vuprosi-dr-vasilev

Ако имате въпроси, ако се нуждаете от съвет от специалист уролог, ако искате да Ви отговорим бързо и веднага – не се колебайте да ни позвъните, за нас това е голямо улеснение:

тел. 0898 765 649 за директен контак с Д-р Васил Василев – Уролог

Предлагаме и този раздел от сайта на всеки желаещ да зададе писмен въпрос свързан с простатата и нейните заболявания. Не се колебайте да ни пишете – контакта с вас е важен за нас. Ангажираме се да Ви отговорим максимално бързо, компетентно и изчерпателно.

Правилата за ползване и коментиране в сайта и форума са сходни с тези в сайта и молим всички участници да се запознаят с ТЯХ преди да коментират в него.

376 коментара

 1. Здравейте доктор Василев, мъж на 24 години съм, за жалост с хроничен простатит и дневни болки в простатата. Минах през грубо – 2 месеца лечение с антибиотици поради наличието на бактерии в еякуат. Болките не отминаха напълно и сега (след 3 месеца) се завърнаха (без полов контакт).

  Къде могат да се пуснат достоверни изследвания на еякуат? Моля ви за препоръки.

  Проведох 3 изследвания в Цибалаб през Декември/Януари, и 2те без наличие на бактерии. В „Окръжна болница“ на 1ви Февруари се откри „Staph. haemolyticus“ (1-2 левкоцита на поле). Пуснах за потвърждение в „Синево“ на 5ти. Февруари и излезналия резултат е без бактерии.

  Много са противоречиви резултатите; а желая да посетя лекар с адекватни изследвания.

 2. Здравейте Никола,
  Моят съвет към вас е да си запазите час за преглед с изследванията които имате, за да обсъдим проблема и да започнем адекватно лечение.
  Успех!

 3. Здравейте, д-р Василев!!!
  Моля, за вашето мнение за лечение на рака на простатата на съпруга ми- 72 г. Направена биопсия-6 бр., в 3 от тях се намира умерено диферанциран ацинален карцином- Глисън 4+4=8, ангажиращ средно около 40% от площа на биоптатите; Десен лоб 6 бр. прицелна биопсия в 4 от тяхсе намира умерено диференциран ацинарен карцином-Глисън 4+3=7, ангажиращ също 40% от площта на биоптатите.
  Направен ЯМР – няма разсейки в лимфни възли, пикочен мехур и кости.Препоръчват ни лъчетерапия- това ли е най- сигурният и ефективен метод на лечение? Моля, какво ще препоръчате Вие?

 4. Здравейте, Иванка Петкова
  За да ви дам конкретен отговор как да проведете лечението на съпруга ви е необходимо да се запозная с общото състояние на пациента и цялата документация от направените изследвания. Моят съвет към вас е да си запишете час за консултация за да обсъдим заболяването на съпруга ви.
  Успех!

 5. Уважаеми д-р. Василев,
  Съпругът ми е на 70г. Инвалид е 92% – цироза на черния дроб, бронхоектазия – преход към ХОББ, хеморагичен васкулит, и като следствие – гломерулонефрит. Тези диагнози му бяха поставени м. март – миналата година в Токуда. В края на годината личният лекар провери състоянието на простатата – установи уголемяване, и туморните маркери са доста над нормата. Ходихме в Александровска болница, но за да поставят диагноза, колегите Ви искат да направят биопсия на жлезата. Обаче се налагало антибиотична протекция, която при съпруга ми е невъзможна, защото отключва васкулита. Обсъждахме образна диагностика, (ЯМР), но пък при еветуално наличие на тумори без биопсия нямало да бъде лекуван.
  Сега сме в период на „иди незнам къде, донеси незнам какво“ На 19.03 трябва да се консултираме с ревматолог, след това сигурно ще последва проба за реакция на антибиотици…
  Не зная какво да предприема. Моля за съвет.

 6. Здравейте,доктор Василев.

  какъв би трябвало да бъде размера на простатата при мъж на 29 години?

  След преглед на ехограф важ колега ми каза,че простатата ми е 37 но не разбрах какво.

  Според вас това нормално ли е .
  п.с лекувам хроничен простатит

 7. Здравейте Ники,
  При млади мъже простатата е с размер около 20 куб.см. При вас най-вероятно е леко увеличена вследствие на възпалението и хроничният простатит който лекувате.
  Успех!

 8. Привет!

  Доктор Василев ,бихте ли ми казали дали зинат прониква добре в простатната тъкан,изписаха ми го за простатит,но прочетох Вашата статия,и си мисля.че този антибиотик не е много подходящ за простатит .

 9. Здравейте kaloqn,
  Изписаният ви медикамен също би могъл да намали оплакванията при възпаление на простатата, но съществуват по-добри антибиотици за лечение на простатит. За съжаление няма как по интернет да ви изпиша рецепта за тях.
  Успех!

 10. Здравейте Невена Петкова,
  В случай, че стойностите на ПСА са доста увеличени както казвате е необходимо да се направи биопсия на простатата, за поставяне на диагноза. За да се направи биопсия наистина е необходимо пациента да приема антибиотик, защото е възможно той да получи възпаление или да направи сепсис, като усложнение. ЯМР е образно изследване, което може да ориентира лекуващият лекар за това дали има туморни изменения в простата, но без хистологично изследване здравната каса не отпуска необходимите медикаменти за лечение, а лечението е скъпоструващо. ЯМР е препоръчителе, но консултациите с ревматолог и алерголог са задължителни за антибиотична терапия и извършване на биопсия.
  Успех!

 11. Здравейте доктор Василев.

  Може ли да се премахне цялата простата при мъж на 28 години,който има хроничен простатит?

 12. Здравейте д-е Василев!Съпругът ми е на 65г. И има увеличена простата.Преди 20 дни уролога му изписа да пие финакон.Днес си правиPSA и резултатът е 6,8.Може ли този медикамент да е повлиял на резултата и как да процедира по нататък?

 13. Здравейте Виолета Софрониева,
  Има доста по добри медикаменти от изписаният на съпругът ви. Той не повлиява ПСА. Ако ПСА продължава да се увеличава е необходимо да се направи биопсиа.
  Успех!

 14. Здравейте Докторе мъжат ми с диа
  гноза хроничен простатит от 3 години. Пробва с антибиотици но няма ефект.Има затруднено уриниране и болки след изхождане. Не може да си върши ежедневните дейности. Моля за съвет от вас. Благодаря ви.

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Публикуане