Ударно-вълнова терапия (Shockwave)

Ефективно и неинвазивно решение на проблемите с ерекцията и хроничен простатит

Лечение на проблеми с ерекцията и хроничен простатит

Ударно-вълнова терапия

Ударно-вълновата терапия (Shockwave) е метод за неинвазивна апаратна терапия на проблеми с ерекцията и бактериален простатит. При нея се използват пневматично-генерирани импулси, с които се третират различни зони от пениса и малкия таз. Това дови до образуване на нови кръвоносни съдове в пениса и подобряване на потентността, а при простатит – подтискане на възпалението и засилване на оздравителните процеси.

За разлика от актуалните методи на медикаментозно лечение, които подпомагат ерекцията непосредствено и само по време на половия акт, шокуейв терапията въздейства върху на причината за слабата потентност и с нея се постига траен във времето резултат. При трудно-лечими и хронични възпаления на простатата лечението с ударни вълни намалява болката, паренето и затрудненото уриниране.

Най-висок клас апаратура

Урологичният център “Д-р Василев” е специализиран в лечението на андрологичните проблеми и за да можем да предложим най-доброто лечение на пациентите ни е оборудван с комбиниран апарат за ударно-вълнова терапия и високоинтензивен лазер – BTL-6000 HIL 12W + BTL-5000 Shockwave. Той е единствената система на пазара, която комбинира две изключителни технологии в една машина, на една от водещите в света фирми BTL и е отличен със световно призната награда RedDot Award.

Лечение на проблеми с ерекцията и хроничен простатит

Урологичен център „Доц. Василев“

0898 765 649

ул. Пчела №8, София

Цена – 70 лв. на процедура Shockwave

Цена – 90 лв. на комбинирана процедура Shockwave + Високо-Интензивен лазер

udarno-vulnova-shockvave-terapiq-vassilev1

Как се подобрява ерекцията?

Ударно-вълновата терапия е високо-технологичен метод, при който чрез слаби и безболезнени механични вълни се третират групи от зони по пениса и малкия таз. Импулсите водят до разрастване на нови кръвоносни съдове в кавернозните тела на пениса. Новите съдове подобряват кръвотока в половия член, който играе основна роля в получаването на трайна и качествена ерекция. И в действителност, проблемите в кръвоносните съдове на пениса, които се получават в следствие на стареенето, атеросклероза, повишения холестерол, диабета и други хронични състояния, представляват най-честата и трудна за “излекуване” причина за намалената потентност. Това прави импулсната-терапия качествено нов подход в лечението на проблемите с потентността, и нея целим спонтанно достигане и поддържане на ерекцията по време на целия полов акт, както и трайно отстраняване на причината, а не само временно въздействие, какъвто е ефекта на хапчетата като от групата Viagra. (Вижте видеото)

shockwave-erection-vassilev
shockwave-erection-vassilev

Какъв е ефекта при хроничен простатит?

В случаите на хорничен простатит и малко-тазов болков синдром, ефекта се постига чрез третиране на перинеума – зоната между ануса и тестисите със слаби, високо честотни импулси. Импулсните въли достигат до простатата и водят до повишено отделяне на различни растежни и пролиферативни фактори в жлезата, засилване на метаболизма и регенеративните процеси. Непосредствено след терапията в простатата се формират нови кръвоносни съдове, които подобряват кръвообръщението и притока на кислород в жлезата. Резултата е намаляване на болката, възпалението и засилване на оздравителните процеси.

shockwave-prostatiti-vassilev
shockwave-prostatiti-vassilev

Каква е процедурата и курса на лечение?

Всеки пациент преминава урологичен преглед и комплекс от изследвания. След установяване на проблема му се назначава индивидуално лечение, в зависимост от неговите персонални показатели – възраст, общо здравословно състояние, урологичен статус. Това гарантира, че курсът на лечение ще е ефективен без да има странични ефекти или да навреди на здравето.

Курсът на лечение с ударно-вълновата терапия най-често включва от 6 до 12 процедури по една или две седмично. Самите процедури са напълно безболезнени и безвредни, като със специален апликатор, който генерира слаби ударни импулси, уролога докосва различните третирани зони. Реално пациентите усещат слабо „почукване“ по пениса и перинеума. Процедурите не изискват предварителна подготовка или режим и продължават около 30 минути, след което пациентите могат да бъдат напълно активни.

Предимства на ударно-вълновата терапия

 • Нисък риск
 • Безкръвен и безболезнен метод
 • Провежда се в кабинета на уролога, без прием в болница
 • Кратка процедура – 30 мин
 • Гъвкавост с оглед Вашата заетост

Показания за Shockwave терапия

 • Еректилни дисфункции
 • Хроничен простатит и малко-тазов болков синдрон
 • Болест на Пейрони
cw-mujki-bolesti

Противопоказания за Shockwave терапия

Процедурите са напълно безопасни, без значими странични ефекти и се извършват под лекарски контрол, след преглед и по назначение от специалист. Само така може да се осигури не само добър ефект и безопасност, тъй като при някои болести и състояния, ударно-върлновата терапия не може да се прилага:

 • Кръвни нарушения, проблеми в кръвосъсирването или използване на антикоагуланти
 • При приемане на лекарства за разреждане на кръвта (антикоагуланти)
 • При терапия включваща кортикостероиди
 • Туморни заболявания

 

Нашите специалисти

Лечението на мъжките проблеми (андрология) има своята специфика и изисква професионален подход. В Урологичен център “Доц. Василев” работят квалифицирани специалисти, който през годините са натрупали опит с лечението на хиляди пациенти от цялата страна.

Д-р Василев първият уролог в България, който използва BTL High Intensity Laser за лечение на простатит и проблеми с ерекцията и от години са се специализирал в лазерни и иновативни методи за лечение в андрологията, като късо гемче, бели пъпчици по пениса и др.

dr-vassilev-portret-1

Д-р Василев

dr-iotovski-portret

Д-р Йотовски

dr-stoilov-portret

Д-р Стоилов

Д-р Александър Кръстанов Уролог

Д-р Кръстанов

Как мога да се подложа на процедурата?

Урологичния център „Доц. Василев“ е специализиран в лечението на мъжките болести и е оборедван с най-съвременна диагностична и терапевтична апаратура, които позволяват комплексен подход и различни методи на медикаментозно и апаратно лечение.

Процедурите на ударно-вълнова терапия се извършват след предоръка от уролог специалист, който проследява състоянието при всяко посещение и при нужда могат да бъдат комбинирани с перорална терапия или друг вид апаратно лечение, като високо-интензивен лазер .

Цена на Shockwave – 70 лв на процедура

Цена на комбинирана терапия със Shockwave и Високоинтензивен лазер – 90 лв. на процедура

Обадете се, за да запазите час за преглед и шокуейв терапия на тел. 0898 765 649 или вижте страницата ни за контакти за повече начини за връзка с нас .

За преглед и ударно-вълнова терапия

Урологичен Център “Д-р Василев”