bolesti-na-mujkata-polova-sitema

Болестите на мъжката полова система са често срещани и засягат предимно млади мъже в активна и репродуктивна възраст, а раздела от урологията, който се занимава с тях се нарича андрология (от гръцки andros – мъж). Подобно на гинекологията при жените, в обзора на андрологията влизат чисто мъжки болести, засягащи половата и репродуктивна система на мъжа.

В този раздел на сайта, Ви представяме изчерпателна и достоверна информация за най-честите мъжки проблеми, като материалите, публикувани в него са базирани на научни сведения, изследвания, както и опита на специалистите в съответната област.

Фимоза

kakvo-e-fimoza-1

Това е често срещан мъжки проблем на кожата на пениса, която е тясна и не позволява главичката да се заголва свободно и води до дискомфорт и болка по време на полов акт.

Научете още

Късо гемче

kuso-gemche-penis

Гемчето е тънката кожа отдолу на главичката на пениса, която може да е къса при някои мъже и да води до болка и теглене – лечението му е лесно, бързо и безкръвно и се нарича лазерна френулотомия.

Научете още

Слаба ерекция

erekcia-mehanizum-penis-450x220

Проблемите с ерекцията и слабата потенстност засягат много мъже на 40 годишна възраст. Предлагаме ви информация  за тяхното диагностициране и съвременните методи на лечение.

Научете още

Преждевременна еякулация

prejdevremenna-eqkulacia-izdurjane

За преждевременна еякулация (ПЕ) говорим, когато мъжа свършва много бързо (по-малко от 30-60 секунди) и не може да контролира и забави изпразването.

Научете още

Варикоцеле

varicocele-anatomia

Това е подуване на вените на тестиса в ляво, което може предизвиква тъпи болки или тежест в тестиса или да доведе до намалена оплодителна способност.

Научете още

Хидроцеле

hydrocele-tumb-info

Това е състояние, при което в тестиса се събира вода, съответно подуване на скротума,   което понякога много плаши мъжете, а реално не представлява нищо сериозно.

Научете още

Обрязване

klasichesko-obrqzvane

Циркумцизиото е медицинската дума за обрязване и представлява кратка оперативна интервенция, при която се отстранява част от кожата на главичката на пениса и с която се лекува фимозата.

Научете още

Бели пъпчици по пениса

Преди

Белите пъпчици по главичката на пениса, наричани още Pearly Penile Papules са често срещан козметичен проблем при мъжете, който може много лесно бъде премахнат с кратка лазерна процедура.

Научете още

163 коментара

 1. Здравейте д-р Василев, от известно време насам леко под главичката на пениса, вътрешно усещам един дискомфорт. Дразнещо е. реших че е липса на витамини и няколко пъти хапвах сушена червена боровинка. От това ми олекваше и тази болка отшумява. Правих си пълна кръвна картина и лаборанта като видя резултатите, каза че всичко е наред. Не знам, дали не е някаква бактерия, вътрешна. Моля за съвет. Благодаря

 2. Здравейте д-р Василев,преди известно време,когато се изхождам по голяма нужда забелязах да изтича бяла семенна течност от пениса,на какво според Вас може да се дължи това?

 3. Здравейте Атанас,
  Това най-вероятно се дължи на хроничен възпалителен процес на простатата. Може да си направите микробиологично изследване на еякулат.
  Успех!

 4. Здравейте д-р Василев, незная към какъв доктор да се обърна , живея в Германия . От известно време имам скучна болка в слабините в ляво над пениса особено когато легна по корем. От ден два ми се поду отдясната страна самият член имам чувство на дразнене и че е надута самата кожа. Благодаря ви предварително.

 5. Здравейте, преди 2 месеца се консултирах с дерматолог, имах червени петна и бели пъпки по кожата на пениса, придружени с дискомфорт и сърбеж. Основната диагноза беше Интертригинозен еритем. Изписаните кремове помогнаха, но не напълно възстановиха кожата.
  В момента има следи от тези петна, а в състоянието на пъпките почти няма промяна. Скоро този проблем отново се появи, но на друго място в пениса. Моля за съвет, към какъв лекар да се обърна, тъй като вече съм бил при дерматолог?

 6. Здравейте. От около 2 месеца имам болка в ляво точно до пениса. Понякога я усещам и в левия тестис и левия крак. Понякога има и изтръпване на крака и пръстите. Като натисна в лявата част до пениса и усещам болка. Понякога е пареща, понякога като пареща. Може ли за мнение?

 7. Здравейте д-р Василев,

  Преди около 20 дни се лекувах от кандидозен баланопостит с крем Канестетн, както и пих едно хапче 150 мг Дифлукан, симптомите отшумяха за около седмица. Приятелката ми също се лекува. Преди 2 дни подновихме полови контакти и днес усещам изразено парене при уриниране, чести пориви за уриниране, както и забелязах не много, но гъст и бял секрет от пениса, което е много необичайно. При седене се случва да имам остри неразположения за няколко секунди по пикочния канал. Възможно ли е да бъде уретрит, вследствие от травма по пениса или наличието на секрет означава, че има някакви бактерии (гонорея, хламидии и т.н.). Какво препоръчвате? Благодаря Ви!

 8. Здравейте Димитър,
  Препоръчвам ви да си направите микробиологично изследване на еякулат и натривка от галата на пениса и съответно да посетите лекар за да започнете лечение при необходимост докато чакате резултатите от изследванията. За съжаление по интернет няма как да ви изпиша рецепта.
  Успех!

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Публикуане