bolesti-na-mujkata-polova-sitema

Болестите на мъжката полова система са често срещани и засягат предимно млади мъже в активна и репродуктивна възраст, а раздела от урологията, който се занимава с тях се нарича андрология (от гръцки andros – мъж). Подобно на гинекологията при жените, в обзора на андрологията влизат чисто мъжки болести, засягащи половата и репродуктивна система на мъжа.

В този раздел на сайта, Ви представяме изчерпателна и достоверна информация за най-честите мъжки проблеми, като материалите, публикувани в него са базирани на научни сведения, изследвания, както и опита на специалистите в съответната област.

Фимоза

kakvo-e-fimoza-1

Това е често срещан мъжки проблем на кожата на пениса, която е тясна и не позволява главичката да се заголва свободно и води до дискомфорт и болка по време на полов акт.

Научете още

Късо гемче

kuso-gemche-penis

Гемчето е тънката кожа отдолу на главичката на пениса, която може да е къса при някои мъже и да води до болка и теглене – лечението му е лесно, бързо и безкръвно и се нарича лазерна френулотомия.

Научете още

Слаба ерекция

erekcia-mehanizum-penis-450x220

Проблемите с ерекцията и слабата потенстност засягат много мъже на 40 годишна възраст. Предлагаме ви информация  за тяхното диагностициране и съвременните методи на лечение.

Научете още

Преждевременна еякулация

prejdevremenna-eqkulacia-izdurjane

За преждевременна еякулация (ПЕ) говорим, когато мъжа свършва много бързо (по-малко от 30-60 секунди) и не може да контролира и забави изпразването.

Научете още

Варикоцеле

varicocele-anatomia

Това е подуване на вените на тестиса в ляво, което може предизвиква тъпи болки или тежест в тестиса или да доведе до намалена оплодителна способност.

Научете още

Хидроцеле

hydrocele-tumb-info

Това е състояние, при което в тестиса се събира вода, съответно подуване на скротума,   което понякога много плаши мъжете, а реално не представлява нищо сериозно.

Научете още

Обрязване

klasichesko-obrqzvane

Циркумцизиото е медицинската дума за обрязване и представлява кратка оперативна интервенция, при която се отстранява част от кожата на главичката на пениса и с която се лекува фимозата.

Научете още

Бели пъпчици по пениса

Преди

Белите пъпчици по главичката на пениса, наричани още Pearly Penile Papules са често срещан козметичен проблем при мъжете, който може много лесно бъде премахнат с кратка лазерна процедура.

Научете още

171 коментара

 1. Здравейте, на скоро забелязах две неща на пениса си. Едното е нещо като прекъсната вена на кожичката по време не ерекция, която става твърда(предполагам от невъзможността на кръвта да премине от там). Второто са миниатюрни брадавички отново по кожичката, които едвам се забелязват, но все пак съм обезпокоен и не знам дали е нещо сериозно.

  • Здравейте Георги,
   Вената която виждате може да е запушена, добре е да се направи доплер на съдовете за да се провери проходимоста. Брадавичките може да са кондиломи.Съветвам ви да посетите лекар за преглед. И двете оплаквания са заболявания които трябва да се лекуват.
   Успех!

 2. Здравейте, д-р Василев!
  От известно време забелязвам проблем с препуциума, който на места се „слепва“ с главичката на пениса. Понякога, в резултат на полов акт, въпросните участъци леко се разкъсват, образуват малка рана и започва да тече малко количество кръв, като до няколко дни участъците се възстановяват и това отново води до въпросното слепване на част от препуциума с главичката. Изпитвам болки единствено по време на това разкъсване. Какво бихте препоръчали? Към какъв специалист да се обърна?
  Бъдете здрави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Post comment