bolesti-na-mujkata-polova-sitema

Болестите на мъжката полова система са често срещани и засягат предимно млади мъже в активна и репродуктивна възраст, а раздела от урологията, който се занимава с тях се нарича андрология (от гръцки andros – мъж). Подобно на гинекологията при жените, в обзора на андрологията влизат чисто мъжки болести, засягащи половата и репродуктивна система на мъжа.

В този раздел на сайта, Ви представяме изчерпателна и достоверна информация за най-честите мъжки проблеми, като материалите, публикувани в него са базирани на научни сведения, изследвания, както и опита на специалистите в съответната област.

Фимоза

kakvo-e-fimoza-1

Това е често срещан мъжки проблем на кожата на пениса, която е тясна и не позволява главичката да се заголва свободно и води до дискомфорт и болка по време на полов акт.

Научете още

Късо гемче

kuso-gemche-penis

Гемчето е тънката кожа отдолу на главичката на пениса, която може да е къса при някои мъже и да води до болка и теглене – лечението му е лесно, бързо и безкръвно и се нарича лазерна френулотомия.

Научете още

Слаба ерекция

erekcia-mehanizum-penis-450x220

Проблемите с ерекцията и слабата потенстност засягат много мъже на 40 годишна възраст. Предлагаме ви информация  за тяхното диагностициране и съвременните методи на лечение.

Научете още

Преждевременна еякулация

prejdevremenna-eqkulacia-izdurjane

За преждевременна еякулация (ПЕ) говорим, когато мъжа свършва много бързо (по-малко от 30-60 секунди) и не може да контролира и забави изпразването.

Научете още

Варикоцеле

varicocele-anatomia

Това е подуване на вените на тестиса в ляво, което може предизвиква тъпи болки или тежест в тестиса или да доведе до намалена оплодителна способност.

Научете още

Хидроцеле

hydrocele-tumb-info

Това е състояние, при което в тестиса се събира вода, съответно подуване на скротума,   което понякога много плаши мъжете, а реално не представлява нищо сериозно.

Научете още

Обрязване

klasichesko-obrqzvane

Циркумцизиото е медицинската дума за обрязване и представлява кратка оперативна интервенция, при която се отстранява част от кожата на главичката на пениса и с която се лекува фимозата.

Научете още

Бели пъпчици по пениса

Преди

Белите пъпчици по главичката на пениса, наричани още Pearly Penile Papules са често срещан козметичен проблем при мъжете, който може много лесно бъде премахнат с кратка лазерна процедура.

Научете още
73 коментара
 1. Здравейте Антоан,
  Да възможно е да е алергична реакция от препаратите, може да е някаква инфекция.Без да го видя няма как да ви кажа със сигорност.Моят съвет към вас е да се консултирате с колега дерматолог защото проблема е кожен.
  Успех!

 2. Даниел

  Здравейте ,диагностициран съм с генитален херпес през март месец ,но предполагам че го имам от миналото лято от басейн .когато го откриха на мен ,моята приятелка нямаше ,сега и тя има съмнения за нея .при мен проблема от няколко месеца е постоянен ,излиза постоянно ,оправя се и след два три дена отново .по големия проблем е че правим опити за дете ,и това сериозно ни притеснява .март месец вземах антибиотици ,но от тогава не съм ,само кремове слагам .въпросът ни е ,има ли шанс за цялостно лечение и възможно ли е това да е причинита за да нямаме все още дете
  Благодаря

 3. Здравейте Даниел,
  Ако вие сте в активна фаза на заболяването и имате полов контакт без предпазни средства със сигорност ще заразите и партньора.Лечението на гениталния херпес в някои от случаите се осъществява с противовирусни препарати, локални кремеове, имуностимуланти, а понякога и комбинирана терапия.Моят съвет към вас е да посетите лекар за да ви прегледа и да бъде назначена терапия за лечение и на двамата партньори.
  Успех!

 4. Иво

  Здравейте д-р Василев
  От няколко години насам забелязах, че левия ми тестис при тренировка с тежести и при секс ми отива нагоре и се скрива под кожата над пениса и все го избутвам надолу или ако не го избутам слиза сам след няколко минути. Много ми е дискомфортно,а и този същия тестис ми е по малък от десния и ми седи доста по нагоре от десния. Притеснен съм много. Какво ще ме посъветвате ???

 5. Здравейте Иво,
  Нам-вероятно си имате асансьорен тестис, анатомично единият тестис винаги стои по-високо от другия не са на едно ниво. Моят съвет към вас е да посетите лекар за преглед и евентуално да се прецени дали е необходимо оперативно лечение.
  Успех!

 6. Станислав

  Здравейте доктор Василев,имам много често зачървяване и силна чувствителност на члена,доскоро след акт ми ставаше червен,но вече е доста често,и то много червен от само себе си,образува се и някаква бяла течност,подобна на сперма но по-гъста и мирише гадно,какво мога да направя,мога ли да използвам мехлем или нещо друго или трябва лекарска намеса,защото съм в чужбина сега,благодаря ви !

 7. Иван

  Здравейте Д-р Василев,
  От 2 дена имам зачервяване на края на кожата на главичката. Какво мислите, че може да е и мога ли да се излекувам без да посещавам лекар ? Благодаря предварително 🙂

 8. Здравейте Иван,
  Мисля че могат да бъдат доста неща. От всяко едно възпалително заболяване което започва обикновено с зачервяване като една банална гъбична инфекциа докато преминем през всички полово предавани болести. Без да съм го видял зачервяването немога да кажа какво е, но ако вие познавате добре лекарствените препарити и кожните заболявания може да опитате да се излекувате.
  Успех!

 9. Здравейте Станислав,
  Най-вероятно имате гъбична инфекция и ще трябва да се мажите и да пиете антимикотични препарти, но за съжаление нямам право да изписвам рецепти по интернет.Моят съвет към вас е за момента да правите секс с презерватив или да спрете за известно време. Трябва и партньорката да се лекува.
  Успех!

 10. Здравко

  Здравейте Д-р Василев,
  от доста години насам имам 2-3 кафеникави петънца по главичката на пениса. Появиха се докато все още бях в пубертета и не бях правил секс. Причината да не се консултирам с лекар е, че не ми създаваха абсолютно никакъв проблем. Но с напредване на годините все повече започнах да се притеснявам, особенно от глупостите които пише в интернет. Какво мислите, че може да е и мога ли да се излекувам без да посещавам лекар ?

 11. Валентин

  Здравейте д-р Василев!
  Имам следния проблем…В следствие на масрурбация ми изскочи нещо, като жила (най-вероятно вена). Та тази вена е невидима, смисъл безцветна по дължината отгоре на пениса върви, твтърда е а по средата на пениса се е образувало и нещо като топче, какъв може да е проблема..Благодаря предварително !!

 12. Здравейте Здравко,
  Най-вероятно няма нищо сериозно като проблем, но ако има със сигурност сам няма как да се излекувате. Моят съвет към вас е да посетите лекар и да ви прегледа дерматолог, защото макар и на пениса проблема е върху кожата.
  Успех!

 13. Здравейте Валентин,
  За съжаление без да ви прегледам немога да ви дам конкретен отговор на въпроса, защото в някои от случаите като вашият се прибягва до оперативно лечение.
  Успех!

Задайте ни въпрос

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formSubmit