vuprosi-dr-vasilev

Ако имате въпроси, ако се нуждаете от съвет от специалист уролог, ако искате да Ви отговорим бързо и веднага – не се колебайте да ни позвъните, за нас това е голямо улеснение:

тел. 0898 765 649 за директен контак с Д-р Васил Василев – Уролог

Предлагаме и този раздел от сайта на всеки желаещ да зададе писмен въпрос свързан с простатата и нейните заболявания. Не се колебайте да ни пишете – контакта с вас е важен за нас. Ангажираме се да Ви отговорим максимално бързо, компетентно и изчерпателно.

Правилата за ползване и коментиране в сайта и форума са сходни с тези в сайта и молим всички участници да се запознаят с ТЯХ преди да коментират в него.

376 коментара

 1. Здравейте !
  Моля да разясните разликата между Омник Токас 0,4 и Таниз 0,4. Произведени са в Словения. Според описанията в листовките активното вещество е 0,4 мг.Три години употребявам Таниз . Уролог ми препоръча Омник. РСА – 1,2. Остатъчна урина 40-50 мл.

 2. Здравейте,
  Незнам колко време и как се е лекувал мъжът ви, но е добре да си запишете час за преглед. Аз ви препоръчвам shock wave терапията, много добре повлиява мъжете с такъв тип оплаквания.
  Успех!

 3. От известно време усещам боцкане в областта на простатата. Какво може да е това?

 4. Здравейте д-р Василев, аз съм мъж на 38 години и от 2 години изпитвам сериозни проблеми с простата. Простата ми, често се възпалява и трудно мога да седя на стол, има и калцификати, но мк на еякулат и урина винаги излизат чисти(правил съм изследвания в различни лаб.). Единствено с Андрофлор излизат ентерококи, но само там. Първата година от битката изпих много антибиотици, но резултата винаги си оставаше временен. Какво бихте ме посъветвали, има ли смисъл да пробвам лечение с Ванкомицин? Благодаря ви предварително.

 5. Здравейте Георги Зленков,
  За да ви препоръчам някаква терапия е необходимо да ви прегледам. Час за преглед и консултация може да си запишете на посочения в сайта телефон.
  Успех!

 6. Д-р Василев ходих на годишен профилактичен преглед за простата ехографията показва увеличение 45 / 52 на простатата и 40 мл. остатъчна урина . Изписаха ми Дуодарт да го взимам до края на живота си с забрана да пия бира и газирано. Прочетох листовката на Дуодарт има някой смущаваши неща като странични ефекти .Какво мислите за Дуодарт като терапия .

 7. Здравейте Владимир Петров,
  Дуодарт като медикамент е добър, но в апетчната мрежа има по-добри и с по-малко странични ефекти медикаменти.
  Успех!

 8. здравейте докторе,,ако може да ми помогнете ще съм ви много благодарен,,Казвам се Румен Ангелов на 57 год.с операция на сърцето съм и пия беталог зок 100мг, миналата година ми откриха ДХП на простата и личният лекар ми каза да пия фокусин, исърцето ми след няколко дни прием започна да излиза от ритъм,кардиолога ми каза да спра алфа блокера защото са не съвместими с бета блокера,след това уролог ми исписа пермиксон, но деиствието му е много слабо,в момента съм на ПРОСТАРЕН но пак си ставам по 2-3 пъти нощем ,моля ви дайте някакъв съвет какво лекарство да взема че и аз и сърцето ми да са доволни,благодаря ви много.

 9. Здравейте Румен Ангелов,
  За съжаление няма как по интернет да ви изпиша рецепта за прием на медикаменти, но както сте се уверил в аптечната мрежа има и други медикаменти с които бихме могли да заменим приеманите. Освен промяна в нашата терапия кардиолозите също биха могли да направят корекция за да има съвместимост на медикаментите.
  Успех!

 10. Здравейте, съпругът ми е на 76 г. От 2012 г. периодично повишава ПСА до около 7. При едно такова повишение и след опипване на удебелен участък, бе направена биопсия в онкологията, която установи доброкачествена хиперплазия на простатата. Миналата година, през лятото , той се подложи на лазерна операция на простатата и хистологията при операцията установи същото. При рутинното изследване на ПСА преди месец бе установено, че новото пак е високо- 7,2, като след прием на антибиотик в рамките на 10 дни падна до 5,2. Консултиращ лекар го насочи към ЯМР, заради съотношението свободен към общ ПСА, което е малко над 10 и което поражда опасения. ЯМР дава някакъв участък от обвивката на жлезата, който е с променена структура, най-общо казано. В други органи, вкл. и кости не се открива нищо. Задължителна ли е нова биопосия в такава ситуация? Какво може да се очаква като диагноза? Благодаря.

 11. Здравейте Румяна Делчева,
  В такива случаи се проследяват стойностите на ПСА през шест месеца, в случай че стойностите се покачват и не се повлияват от антибиотик може да се направи фюжън биопсия.
  Успех!

 12. Здравейте, д-р Василев.

  От 9 години имам хроничен небактериален простатит.
  Първоначално се изолираха Е.Coli, но след няколко антибиотика нищо не се появи, въпреки контролните ми тестове.
  Симптоми като болки в таза нямам, както или болезнена еякулация и т.н.
  Болки – никакви. Единствено ми остана затрудненото и често уриниране, но да кажем, не е както беше в острата си фаза, и се търпи. 1 път на 2 часа по малка нужда.
  От около 4-5 месеца забелязах липса на сутрешна ерекция в някои дни. Ерекция с партньор достигам при възбуда, но при акт или разконцентиране спада.
  При чести сексуални актове, нещата отиват към по-зле (т.е по-слаба ерекция). Ако задържа няколко дни, нещата се подобряват, и пак същото.
  Виагра и т.н. помагат, но не искам да разчитам на тях.
  Изследвах тестостерон (19,1) и естрадиол – в рамки.
  На последния ехографски тест, не ми беше открит проблем с простатата (т.е не се виждат калфицикати).
  Смятам да дойда при вас за тези проблеми, но бих искал да попитам какво може да се очаква като лечение? Простатен масаж, ток, антибиотици и като цяло, възможно ли е уретрит да е проблема и той може ли да създаде тези проблеми?

  Поздрави

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Публикуане