Дерматоскопия

При кожни проблеми на половите органи

dermatoscopia-vassilev-urology

Кога се налага дерматоскопия?

В урологията и в частност в андрологията, много често срещаме кожни проблеми по пениса и половите органи, който понякога трудно можем да определим с „невъоръжено“ око.

Дерматоскопията (от derma – кожа и scopia – наблюдение) е рутинно апаратно изследване, при което със специален уред (дерматоскоп), наблюдаваме кожата под голямо увеличение, в реално време, на монитор с висока разделителна спосоност (Retina HD) и осветена с различни видове светлина, което значително подобрява диагностичните възможности.

При кои проблеми се препоръчва?

Реално дерматоскопията замени „лупата“ в ръцете на съвременния специалист и с нея с голяма сигурност могат да се диагностицират и проследяват редица кожни промени по половите органи:

  • Кондиломи
  • Бели пъпчици по пениса
  • Петна на Фордайс (Fordуce spots)
  • Рак на пениса
  • Микотични и други опбриви
dynamify-dermatoscop-vassilev
dermatoscopia-vassilev-urology

Урологичен център „Доц. Василев“

0898 765 649

ул. Пчела №8, София

Цена на дерматоскопията – 20 лв.

Защо Урологичен Център „Доц. Василев“?

Урологичният Център „Доц. Василев“ е оборудван с най-свременен дерматоскоп на реномираната немска фирма Dermoscan, който работи с Retina 4K качество на образа и позволява прецизна диагностика дори на най-малките дефекти и образувания.

Освен оглед в реално време, с апарата могат да се направят снимки на образите за бъдещо проследяване на проблемите. Апаратурата позволява архивиране на снимките на всеки пациент според съответната им локализация, което е низаменимо предимство при бъдещото проследяване на развитието на кожните образувания.

Дерматоскопията напълно безопасно и безболезнено изследване и без проблем може да бъде направено на всеки пациент, без да се налага никаква подготовка.

dermatoscopiq-arhivirane-polovi-organi

Нашите специалисти

Често в урологичната практика се срещат заболявания, които налагат комплексно и мултидисциплинарно лечение не само от уролог, но и от специалист дерматолог, особено що се отнася до кожните проблеми на мъжката полова система. Това е причината дерматолога Д-р Емилия Филипова да се присъедини към екипа на Урлогичен център „Доц. Василев“ със своя богат опит в лечението на пациенти с кондиломи на половите органи, микози на пениса или други дерматолог-венерологични проблеми.

dr-filipova-dermatolog-1
zh
dr-yotovski-urology-bg-350

Пациентите за нас

Обадете се, за да запазите час за консултация и преглед при уролог на тел. 0898 765 649 или вижте страницата ни за контакти за повече начини да се свържете с нас.

За преглед и консултация

Урологичен Център “Доц. Василев”