bolesti-na-mujkata-polova-sitema

Болестите на мъжката полова система са често срещани и засягат предимно млади мъже в активна и репродуктивна възраст, а раздела от урологията, който се занимава с тях се нарича андрология (от гръцки andros – мъж). Подобно на гинекологията при жените, в обзора на андрологията влизат чисто мъжки болести, засягащи половата и репродуктивна система на мъжа.

В този раздел на сайта, Ви представяме изчерпателна и достоверна информация за най-честите мъжки проблеми, като материалите, публикувани в него са базирани на научни сведения, изследвания, както и опита на специалистите в съответната област.

Фимоза

kakvo-e-fimoza-1

Това е често срещан мъжки проблем на кожата на пениса, която е тясна и не позволява главичката да се заголва свободно и води до дискомфорт и болка по време на полов акт.

Научете още

Късо гемче

kuso-gemche-penis

Гемчето е тънката кожа отдолу на главичката на пениса, която може да е къса при някои мъже и да води до болка и теглене – лечението му е лесно, бързо и безкръвно и се нарича лазерна френулотомия.

Научете още

Слаба ерекция

erekcia-mehanizum-penis-450x220

Проблемите с ерекцията и слабата потенстност засягат много мъже на 40 годишна възраст. Предлагаме ви информация  за тяхното диагностициране и съвременните методи на лечение.

Научете още

Преждевременна еякулация

prejdevremenna-eqkulacia-izdurjane

За преждевременна еякулация (ПЕ) говорим, когато мъжа свършва много бързо (по-малко от 30-60 секунди) и не може да контролира и забави изпразването.

Научете още

Варикоцеле

varicocele-anatomia

Това е подуване на вените на тестиса в ляво, което може предизвиква тъпи болки или тежест в тестиса или да доведе до намалена оплодителна способност.

Научете още

Хидроцеле

hydrocele-tumb-info

Това е състояние, при което в тестиса се събира вода, съответно подуване на скротума,   което понякога много плаши мъжете, а реално не представлява нищо сериозно.

Научете още

Обрязване

klasichesko-obrqzvane

Циркумцизиото е медицинската дума за обрязване и представлява кратка оперативна интервенция, при която се отстранява част от кожата на главичката на пениса и с която се лекува фимозата.

Научете още

Бели пъпчици по пениса

Преди

Белите пъпчици по главичката на пениса, наричани още Pearly Penile Papules са често срещан козметичен проблем при мъжете, който може много лесно бъде премахнат с кратка лазерна процедура.

Научете още

147 коментара

 1. Добър ден,искам да попитам дали може да бъде сериозно това или е просто инфекция ,,бели пъпки по кожата на пен*са”

 2. Здравейте Borislav,
  Зависи от вида и разположението на белите пъпки по кожата на пениса, може да е много сериозна инфекция, но е възможно и да са нормални образувания.
  Успех!

 3. Здравейте, доктор Василев!
  В началото на миналата година съпругът ми усети болки в пениса и то само, когато е в ерекция.
  След това на няколко пъти не успяваше да се възбуди.
  Болките му изчезнаха, но в началото на октомври при ерекция, пенисът му се „изкриви“.
  Моля за съвет!

 4. Здравейте Ванеса,
  Без преглед е трудно да се постави диагноза, но най-вероятно съпругът ви има Болест на Пейрони, това е само предположение. Моят съвет към вас е той да бъде прегледан от лекар.
  Успех!

 5. Здравейте.Как да го кажа водя активен полов живот с по веднъж на ден или на три дена и ми направи впечатление ,че на спермата след около 5 минути бялата „част“ започва да изчезва и става по прозрачна дали е проблем или аз нещо си въобразявам.Иначе количество , цвят мирис преди това са си напълно нормални.

 6. Добър ден имам зачервяване на обръча на главата мислех , че са гъбички мазах се с кремове но не помогна.. Въпроса ми е дали е възможно , понеже си го държа през деня защипан зад колана зачервяването е точно там където е защипан дали може да е от това и проблем ли е не ме сърби не ме боли нямам никакви симптоми само си е зачервено точно на това място

 7. Здравейте Д-р Василев,
  Появи ми се някаква инфекция зад главичката на пениса по ствола под кожата. В следствие от нея като го забелвах имаше нещо като бяла слуз там. Ходих на лекар той ми каза, че е бактериална инфекция, взе натривка и с тампон и изследването в лабораторията не показа наличие на бактерия или гъбички. Изписа ми оксикорд спрей и по успокои нещата. Но сега пак ми се образува след 2 седмици неизползване на спрея. Усещам и лека тъпа болка и неконфортност. Не е вследствие от секс.

 8. Здравейте Илиян,
  Без да видя проблема е трудно да кажа каква е диагнозата, но ви съветвам да посетите кожен лекар за преглед, защото до колкото разбирам това е проблем свързан с кожата на пениса.
  Успех!

 9. Здравейте, д-р Василев. Имам син на 3 години. През последните 10 дни в основата на ствола ,пениса е силно зачервен и се бели. Ползваме памперси през обедния и вечерния сън. Не заголваме все още, ттй като е податлив на инфекции. Третирала съм го с адерма, крем Здраве, а в момента правим промивки със смрадлика, но ефект няма.

 10. Здравейте Стоянова,
  Моят съвет към вас е детето да бъде прегледано от лекар-дерматолог по повод зачервяването. Относно забелването на главичката на пениса е време да започнете да го правите постепенно, защото малко закъснявате.
  Успех!

 11. Здравейте, имам малко зачервено петно на върха на главичката и вече е от година не се маха. Ходих на лекар казаха ми, че е баланит преписаха ми кремове, но без резултат отидох при друг лекар каза ми, че са гъбички изписа ми кремове мазах се и пак няма резултат. Това петънце се смалява уголемява, но не изчезва напълно какво може да е ?

 12. Здравейте Атанас,
  Не знам какви лекари сте посещавал за преглед, но вие е необходима консултация от специалист по кожни болести, защото макар и проблема да е на пениса той е върху кожата.
  Успех!

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Публикуане