ИМПУЛСНО-ЛАЗЕРНА ТЕРАПИЯ
Ефективно решение на болките в простатата и намалената потентност

ХРОНИЧЕН ПРОСТАТИТ
ЕРЕКТИЛНИ ДИСФУНКЦИИ

в Урологичен Център „Доц. Василев“

Запишете си час

Импулсно-лазерна терапия

Импулсно-лазерната терапия е качествено нов подход за нейнвазивно лечение на проблеми с ерекцията, бактериален и хроничен простатит. Тя обединява две революционни технологии – високо-интензивен лазер и ударно-вълнова терапия, с които едновременно се третират групи от зони на пениса и малкия таз. И двете технологии са научно-доказано ефективни, а чрез комплексното им въздействие се постига по-силен и траен резултат върху потентността и симптомите на простатита. Терапевтичният курс е от 6 до 12 комбинирани процедури, назначени от специалист в зависимост от индивидуалното състояние на всеки пациент.

Урологичният Център „Доц. Василев“ е оборудван с единствената система на пазара, която комбинира двете изключителни технологии в една машина – BTL-6000 HIL 12W + BTL-5000 Shockwave, а Д-р Василев е и първият уролог в България, който използва BTL High Intensity Laser за различни и труднолечими проблеми в урологията.

Високо-интензивен лазер

BTL_Laser

Ударно-вълнова терапия (shockwave)

shockwave-udarno-vulnova-therapia-1

За какви болести?

Всички пациенти с трудно-лечим хроничен простатит са подходящи за импулсно-лазерната терапия, с която се постига не само облекчаване на болката, но и се подпомагат процесите на заздравяване на засегнатите тъкани и органи. Метода е доказано ефективен и при пациенти с проблеми с ерекцията, като целта е да се въздейства върху причината за възникването и, а не само върху симптомите. Терапията е особено подходяща при мъжете с различна степен на слаба ерекция, които не желаят или са противопоказани за медикаментозна терапия.

ico-3-urology

Хроничен простатит

Високо-интензивният лазер предизвиква силен имуностимулиращ и биостимулиращ ефект, който води до засилване на локалния имунинтет в простатната тъкан, а това е най-големия фактор в борбата с хроничната инфекция. От друга страна ударно-вълновата терапия чрез фокусирането ултразвукови върни води до стягане и повишаване на кръвотока в тазовото дъно, което допълнително засилва ефекта на лазерната терапия. Комбинацията води до намаляване на болката и подсилване на естествените заздравителни процеси в простатата.

ico-4-urology

Проблеми с ерекцията

По отношение на еректилните дисфункции най-съществено действие има ефекта на ударно-върновата (Shockwave) терапията, която благодарение на фокусираните ударни вълни води до регенериране на кръвоносните съдове, подобряване и засилване на кръвоснабдяването в пениса.

От друга страна, третирането на пениса с високо-интензивния лазер, води до силна биостимулация на микроскопско ниво и подобряване на работата на кавернозните тела, което съществено значение за поддържане на ерекцията. Благодарение на този комплексен подход импулсно-лазерната терапия подобрява не само силата и твърдостта на ерекцията, но и нейната продължителност.

КАК РАБОТИ ТЕРАПИЯТА?
НАУЧЕТЕ ОЩЕ ЗА КОМПЛЕКСНОТО ДЕЙСТВИЕ НА ЛАЗЕРА И ИМПУЛСНАТА ТЕРАПИЯ

Как работи терапията?

Импулсно-лазерната терапия дава възможност за максимално комплексен подход с използването на различни режими на лазерно въздействиев съчетание с ниско-енергийни и фокусирани ударни ипулси.

Действие на лазера

Енергията на високо-интензивния лазер с мощтност от 12 вата прониква безпроблемно през кожата и достига до простатата, като води до силна биостимулация на тъкатите и засилване на локалния имунитет в тях. Едно докосване на лазерната сонда до кожата е достатъчно високо-интензивният лазер да действа в дълбочина, като достига до основата на болката, прониквайки по уникален начин през меките тъкани и мускулите чак до клетъчно ниво.

efekt-impulsna-1

Ефект на ударно-вълновата терапия

При този метод се използват фокусирани ниско-енергийни ударни импулси с различна честота и сила, с които се третират групи от зони на малкия таз и половия член. Тези импулси водят до регенериране и израстване на нови кръвоносни съдове в кавернозните тела, което намалява съдовата недостатъчност и отстранява причината за слабата ерекция.

