dr-emiliya-filipova-300Често в урологичната практика се срещат заболявания, които налагат комплексно лечение не само от уролог, но и от специалист дерматолог, особено що се отнася до проблемите на мъжката полова система. Това е причината Д-р Емилия Филипова да се присъедини към екипа на Урлогичен Център „Доц. Василев“ със своя богат опит в лечението на пациенти с кондиломи на половите органи, микози на пениса или други дерматолог-венерологични проблеми.

Д-р Емилия Филипова завършва медицина в Медицински Университет – гр. София през 2004.

Специализира Дерматология и Венерология в ОДКВЗБС-София и придобива специалност през 2009 г.

Член е на Български Лекарски Съюз и Българско Дерматологично Дружество.

Участвала е в множество конференции по Дерматология и Венерология, както и в курсове за практическа дерматология и естетична медицина (кожно-алергологично тестуване, приложение на ботокс, филъри, мезотерапия, IPL и др).

Ключови компетенции и професионални интереси:
– микология (лечение на гъбички)
– профилактика и лечение на полово-предавани болести;
– алергология
– електрокоагулация, криотерапия и лазер терапия на брадавици, кондиломи и други доброкачествени кожни образувания;
– естетична дерматология.

Специализации и курсове:

Д-р Филипова  редовно посещава европеиските и нацианални конгреси по Дерматология. През годините е провела редица специализации и курсове в областта на клиничната дерматология, лазерна дерматология и полово-предавани болести в България и Европа.

Член е на Европейската Академия по Дерматология и Венерология, Българското Дерматологично Дружество, Международно Дружество по Дерматоскопия, Международен съюз по полово-предава инфекции.

Д-р Филипова е консултант и част от екипа на Urology.bg от създаването му.

Урологичен Център „Доц. Василев“

тел. 0898 765 649

ул. Пчела №8, София