Сваляне на Стент „Double J“

Бързо, безболезнено и без приемане в болница

svalqne-stent-doble-j-urology

Какво представлява свалянето на стент?

Стента „Double J“ е тънка тръбичка, която свързава бъбрека с пикочния мехур и се поставя най-често на пациенти след лазерно разбиване на камъни или за лечение на запушване на бъбрека (хидронефроза). Обикновено, стентовете не е нужно да стоят повече от месец или два и след това трябва да се извадят от тялото. Това става чрез кратка манипулация – т.нар. цистоскопия,  при която със специален уред (цистоскоп), се влиза в пикочния мехур и стента се изважда.

Как се предимствата на нашата апаратура?

В Урологичен Център „Д-р Василев“ свалянето на Стент Дабъл Джей се извършва с модерен и гъвкав видео-цистоскоп (т.нар. флексибилен цистоскоп). За разлика от класическите цистоскопи, флексибилния цистоскоп е много по-тънък, а това че е гъвкав му дава възможност да проникне в пикочния канал без да го травмира и без да предизвиква болка. Това позволява процедурата да се извърши в амбулаторни условия и без да се налага приемане в болница. Манипулацията се извършва с локална упойка под формата на гел, продължава не повече от 1-2 минути и е напълно поносима и безболезнена за пациентите, дори и за мъжете.

ehografiq-prostata-bubreci-mehur-530
svalqne-stent-doble-j-urology

Урологичен център „Доц. Василев“

0898 765 649

ул. Пчела №8, София

Цена на сваляне на стент – 300 лв.

Защо Урологичен Център „Д-р Василев“?

Нашия екип от специалисти уролози има огромен опит в тази манипулация. Урологичният Център „Доц. Василев“ е оборудван с най-свременен супер тънък флексибилен видео-цистоскоп, който позволява влизане в пикочния мехур бързо и безболезнено. Апарата е снабден с камера с отлично FullHD качество на образа, за по-прецизна работа.

С диаметър под 5 мм, което е много по-малко от диаметъра на пикочния канал, в комбинация с изключителната гъвкавост на уреда можем да проникнем безболезнено и да следваме точно неговите извивки. Всичко това значително се намалява травмиранто на уретрата и позволяват по-лесен и бързо изваждане на стента, което понякога трудно изпълнимо с класическите твърди и дебели цистоскопи, при които се налага прилагане на венозна анестезия и най-често приема в болница.

Как да се подготвим за манипулацията?

Благодарение на отличните характеристики на флексибилния видео-цистоскоп, преди извършването на манипулацията не се налага предварителна подготовка. Не се налага приемане в болница, слага се локална упойка под формата на гел в уретрата, а самата процедура продължава не повече от 1-2 минути. След това пациентите мога дори да се върнат на работа, защото свалянето на стента не е травмираща и не крие почти никакви рискове.

Нашите специалисти

В ежедневната си практика като уролози в една от най-големите болници в България УМБАЛ „Александровска“, специалистите-уролози от Урологичен Център „Доц. Василев“ са прегледали, консултирали и оперирали  хиляди пациенти, някои от които с най-тежките и сложни клинични случаи. Преминали са успешно редица международни обучения за най-съвременните методи и технологии в урологията и ежедневно работи с високоспециализирана апаратура за диагностика и лечение на урологичните проблеми.

zh
dr-yotovski-urology-bg-350
dr-stoilov-urology-bg-2

Пациентите за нас

Обадете се, за да запазите час за консултация и преглед при уролог на тел. 0898 765 649 или вижте страницата ни за контакти за повече начини да се свържете с нас.

За сваляне на Стент JJ

Урологичен Център “Доц. Василев”