bolesti-na-mujkata-polova-sitema

Болестите на мъжката полова система са често срещани и засягат предимно млади мъже в активна и репродуктивна възраст, а раздела от урологията, който се занимава с тях се нарича андрология (от гръцки andros – мъж). Подобно на гинекологията при жените, в обзора на андрологията влизат чисто мъжки болести, засягащи половата и репродуктивна система на мъжа.

В този раздел на сайта, Ви представяме изчерпателна и достоверна информация за най-честите мъжки проблеми, като материалите, публикувани в него са базирани на научни сведения, изследвания, както и опита на специалистите в съответната област.

Фимоза

kakvo-e-fimoza-1

Това е често срещан мъжки проблем на кожата на пениса, която е тясна и не позволява главичката да се заголва свободно и води до дискомфорт и болка по време на полов акт.

Научете още

Късо гемче

kuso-gemche-penis

Гемчето е тънката кожа отдолу на главичката на пениса, която може да е къса при някои мъже и да води до болка и теглене – лечението му е лесно, бързо и безкръвно и се нарича лазерна френулотомия.

Научете още

Слаба ерекция

erekcia-mehanizum-penis-450x220

Проблемите с ерекцията и слабата потенстност засягат много мъже на 40 годишна възраст. Предлагаме ви информация  за тяхното диагностициране и съвременните методи на лечение.

Научете още

Преждевременна еякулация

prejdevremenna-eqkulacia-izdurjane

За преждевременна еякулация (ПЕ) говорим, когато мъжа свършва много бързо (по-малко от 30-60 секунди) и не може да контролира и забави изпразването.

Научете още

Варикоцеле

varicocele-anatomia

Това е подуване на вените на тестиса в ляво, което може предизвиква тъпи болки или тежест в тестиса или да доведе до намалена оплодителна способност.

Научете още

Хидроцеле

hydrocele-tumb-info

Това е състояние, при което в тестиса се събира вода, съответно подуване на скротума,   което понякога много плаши мъжете, а реално не представлява нищо сериозно.

Научете още

Обрязване

klasichesko-obrqzvane

Циркумцизиото е медицинската дума за обрязване и представлява кратка оперативна интервенция, при която се отстранява част от кожата на главичката на пениса и с която се лекува фимозата.

Научете още

Бели пъпчици по пениса

Преди

Белите пъпчици по главичката на пениса, наричани още Pearly Penile Papules са често срещан козметичен проблем при мъжете, който може много лесно бъде премахнат с кратка лазерна процедура.

Научете още

157 коментара

  1. Здравейте д-р Василев, от известно време насам леко под главичката на пениса, вътрешно усещам един дискомфорт. Дразнещо е. реших че е липса на витамини и няколко пъти хапвах сушена червена боровинка. От това ми олекваше и тази болка отшумява. Правих си пълна кръвна картина и лаборанта като видя резултатите, каза че всичко е наред. Не знам, дали не е някаква бактерия, вътрешна. Моля за съвет. Благодаря

  2. Здравейте д-р Василев,преди известно време,когато се изхождам по голяма нужда забелязах да изтича бяла семенна течност от пениса,на какво според Вас може да се дължи това?

  3. Здравейте Атанас,
    Това най-вероятно се дължи на хроничен възпалителен процес на простатата. Може да си направите микробиологично изследване на еякулат.
    Успех!

  4. Здравейте д-р Василев, незная към какъв доктор да се обърна , живея в Германия . От известно време имам скучна болка в слабините в ляво над пениса особено когато легна по корем. От ден два ми се поду отдясната страна самият член имам чувство на дразнене и че е надута самата кожа. Благодаря ви предварително.

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Публикуане