Лазерпунктурата е една от новите дейности, които се предлагат в Урологичен центръ „Д-р Василев“, като част от комплексна програма за урологична физикална терапия при различни заболявания и състояния, за които все още медицината няма напълно ефективно и категорично решение.

В урологичната практика най-често лазерпунктурата се прилага при пациенти с преждевременна еякулация и пациенти с проблеми в ерекцията. Разбира се може да се използва за облекчаването на състоянието при простатити, хронични уретрити и цистити, незадръжка на урина и др.

 

lazerpunctura-urology-bg

 

Урологичен център „Д-р Василев“ е оборудван с най-ново поколение IV-ти енергиен клас лазер, с мощност до 12W, която безопасно и безболезнено позволява проникване на лазерния лъч в дълбочина и ефективно въздействие върху акупунктурната точка – т.нар. “безиглина акупунктура”.

Как работи лазерпунктурата?

Акупунктурата е стълбът на китайското здравеопазване от повече от 2500 години и се използва успешно за лечение на редица заболявания, включително и урологични.

Лазерпунктурата е съвременният вариант на класическата акупунктура, в чиято основа заляга възприятието за потоци жизнена енергия, които се движат в човешкото тяло и могат да се коригират чрез стимулация на определени места на кожата, наречени акупунктурни точки. За разлика от класическият метод, при лазерпунктурата иглите са заменени от лазерен лъч, като целта е да се възстанови потока на жизнената енергия и да се подпомогне тялото да се пребори с различните заболявания.

Този вид “безиглена акупунктура” е напълно безболезнен, неинвазивен и ефективен начин да се въздейства върху активните точни на човешкото тяло и по този начин да се третират трудно-лечими и неповлияващи се от конвенционалното лечение урологични проблеми на пикочно-половата система.

При работата в акупунктурните точки е необходимо да се гарантира добро проникване в дълбочина на лазерния лъч подобно на акупунктурната игла. Затова другата важна характеристика на лазерния лъч, освен неговата мощност, е дължината на използваната вълна. По-добро проникване дават лазерите от клас IIIB излъчващи в инфрачервения спектър, докато най-добро такова дават лазерите от IV клас. Използваният в урологичен център „Д-р Василев“ лазер е именно лазер от IV клас с дължина на вълната от 1064 nm, която позволява достатъчно дълбоко проникване на лазерния лъч.

Предимства на използването на лазерпунктурата

Може би най-голямото предичство на лазерпунктурата, е че тя е безболезнена и безопасна. Най-честото усещане е това на приятно затопляне в акупунктурната точка или по хода на енергийния меридиан. Затова от нея може да се възползват всички пациенти, които се страхуват от поставяне  на акупунктурни иглички в биологично активните точки на тялото.

Работата чрез лазерпунктура е бърза, като всяка точка се обработва от 15 до 60 секунди. Така лекарят преминава от една точка върху друга сравнително бързо и не губи време в поставяне на акупунктурни иглички, тяхното манипулиране и изваждането им от тялото на пациента. Така може да се спести време на пациентите и терапевта, сравнено с една стандартна акупунктурна процедура, която отнема между 20 и 30 минути.

Друго голямо предимство е, че тъй като не се нарушава цялостта на кожата за пациентите, не съществува абсолютно никакъв риск от инфекция.

Лазерпунктурата позволява тя да се въздейства на точки, в които поставянето на акупунктурни иглички би предизвикало значителен дискомфорт и не би било възможно тяхното прилагане.

Лазерпунктурата е възможна и в акупунктурните точки на кожата, които са травмирани и възпалени, поради противовъзпалителния ефект на процедурата. Не на последно място лазерпунктурата би могла да се използва едновременно с конвенционалната акупунктура по време на отделните процедури.

 

Колко процедури са необходими?

Препоръчителният курс на терапия се определя спрямо конкретния пациент и съответния проблем, като средно се изискват два курса лазерпунктура, всеки от по 6 процедури. Една процедура трае около 10-15 минути и за нея не се изисква никаква предварителна подготовка от страна на пациента, а след трерапията може да се върнете към обичайните си ежедневни дейности. По време на лазерпунктурната терапия пациентът е в спокойна и стерилна обстановка, комфортно разположен на специален стол и може да използва ръцете си. Лазерпунктурата може да се използва като самостоятелна форма на лечение или в комбинация за подсилване на медикаментозното лечение или друг вид процедури по лекарско предписание.

Обадете се, за да запазите час за консултация на тел. 0898 765 649 или вижте страницата ни за контакти за повече начини да се свържете с нас.

Урологичен Кабинет Urology.bg

тел. 0898 765 649

ул. Г.С. Раковски №186, София