bolesti-na-mujkata-polova-sitema

Болестите на мъжката полова система са често срещани и засягат предимно млади мъже в активна и репродуктивна възраст, а раздела от урологията, който се занимава с тях се нарича андрология (от гръцки andros – мъж). Подобно на гинекологията при жените, в обзора на андрологията влизат чисто мъжки болести, засягащи половата и репродуктивна система на мъжа.

В този раздел на сайта, Ви представяме изчерпателна и достоверна информация за най-честите мъжки проблеми, като материалите, публикувани в него са базирани на научни сведения, изследвания, както и опита на специалистите в съответната област.

Фимоза

kakvo-e-fimoza-1

Това е често срещан мъжки проблем на кожата на пениса, която е тясна и не позволява главичката да се заголва свободно и води до дискомфорт и болка по време на полов акт.

Научете още

Късо гемче

kuso-gemche-penis

Гемчето е тънката кожа отдолу на главичката на пениса, която може да е къса при някои мъже и да води до болка и теглене – лечението му е лесно, бързо и безкръвно и се нарича лазерна френулотомия.

Научете още

Слаба ерекция

erekcia-mehanizum-penis-450x220

Проблемите с ерекцията и слабата потенстност засягат много мъже на 40 годишна възраст. Предлагаме ви информация  за тяхното диагностициране и съвременните методи на лечение.

Научете още

Преждевременна еякулация

prejdevremenna-eqkulacia-izdurjane

За преждевременна еякулация (ПЕ) говорим, когато мъжа свършва много бързо (по-малко от 30-60 секунди) и не може да контролира и забави изпразването.

Научете още

Варикоцеле

varicocele-anatomia

Това е подуване на вените на тестиса в ляво, което може предизвиква тъпи болки или тежест в тестиса или да доведе до намалена оплодителна способност.

Научете още

Хидроцеле

hydrocele-tumb-info

Това е състояние, при което в тестиса се събира вода, съответно подуване на скротума,   което понякога много плаши мъжете, а реално не представлява нищо сериозно.

Научете още

Обрязване

klasichesko-obrqzvane

Циркумцизиото е медицинската дума за обрязване и представлява кратка оперативна интервенция, при която се отстранява част от кожата на главичката на пениса и с която се лекува фимозата.

Научете още

Бели пъпчици по пениса

Преди

Белите пъпчици по главичката на пениса, наричани още Pearly Penile Papules са често срещан козметичен проблем при мъжете, който може много лесно бъде премахнат с кратка лазерна процедура.

Научете още

115 коментара

 1. Мъжът ми има проблеми с ерекцията по време на полов акт му спада може ли да ме посъветвате на какво може да се дължи това

 2. Здравейте Ивелина Стоева,
  Моят съвет е, съпругът ви да си направи изследване на тестостерона и с готовите резултати да си запише час за преглед. Причините за намалената ерекция могат да бъдат различни, но пък проблемът може да бъде решен и без прием на медикаменти.
  Успех!

 3. Здравейте, защо спермата може да има неприятна миризма, трудно определима, нещо като миризма на белина?

 4. Здравейте Здравко Каменов,
  Промяната в миризмата на спермата най-често се дължи на инфекция, попаднали бактерии в нея.
  Успех!

 5. Здравейте отскоро забелязах петно от лявата страна около 1 см на основата на пениса ми не е на пениса, а долу под корема точно до основата му в окосмената част, на цвят е като виолетово понякога има сърбеж и сякаш мирише какво може да е може ли да е гъбичка към кого да се обърна

 6. Здравейте сле полов акт на съпруга ми излезнаха оранжеви топчета като желе от пениса много се притеснявам какво е това и опасно ли е

 7. Здравейте Стойка Червенкова,
  Съветвам ви да направите микробиологично изследване на спермата и с готови резултати да посетите лекар за преглед. Това е признак на инфекция.
  Успех!

 8. Добър ден.Искам да попитам има ли рак на пениса които да не се забелязва външно върху пениса,примерно да е само от вътре и единствения начин да се забележи е с ехограф или нещо подобно.

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Публикуане