vuprosi-dr-vasilev

Ако имате въпроси, ако се нуждаете от съвет от специалист уролог, ако искате да Ви отговорим бързо и веднага – не се колебайте да ни позвъните, за нас това е голямо улеснение:

тел. 0898 765 649 за директен контак с Доц. Васил Василев – Уролог

За преглед и консултация с уролог:

Урологичен Център „Доц. Василев“, ул. Пчела №*, София

Предлагаме и този раздел от сайта на всеки желаещ да зададе писмен въпрос свързан със заболяванията на бъбреците. Не се колебайте да ни пишете – контакта с вас е важен за нас. Ангажираме се да Ви отговорим максимално бързо, компетентно и изчерпателно.

Правилата за ползване и коментиране в сайта и форума са сходни с тези в сайта и молим всички участници да се запознаят с ТЯХ преди да коментират в него.

266 коментара

 1. Здравейте,
  Преди повече от година започнах да се събуждам нощем с нужда за уриниране. С времето случаите се увеличиха и към днешна дата почти няма нощ без събуждане. Пробвала съм много пъти да огранича течностите вечер, но това също не променя ситуацията. Иска ми се да открия причината за това, тъй като в много от случаите не заспивам повторно и това води до често недоспиване, тежък работен ден и т.н.. Възможно ли е да се дължи на нефрологични проблеми и какво бих могла да проверя/изследвам в случая?
  Благодаря предварително!

  • Здравейте Денислава,
   На първо време бихте могла да направите микробиологично изследване на стерилна урина и с готови резултати на преглед при лекар. При необходимост да се направят допълнителни изследвания като ехография, урофлоуметрия, цистоскопия. Проблема при вас е свързан с пикочния мехур, а не с бъбреците.
   Успех!

 2. Какви са последствията от поставяне на нефростома,има ли голяма опасност от чести инфекции.Аз съм с онкологично заболяване и това и това още повече усложнява нещата,но иначе не мога да продължа с химиотерапията.

  • Здравейте Катрин,
   Нефростомата се поставя когато няма оттичане на урина от бъбрека към пикочния мехур или има оформяне на хидронефроза поради запушване пътя на урината. Преди поставянето на нефростома има и други методи за отпушване на бъбрека. Нефростомата се поставя и на определен период от време се сменя.
   Успех!

 3. Добър ден д-р Василев. Преди една седмица постъпих в урология с бъбречна криза. Ехографията показа 9мм.камък в уретрата на десния бъбрек на около 4см надолу. Цяла седмица ми правиха вливания и обезболяващи и накрая направиха деблокаж сложиха ми катетър в бъбрека и сега искат да ми сложат j стенд. Но според мен причина та си стой някъде там . Моля за консултация и съвет. Ако може да се свържа с Вас по телефона ще съм Ви благодарен. Тел ми 0899925464 Предварително Ви благодаря.

  • Здравейте Валентин Христов,
   На посоченият в сайта телефон 0898765649, може да се свържете с мен лично всеки делничен ден, сутрин между 08:30 и 09:30ч.
   Успех!

 4. Здравейте , възможно ли е камък в бъбрека да предизвика вдигане на температура над 39 градуса ,3 пъти в рамките на месец и половина без наличие на болка в лумбалната област???

 5. Здравей докторе на 67 години съм имам белтък в урината при граница20 аз имам42 със диабит съм тип2 също хипертония

 6. Здравейте 🙂 искам да попитам проблем ли е ако приемам Омник 0.4 капсули и Капсули мечо грозде? Благодаря

