Почти няма мъж, на който да получавал засечка в леглото или пък въпреки силното сексуално желание понякога ерекцията да не е напълно достатъчна. Една деликатна дори тема-табу, която интересува много мъже.

В тази статия ще Ви представим с един високо-технологичен и ефективен метод за лечение на проблемите с ерекцията, т.нар ShockWave терапия, който е една добра алтернатива на познатото СИНЬО ХАПЧЕ.

Еректилната дисфункция е един широко разпространен проблем. Според световни проучвания над 50% от мъжете са имали проблеми с ерекцията. Естествено повечето от мъжете не споделят за това и търсят лекарска помощ едва когато са напълно отчаяни. А проблемите с ерекцията се отразяват върху цялостното състояние на мъжа, но пък приемът на хапчета всеки път преди полов акт в много случаи не устройва голяма част от хората, особено младите пациенти. А какво да говорим за по-сложните устройства, като вакум помпи и различни пристягащи средства за постигане на ерекция. Изглеждат изключително неестествено, смешно, а в някои случаи са дори опасни.

Какво представлява терапията?

В Урологичен Център „Д-р Василев“ от 3 години успешно прилагаме  Shock wave терапия или в превод-ударно вълнова терапия, с която сме извършили над 2000 процедури на пациенти със слаба ерекция. Името звучи малко страшничко, но то е директен превод от английски – нарича се ShockWave терапия и на практика няма нищо общо с удари. Всъщност терапията се провежда със специален апарат, който произвежда слаби ултразвукови вълни и по-правилното название е може би ултразвукова терапия. Това е вид физиотерапия, която стимулира кръвообръщението и инервацията на члена и подобрява кръвонапълването при полов акт.

Метода се прилага от години в цял свят и има доказан положителен ефект върху възстановяването на половата функция. Апаратурата в Урологичен Център „Д-р Василев“ е от най-висок клас, а нашите специалисти имат натрупан голям опит при работа с нея.

Страшна ли е, има ли болка или странични ефекти?

При тази терапия, чрез специален накрайник се прилагат ултразвукови импулси върху пениса. Импулсите са леки (подобно на масаж), но с много висока честота. На практика се касае за леки почуквания, които могат да се сравнят и с вибрации, те не предизвикват никаква болка или дискомфорт. Няма неприятни усещания, няма травма, дори понякога усещането е доста приятно.

Не се налага да се поставя упойка или членът да се обезболява по някакъв начин. На практика процедурата е напълно безвредна, без никакви странични ефекти. ТРЕТИРА  се по цялата дължина на члена, първо отгоре и след това последователно от двете страни.  Доказано е, че това води до подобряване на кръвоснабдяването, по-добра инервация, а оттам и подобряване на ерекцията.

Процедурата не отнема много време, цялата програма е с дължина от около 5-7 минути, като повечето пациенти споделят за положителен ефект още след първата процедура. За траен ефект, ние препоръчваме извършването на минимум 6 процедури – по 1 процедура веднъж или два пъти седмично. При тежките случаи броят им може да бъде увеличен и до 10-12 процедури.

В Урологичен Център „Д-р Василев“ имаме вече голям опит с тази техника, извършили сме над 2000 процедури и до сега не сме имали нито един случай на нежелана реакция. Процедурата е напълно безобидна и протича без никакви усложнения. Цената е 50 лв. на процедура.

За кой е подходяща терапията?

На Шокуейвтерапията могат да се подлагат мъже от всички възрастови групи. Нашите пациенти са от 20-30 годишни до 70-80 годишни. Така че всеки, който има проблем може да  опита, терапията не вреди, не е опасна и има единствено стимулиращ ефект. Придружаващите заболявания не са от значение, тъй като ефекта е локален, само върху члена и не влияе на другите органи в човешкото тяло, като сърце или кръвоностни съдове.

Как става записването?

На първо място трябва да преценим дали се касае за еректилна дисфункция или не. Много млади мъже имат една или две засечки в леглото и смятат, че това е еректилна дисфункция и че са болни от нещо. Преди започване на терапията задължително трябва да се направи обстоен урологичен преглед и да се направи цялостна оценка. Преценката дали да се започне такава терапия е на уролога, човек не може да се насочи сам. Всеки желаещ може да се обади на номера в центъра 0899837717, за допълнителна информация и записване на час.

Отново най-важното!

Като заключение ще кажем, че еректилната дисфункция, наистина е сериозен проблем, който влияе върху цялостното поведение на мъжа. Но това не означава, че човек трябва да си заравя главата в земята и да се примирява с неуспеха. Съвременната медицина се развива и въпреки, че хората говорят основно за хапчета за ерекция, както видяхте съществуват и други методи за лечение. Такъв е т.нар ударно вълнова терапия, която изключително лесно, безболезнено и безвредно може да помогне за възстановяване на нормалната сексуална функция.

За преглед при уролог-андролог и лечение на проблеми с ерекцията – обадете ни се, за да запазите час за консултация – Урологичен Център „Д-р Василев“ – тел. 0898 765 649 или вижте страницата ни за контакти за повече начини да се свържете с нас.

Очакваме Вашите допълнителни въпроси и коментари.

Автори на статията: Д-р Валентин Йотовски – уролог,

Д-р Васил Василев – уролог

Урологичен център „Д-р Василев“, София

ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА СЛАБА ЕРЕКЦИЯ

Урологичен център “Д-р Василев”

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Публикуане