пациентите елиминират (изпикават) пъченцата от камъка под формата на пясък или малки песъчинки, което не е болезнено и се понася без особени проблеми.

 

Всеки ли може да се подложи на процедурата?

Извънтелесното разбиване е подходящ метод при камъни вбъбреците с размери по-малки от 2 см или в уретера с размери по-малки от 1 см. Процедурата няма противопоказания по отношение на възрастта и извършването и е възможно както при възрастни така и при деца.

 

Как мога да се подложа на процедурата?

Преди да се стигне до разбиване, първо трябва да преминете през преглед и консултация със специалист уролог, който да се запознае със състоянието ви, да направи ехография и да назначи урологични изследвания. След алмбулаторния преглед, урологът насочва пациента към най-подходящата за него процедура и възможните методи за лечение, както и избора на болница, в която да се извърши ендоскопската операция.

Обадете се, за да запазите час за преглед и консултация с Д-р Василев тел. 0898 765 649 или вижте страницата ни за контакти за повече начини за връзка с нас .

Нашите доволни пациенти:

null
За урологичен преглед и ехография
ЗАПИШЕТЕ СИ ЧАС