Пациентка оперирана трикратно с отворени операции през последните 2 години за отстраняване на камъни от бъбреците. При последната операция и е поставена тръба (перкутанна нефростома), която излиза от десния бъбрек отстрани на хълбока и е било обяснено, че „Ще трябва да ходиш, така с тръба и торбичка отстрани на корема цял живот!„.
При направения скенер се установиха няколко камъка в бъбрека и уретера, като на снимките много ясно се вижда как тръбата излиза от бъбрека.

Пациентката беше приета в Клиниката по Урология на УМБАЛ „Александровска“ и Д-р Василев направи лазерно разбиване на камъните в десния бъбрек и десния уретер, като се постави тънка тръбичка в уретера (Стент Double-J) за 2 месеца, направи се контрастно изследване и се отстрани тръбата, която излизаше на кожата.
Пациенката беше изписана на следващия ден, а на контролния преглед след 2 месеца, дупката на кожата беше напълно затворена и беше изваден стента от десния уретер.
На 6-тия месец, пациентката се чувстваше отлично, а кръвните изследвания показваха нормална бъбречна функция.
Нямам думи да изкажа благодарността си към Д-р Василев и целия екип на клиниката по урология в Александровска болница, за това че ме оттърваха ужасните мъки да ходя с торба на кръста цял живот!

Научете още за лазерното разбиване на камъни!