 7. Здравейте! На 29 години съм.
  През месец октомври изкарах някаква инфекция на пикочните пътища , при която не отидох на лекар и тя отшумя.
  През месец Януари започнах да се събуждам с болка и тежест в областта на таза. Последва често обилно уриниране, безболезнено. След това получих парещи болки в долната част на гърба, ниско в корема ,отстрани, като болката се местеше и не беше постоянна .
  Пуснах изследвания на урина. Всичко беше в норма. При прегледа на ехограф обаче ми поставиха диагноза Хидронефроза 1 ва степен и лека ектазия на пеилокаликсната система в ляв бъбрек. Предписаха ми Антиботик и спазмалгон. Открит беше и ангиомиолипом 11мм в десен бъбрек . Информацията, която намирам за туморното образование е много малко
  Според вас, адекватно ли е лечението за бъбрека с диагноза Хидронефроза о трябва ли да търся второ мнение?
  Как да подходя към Ангиомиолипома?

  Поздрави,

  • Здравейте Мария-Антоанета,
   Необходимо е да потърсите второ мнение и моя съвет е да си направите скенер на малък таз и коремни органи с контраст. Не е нормално да имате хидронефроза, освен ако не е вродена. Ангиомиолипома се наблюдава.
   Успех!

 8. Здравейте искам да ви попитам как се премахва стент и след това има ли някакви проблеми

  • Здравейте Стефан,
   Стента се премахва с цистоскоп, през уретрата. Манипулацията може да се направи както с пълна така и с локална упойка. Ако манипулацията е изпълнена по правилата след нея няма никакви пеоблеми. Иначе е допустимо да има леко парене, дискомфорт в канала възможна е и появата на кръв в урината, това е абсолютно нормално.
   Успех!

 9. Здравейте д-р Василев!
  Искам съвет от вас как да постъпим с моя баща на 85г (но жизнен), след кървене при уриниране на преглед при уролог и изследвания (вкл.КТ на абдомен и малък таз) се установи: Десен бъбрек – с изтънен паренхим, забавена ексрекция на к.м. , дилатиран пиелон, в който не се визуализират конкременти. Дилатиран десен уретер до 12мм , като в диаталната му част се вижда мекотъканно стеснение на лемура му на протежение от около 50 мм, контрастно усилващо се от 32 до 64 ХЕ( не цитирам всичко останало, което е в норма). Заключение: Най-вероятно се касае за уротелен Са на десен уретер в дистална трета, десностранна хидронефроза 3ст. Простатна хипертрофия.
  ВЪПРОСЪТ МИ Е: Удачно ли е да се оперира, поради напредналата възраст ? Личната ни лекарка препоръча да е щадяща, лапароскопска операция. Къде може да се извърши такава операция?
  Благодаря Ви придварително!

  • Здравейте Анелия Димова,
   По принцип лечението при такава диагноза е оперативно, т.е маха се бъбрека с уретера. Тумора според скенера е в уретера, а бъбрека е с хидронефроза 3-та степен. Операцията дори и лапароскопска е тежка. Да трябва да се оперира, но какви са рисковете и дали пациента може да понесе операцията, мога да кажа след като се запозная лично с пациента и неговото общо състояние. Почти във всички големи градове се извършват такъв тип операции.
   Успех!

 10. Здравейте д-р.Василев.Започнах лечение с антибиотици за уреаплазма,почти съм края на лечението си но забелязвам че урината ми започна да е пенеста което ме съмнява за наличието на протеин.До колко е възможно да съм си увредил бъбреците с антибиотици и след колко време е добре да отида да си направя изследвания след спирането на лекарствата.Благодаря и хубав ден!

  • Здравейте Цветомир,
   Бъбреците със сигурност не са увредени от приема на на няколко дни антибиотик. Изследване най-рано може да си направите след 10 дни.
   Успех!

 11. При ехограф ми откриха 40 мм кортикална киста в левия бъбрек и задържане на урина в същия бъбрек. В урината левкоцити 125. Във вашия център може ли да се премахне кистата и какъв е начина. Благодаря, за отделеното време,

  • Здрвайте Цецка,
   Премахването на киста е процедура, която се извършва в болницата и в операционната, така че няма да можем да ви извършим тази процедура в нашия център.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Post comment