BTL-EMSELLA-pacientka
BTL-Emsella-nadpis
BTL-EMSELLA-pacientka

НЕИВАЗИВНО ЛЕЧЕНИЕ НА ИЗПУСКНЕТО НА УРИНА

BTL EMSELLA ™ е базиран на фокусирана електромагнитна технология (HIFEM) за стимулиране и възстановяване на нервномускулния контрол на дълбоките мускули на тазовото дъно.

 

Чрез изработване на индивидуален план на лечение за пациентите (кратки и безболезнени процедури) се постига подобряване или елиминиране на проблемите с изпускането на урината.

incontinenciq-pacientka-lekar

ПРЕДИМСТВА НА МАГНИТНАТА ТЕРАПИЯ

icon-1

Комфортна процедура

Комфортна процедура

icon-2

Доказана ефективност при инконтиненция

Доказана ефективност при инконтиненция

icon-3

Ефект върху цялото тазово дъно

Ефект върху цялото тазово дъно

icon-4

Бърза и безболезнена процедура

Бърза и безболезнена процедура

КАК РАБОТИ ТЕРАПИЯТА?

Остаряването на организма, ражданията и менопаузата могат да доведат до отслабване и спадане на тазовото дъно и инконтиненция на урина.

mechanism-of-action-incontinenciq-bg

Една сесия BTL EMSELLA ™ води до хиляди супрамаксимални мускулни контракции на тазовото дъно, които са изключително важни при мускулното превъзпитание на пациенти с инконтиненция.

tazovo-duno-predi
tazovo-duno-sled-terapiq

Проведените медицински проучвания показват, че 95% от лекуваните пациенти отчитат значително подобрение в качеството им на живот.

Както се вижда на снимнките от ултразвуково изследване, предната част на мускулите на тазовото дъно и пикочния мехур са повдигнати след третирането с фокусираната магнитна терапия.

КАК СЕ ПРОВЕЖДА ТЕРАПИЯТА?

bez-medikamenti-sinq

Без медикаменти

Метода е революционен и се базира на стимулиране и рехабилитация на тазовото дъно на жените с мощтни магнитни импулси, които предизвикват стягане на мускулатурата и сфинктера на пикочния мехур, които са отслабнали и основна причина за инконтиненцията. Това е първата и единствена подобна апаратура налична в България, като ключов момент за успешното лечение е голямата мощтност на магнитното поле – около 2.5 Tesla (колкото при съвремене ядрено-магнитен резонанс), което позволява проникване на магнитните импулси в дълбочина.

komfortna-procedura-sinio

Комфортна процедура

Уредът представлява висококотехнологичен “стол”, на който пациентът сяда, а чрез контролна конзола се управляват функциите и силата на интензитета на импулсите. Процедурата е изключително щадяща за пациентите като по време на сеансите усещат приятно масажиране и тонизиране на тазовото дъно. Не се изисква никаква специална подготовка, а просто да седнат с ежедневните си дрехи, без дори да се събличат удобно на стола за около 30 мин.

neinvazivna-procedura-sinq-2

Неинвазивно лечение

Фокусираната магнитна терапия е неинвазивно и комфортно лечение при инконтиненциая на урината. Препоръчително е да се направят 6 процедури в рамките на 2-3 седмици, като продължителността на една процедура е не повече от 30 мин. и е напълно неангажиращабезвредна и без да се налага предварителна подготовка и спазване на какъвто и да било режим преди или след нея.

ЗА КОЙ Е ПОДХОДЯЩА ТЕРАПИЯТА?

inkontinencia-fokusirana-magnitna-terapiq

ЗА КОЙ Е ПОДХОДЯЩА ТЕРАПИЯТА?

Фокусираната магнитна терапия е отличен метод за рехабилитация на тазовото дъно и се препоръчана при следните състояния и проблеми:

  • Инконтиненция на урината
  • Стрес-инконтиненция на урината
  • Инконтиненция след операции на простатата
  • Стягане на тазовото дъно раждане
  • Вагинално подмладяване

Процедурите са напълно безопасни, без странични ефекти и се извършват под лекарски контрол, след преглед и по назначение от специалист. Само така може да се осигури добър ефект, безопасност и добри резултати от лечението.

inkontinencia-fokusirana-magnitna-terapiq

ЕФЕКТИВНОСТ И БЕЗОПАСНОСТ

Фокусираната магнитна терапия от 2000-та година е одобрена от Американската агенция за храните и лекарствата (FDA), като безопасен метод за рехабилитация на тазовото дъно.

През 2017 година в Урологичен център „Д-р Василев“ се проведе клинично наблюдение при 30 жени със стрес-инконтиненция, третирани с фокусирана магнитна терапия. Целта на проучването беше да се определи ефективността и безопасността на метода. Получените резултати бяха представени на Националния конгрес по Урология и категорично доказват ефективността по отношение на инконтиненцията на жените и значително намаляване на изпусканията (в 80 % от жените), като при около 40% от пациентките то напълно е изчезнало. Още повече, при  проследяване на пациентките един месец след терапията, ефекта не само не е изчезнал, а дори подобрението се е увеличило.

efectivnost-impulsna-terapiq-4-sinq
efectivnost-impulsna-terapiq-2-sinq