Преглед и ехография на простатата

Доверете ни се при доброкачествено увеличена простата, рак на простатата и простатит

Страшен ли е прегледа на простатата?

ehografiq-na-prostata-bubreci-vassilev-530

Страшен ли е прегледа на простатата?

За много мъже простатата е символ на мъжествеността и проблемите свързани с нея все още са тема табу. От друга страна всяко отклонение от нормалните й функции се възприема като знак, че може би младостта е отминала, а сексуалният им живот е застрашен, което е изключително погрешно. Всички тези страхове са напълно неуместни, тъй като проблемите с простатата категорично не означават задължително импотентност, нито самият преглед е мъчителен или срамен, а единствено може да бъде много полезен.

Кога се налага преглед на простатата?

Най-честите и типични за простатата са т.нар. проблеми с уринирането:

 • тънка струя при уриниране
 • често уриниране
 • нощтно уриниране
 • парене при уриниране
 • императивните и нетърпими позиви за уриниране
 • изпускане на урина
 • болки между тестисите и ануса

Какво включва прегледа?

 • Ехография на простатата, бъбреците и пикочния мехур
 • Урофлоуметрия при затруднено уриниране
 • Запис на изследванията на CD
 • План на лечение
ehografiq-na-prostata-bubreci-vassilev-530

Урологичен център „Д-р Василев“

 0898 765 649

ул. „Пчела“ №8, София

Цена на преглед при специалист-уролог – 70 лв.

Цена на преглед при Доц. Василев – 80 лв.

Цена на ехография – 10 лв.

Модерна апаратура за прецизна диагностика на простатата

Предимствата на Урологичен Център „Д-р Василев“

Урологичен Център “Д-р Василев” е оборудван с най-съвременена апаратура за пълна образна и функционална диагностика на простатата – Mindray DC-70 – 3D/4D ехографски апарат, урофлоуметър, флексибилен HD видео цистоскоп. Диагностицира с най-голяма точност състояния като увеличена простата, камъни в бъбреците, проблеми с пикочния мехур и мъжката полова система.

Основно правило за екипа ни от високо-квалифицирани специалисти уролози са прецизността и вниманието към всеки пациент, защото индивидуалният подход е ключов за правилното лечение.

 • Индивидуален подход към всеки пацент
 • Висококвалифициран екип от специалисти
 • Консултация в спокойна и уютна обстановка
 • Преглед с най-съвременна апаратура
 • Среща в удобно за вас време
 • Професионално обслужване без да чакате
 • Удобна локация в центъра на София

Как протича прегледът на простатата?

За много мъже прегледът на простата се свързва с бъркане в дупето, което е причина за излишен срам и страх. В  съвременната урологична действителност и наличието това изследване не е отпаднало, но се налага все по-рядко, тъй като съвременната урология разполага с нови и модерни методи за диагностика на болестите на простатата като:

 • Ехография, с която можем да видим не само жлезата, но и пикочния мехур и бъбреците
 • Урофлоуметрия – изследване, с което определяме скоростта на струята и степента на затрудненото уриниране
 • Уродинамика – изследване, с което се обективизира работата на пикочния мехур
 • Микробиологични изследвания, за търсене на ифекции и простатит
 • Изследване на туморен маркер за простата PSA

Нашите специалисти

Специалистите-уролози в центъра имат дългогодишен опит в диагностицирането, проследяването и лечението на най-честите проблеми на простатата и работят в една от най-големите урологични клиники в страната – Клиниката по Урология към УМБАЛ „Александровска“, София. Там те ежедневно третират пациенти от цялата страна – лазерни и безкръвни операции при увеличена простатата и лапароскопски операции при рак на простатата. Основно правило за екипа ни от високо-квалифицирани специалисти уролози са прецизността и вниманието към всеки пациент, защото индивидуалният подход е ключов за правилното лечение.

zh
dr-yotovski-urology-bg-350
dr-stoilov-urology-bg-2

Кои са най-честите болести на простатата?

Най-често мъжете страдат от 3 големи болести на простататадоброкачествено увеличена простата, рак на простатата и простатит. Въпреки че те засягат един същ орган, това са три съвсем различни заболявания, със съвсем различни причини и различно лечение. Но много често симптомите са сходни и само прегледът при специалист уролог може да установи на какво се дължат оплакванията.

Появата на някой от тези симптоми, най-вероятно насочва към болест на простата и би било редно да бъде уточнен от уролог. Европейската и Американската Урологични Асоциации препоръчват ежегодни прегледи след 50 годишна възраст, тъй като ракът на простатата е най-честото онкологично заболяване при възрастните мъже.

Защо се налага ежегоден прегледа на простатата при мъжете над 50?

Преглед на простатата

Защо се налага ежегоден прегледа на простатата при мъжете над 50?

Макар да изглежда провокативен и шеговит, снимката към тази статия всъщност иска да каже нещо много сериозно – да подскаже на мъжете над 50 години, че прегледът на простатата е кратък, безболезнен и много полезен, тъй като ако се прави ежегодно, може да Ви предпази от много потенциални неприятности. Липсата на симптоми и липсата на проблеми с уринирането не бива да успокоява мъжете, защото ракът на простатата е коварна и безсимптомна болест и само диагностициран навреме (най-често когато още няма оплаквания) може да бъде излекуван напълно. „Загубата“ на 15 минути, един път в годината, дори и да нямате оплаквания, би могла да ви помогне в бъдеще, защото ежегодния скрининг на болестите на простатата е най-сигурният начин те да бъдат открити рано и лекувани адекватно.

Помислете за простатата си, както го правите за автомобила си. Консултирайте се с вашия личен лекар или уролог, за да научите повече за предимствата от ежегодните профилактични прегледи и ранното откриване на рака на простатата.

Преглед на простатата

Пациентите за нас

Обадете се, за да запазите час за консултация и преглед на простатата на тел. 0898 765 649 или вижте страницата ни за контакти за повече начини да се свържете с нас.

Преглед и ехография на простатата

Урологичен Център “Доц. Василев”