bolesti-na-mujkata-polova-sitema

Болестите на мъжката полова система са често срещани и засягат предимно млади мъже в активна и репродуктивна възраст, а раздела от урологията, който се занимава с тях се нарича андрология (от гръцки andros – мъж). Подобно на гинекологията при жените, в обзора на андрологията влизат чисто мъжки болести, засягащи половата и репродуктивна система на мъжа.

В този раздел на сайта, Ви представяме изчерпателна и достоверна информация за най-честите мъжки проблеми, като материалите, публикувани в него са базирани на научни сведения, изследвания, както и опита на специалистите в съответната област.

Фимоза

kakvo-e-fimoza-1

Това е често срещан мъжки проблем на кожата на пениса, която е тясна и не позволява главичката да се заголва свободно и води до дискомфорт и болка по време на полов акт.

Научете още

Късо гемче

kuso-gemche-penis

Гемчето е тънката кожа отдолу на главичката на пениса, която може да е къса при някои мъже и да води до болка и теглене – лечението му е лесно, бързо и безкръвно и се нарича лазерна френулотомия.

Научете още

Слаба ерекция

erekcia-mehanizum-penis-450x220

Проблемите с ерекцията и слабата потенстност засягат много мъже на 40 годишна възраст. Предлагаме ви информация  за тяхното диагностициране и съвременните методи на лечение.

Научете още

Преждевременна еякулация

prejdevremenna-eqkulacia-izdurjane

За преждевременна еякулация (ПЕ) говорим, когато мъжа свършва много бързо (по-малко от 30-60 секунди) и не може да контролира и забави изпразването.

Научете още

Варикоцеле

varicocele-anatomia

Това е подуване на вените на тестиса в ляво, което може предизвиква тъпи болки или тежест в тестиса или да доведе до намалена оплодителна способност.

Научете още

Хидроцеле

hydrocele-tumb-info

Това е състояние, при което в тестиса се събира вода, съответно подуване на скротума,   което понякога много плаши мъжете, а реално не представлява нищо сериозно.

Научете още

Обрязване

klasichesko-obrqzvane

Циркумцизиото е медицинската дума за обрязване и представлява кратка оперативна интервенция, при която се отстранява част от кожата на главичката на пениса и с която се лекува фимозата.

Научете още

Бели пъпчици по пениса

Преди

Белите пъпчици по главичката на пениса, наричани още Pearly Penile Papules са често срещан козметичен проблем при мъжете, който може много лесно бъде премахнат с кратка лазерна процедура.

Научете още

155 коментара

 1. Здравейте, преди два дни левият ми тестис изведнъж се наду 2-3пъти от нормалното във момента е леко зачервено. При допир усещам болка, също така усещам болка пак от лявата страна под корема. Какво да правя. Най вероятно е някакво разтежение или възпаление?

 2. Здравейте Д-р.Василев .. От известно време ми се появи лоша миризма на пениса и даже след баня си оставя .По някога получавам сърбежи отпред на кожичката ,и по някой пут се получават леки цепнатинки и под въздействието на вода и сапун се усеща парене и щипане . Мажа се с кремче Triderm и до два дена някъде се оправят нещата ,кожата е по мека така и няма цепнатини и зачервявания .Ходих на иследване уш всичко е нормално .От близо 4/5г нямам сериозни полови контакти и отношения ,даже бих казал никакви .Но за миризмата се притеснявам най много ,спермата има нормален вид ,малко по течна е вече и миризмата и е нормална . ? На главичката на пръстена се виждат леки подобни пъпчици . Но не са като на снимката по горе. Прото едвам се забелязват .. Имам и гемче което казаха че не е проблемно толкова ,но понякога си имам дискомфорта ,много е чувствително ,при най малките аномалй си се усеща .. чудя се дали да го махам ,но в нашия град мисля че нямат лазерна манипулация ,а са си по старички с скалпел .. ? На 34г съм нямам приятелка все още от тогава до сега .. Благодаря ви много

 3. Здарвейте Владислав,
  На първо място трябва да посетите лекар за преглед. Вие най-вероятно имате херния или възпаление на тестиса и е необходимо да започнете лечение.
  Успех!

 4. Здравейте Красимир,
  Какъв точно е проблема със сигурност мога да ви кажа след като ви прегледам. Най-вероятно според оплакванията окончателното решение на вашия проблем ще бъде обрязване. Премахване на късото гемче и проблемният участък от кожата на пениса.
  Успех!

 5. Здравейте, Д-р.Василев.. Близо преди по-малко от година забелязах някаква малка черна точица точно под върха на главичката на пениса (където се намира гемчето). Нито ме боли, нито сърби, нито имам проблеми при еякулация.. Нямам никакви проблеми, но ме притеснява като я видя тази малка черна точица, също така когато се къпя става бяла и след къпането отново се превръща в черно-кафява. Моля ми кажете дали да се притеснявам за това, или е нещо нормално.

 6. Здравейте д-р Василев исках да попитам когато мастърбирам или при полов акт като тръгна да свършвам и изкарвам урина вместо сперма какво може да е това ще се радвам ако отговорите

 7. Здравейте Игнат Игнатов,
  За да ви отговоря на въпроса е необходимо да получа повече информация за вас. Моят съвет към вас е да си запишете час за преглед.
  Успех!

 8. Здравейте Д-р Василев,на 16 съм, забелвал съм кожата на пениса само 1 път, и то само за 3 секунди.Продължавам да опитвам и почти съм е забелил.Когато е забелих за първи път за 3 секунди, видях че има бели неща(предполагам мръсотия).Как да осиля процеся на забелване и да го осъщества,и трябва ли лекарска намеса зарати насъбраната мръсотия ,или когато е забеля ще мога да е измия.

 9. Здравейте Васил,
  Възможно е да се справите и сам, но ще ви е необходима и лекарска помощ. Има кремове които ще успокоят кожата, но най-вероятно ще се наложи обрязване. Моят съвет е да посетите лекар.
  Успех!

 10. Здравейте д-р Василев! От известно време усещам нещо като пулсиране в пениса, леко приболва и създава дискомфорт, и има леко зачервеняване на главичката! Моля за съвет!

 11. Здравейте Калоян,
  Не мисля, че е нещо сериозно, можеби имате банална инфекция, но въпреки това е необходимо да посетите лекар за преглед.
  Успех!

 12. Здравейте Д-р Василев!От преди доста време забелязах,че имам въпросните малки бели точки,прегледах се при уролог и разбрах,че не са проблем,но преди известно време забелязах,че в началото на пениса ми има 3-4 малки образувания(не съм сшгурен как да ги нарека) не са болезнени или зачервени нямат връхче или раздразнение на пипане са меки,можете ли да ми кажете нещо повече?Благодаря ви!

 13. Здравейте д-р Василев, забелязах от известно време, че по тестисите ми излизат едни тъмни малки мехурчета пълни с кръв. Когато се бръсна се пукат и си тече кръв от тях и се махат, но после пак се появяват. Какво може да е Това?

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Публикуане