Шоквуйв терапията е показана и при хроничен простатит, тъй като повишеното кръвоснабдяване в малкия таз и простатата води до засилена регенерирация, повишаване на локалния инунитет в тях, намаляване на отока и облекчаване на болката.

През последните години в научната литература се публикуват все повече и повече доказателства за ефктивността на ударно-вълновата терапия и дори е застъпена в препоръките на Европейската Асоциация по Урология като високо-технологичен метод за лечение на хроничен простатит и еркилни дисфункции.

Ефективност и безопасност

И двата метода от години се използват в медицината и физикалната терапия за лечение на различни заболявани на опорно-двигателния апарат, гинекологични и урологични проблеми, като са одобрени от FDA (Агенциа по храните и лекарствата на САЩ).
Както високоинтензивният лазер, така и ударно-вълновата терапия са напълно безвредни и безопасни за пациентите. Процедурите са неангажиращибезболезнени, като често пациентите ги определят дори като приятни. Продължават около половин час и не изискват никаква предварителна подготовка, нито спазване на какъвто и да е режим преди или след тях. За терапевтичния курс се препоръчват 6 процедури в рамките на 2-3 седмици. Нашият опит показва значително подобрение на състоянието при 66% от пациентите с хроничен простатит и средно повлияване в 24% от случаите.

efectivnost-impulsna-terapiq-4-sinq
efectivnost-impulsna-terapiq-5-sinq
ПРЕДИМСТВА НА ИМПУЛСНО-ЛАЗЕРНАТА ТЕРАПИЯ
bez-medikamenti-sinq

Без медикаменти

Безопасно и безболезнено

Системата за импулсно-лазерна терапия е напълно безвредна и безопасна за мъжете. Процедурите не са болезнени и пациентите усещат леко „почукване“ по пениса и перинеума при шоквейв терапията, докато при третиране с лазера усещат приятно затопляне в пениса и малкия таз.

komfortna-procedura-sinio

Комфортна процедура

Неангажираща и приятна процедура

Процедурите започват с ударно-вълновата терапия, при която се третират зони по пениса и малкия таз – броя на ударите и честота им е индивидуален и варира в хода на лечението. Следва много кратка процедура на лазерна терапия, при която лазерният апликатор се допира за по 2 мин. до кожата на перинеума и корема, като няма болка, нито дискомфор, а приятно затопляне в зоните. Цялата процедура отнема не повече от 30 мин в приятна и уютна обстановка, като пациентите могат да се върнат към ежедневната си активност веднага.

neinvazivna-procedura-sinq-2

Неинвазивна терапия

Кратък курс на лечение

Препоръчително е да се направят 6 процедури в рамките на 2-3 седмици, като продължителността на една процедура е не повече от 30 мин. и е напълно неангажиращабезвредна и без да се налага предварителна подготовка и спазване на какъвто и да било режим преди или след нея.

Гаранция за качество

Най-големият атестат за качеството на апаратурата и ефективността на импулсно-лазерната терапия е факта, че тя се използва за лечение и физиотерапия от спортисти на световно ниво, състезаващи се в едни от най-травмиращите спортове – футбол, баскетбол, хокей, алпийски ски и др. “С гордост можем да кажем, че в Урологичен Център “Д-р Василев” можем да предложим на нашите пациенти най-висок клас апаратура на водещата в света фирма BTL, на която се доверяват звездите на футболни отбори като Manchester UnaitedArsenalBenficaНационалните отбор на БразилияКолумбия и много други. Научете още за апаратурата в центъра!

Каква е цената и как става записването?

Урологичният Център „Доц. Василев“ е единствения в България, който е оборудван с апаратура за импулсно-лазерна терапия. Цената една процедура Ударно-Вълнова Терапия (Shockwave) е 70 лв. Цената на една комбинирана (Shockwave и Високоинтензивен лазер) процедура е 70 лв., като за един терапевтичен курс препоръчваме 6 процедури. Обадете се, за да запазите своя час на телефон 0898765649.

Shockwave – 70 лв. на процедура

Shockwave  + Високоинтензивен лазер90 лв. на процедура

Запазете час за импулсно-лазерна терапия
Урологичен Център „Доц. Василев“
Тел. 0898 765 649, ул. Пчела №8, София
Свържете се с нас