Високоинтензивен лазер

Ефективно и неинвазивно решение на проблемите с хроничен простатит и намалена потентност

ЗАПИШЕТЕ ЧАС
Лечение на хроничен простатит

Високоинтензивен лезар

Високоинтензивната лазерна терапия (High Intensity Laser Therapy – HILT) е модерен метод за лечение на състояния, при които пациентът страда продължително от хронична болка, като хроничен простатит или малко-тазов болков синдром. Чрез този терапевтичен метод на физикална терапия се постига не само облекчаване на болката, но и се подпомагат процесите на заздравяване на засегнатите тъкани и органи. Едно докосване на лазерната сонда до кожата е достатъчно високо интензивният лазер да действа в дълбочина, която достига до основата на болката, прониквайки по уникален начин през меките тъкани и мускулите чак до клетъчно ниво. Метода е напълно безболезнен и безопасен, като процедурите продължават няколко минути, а пациентите не усещат болка или дискомфорт.
Подобно на начина, по който растенията се хранят със слънчева светлина, така и клетките в човешкото тяло имат способността да се хранят със светлината на лазера. Това води до увеличаване на потока от кръв и метаболитните процеси в клетките, което от своя страна стимулира регенериращите и оздравителни процеси в тялото.

Най-висок клас апаратура

Урологичният център “Доц. Василев” е специализиран в лечението на андрологичните проблеми и за да можем да предложим най-доброто лечение на пациентите ни е оборудван с комбиниран апарат за ударно-вълнова терапия и високоинтензивен лазер – BTL-6000 HIL 12W + BTL-5000 Shockwave. Той е единствената система на пазара, която комбинира две изключителни технологии в една машина, на една от водещите в света фирми BTL и е отличен със световно призната награда RedDot Award.

Лечение на хроничен простатит

Урологичен Център „Доц. Василев“

0898 765 649

ул. Пчела №8, София

Цена – 70 лв на процедура

BTL, HIL, SWT

Каква е разликата между последното поколение лазери и по-старата апаратура?

Доскоро лазерите в урологията се използваха основно за разбиване на камъни в бъбреците и операции на простатата. Предишното поколение лазери за терапевтични терапии пък бяха с по-ниска мощност и съответно ниска прониквателна способност в тъканите (само около 1 см), което ограничаваше използването им основно за физиотерапия при различни ортопедични и неврологични симптоми, тъй като не могат да достигнат до дълбоките структури на таза – простатата и пикочния мехур.

Урологичен кабинет „Д-р Василев“ е оборудван с най-ново поколение IV-ти енергиен клас лазер на фирмата BTL, с мощност до 12W, която е между 30 и 50 пъти по-висока от тази на обикновенните физиотерапевтични лазери с ниска интензивност. Това позволява използването му за различни урологични физикални терапии на простатата и малкия таз, благодарение на изключително високата прониквателна способност на лазерния лъч. Високата мощност дава възможност за изключително проникване, осигурявайки достигането на голямо количество енергия в дълбочина, за да се постигнат нужните резултати. Също така, специфичната дължина на вълната, стимулира нервните окончания, като блокира болковите усещания, което води до незабавно облекчение.

visoko-intenzivna-lazerna-terapia-pronikvane
visoko-intenzivna-lazerna-terapia-pronikvane

Терапевтичен ефект

 • Обезболяващо действие – незабавно и продължително облекчение на болката
 • Биостимулация – силно ускоряване на заздравяването на всички тъкани в опорно-двигателния апарат
 • Противовъзпалително, противооточно действие

Как работи лазерната терапия?

Лазерната светлина пренася голямо и насочено коичество фотоенергия, която действа благоприятно на засегнатите органи по няколко механизма:

 • Биостимулация и противовъзпалителен ефект на клетъчно ниво

В третираните с лазера клетки на простатата и пениса се наблюдава повишаване на репликацията на ДНК и РНК, увеличаване на броя на митохондриите и синтеза на енергийни молекули (като АТФ).

 • Имуностимулиращ ефект

Чрез осветяване на засегнатия орган, от една страна се постига намаляване производството на простагландин Е2, който е силен стимулатор на възпалението, а от друга се стимулира секрецията на простациклин, което засилва кръвообращението и възстановяването на засегната тъкан. Комбинацията от тези ефекти влияе благоприятно върху патофизиологичния механизъм на възпалението в простатата.

 • Обезболяващ ефект

Обезболяващия ефект се постига чрез импулсен режим, който създава фотомеханична вълна в тъканите, която бързо и трайно блокира болковите усещания.

Новият клас лазери позволява различни режими на работа, като в зависимост от желания ефект могат да се използват биостимулиращ, обезболяващ ефект или комбинация от двете. В паметта на апаратурата има заложени различни програми, като избора е индивидуален и спрямо състоянието на всеки пациент.

Каква е процедурата и курса на лечение?

Всеки пациент преминава урологичен преглед и комплекс от изследвания. След установяване на проблема му се назначава индивидуално лечение, в зависимост от неговите персонални показатели – възраст, общо здравословно състояние, урологичен статус. Това гарантира, че курсът на лечение ще е ефективен без да има странични ефекти или да навреди на здравето.

Курсът на лечение с ударно-вълновата терапия най-често включва от 6 до 12 процедури по една или две седмично. Самите процедури са напълно безболезнени и безвредни, като със специален апликатор, който генерира слаби ударни импулси, уролога докосва различните третирани зони. Реално пациентите усещат слабо „почукване“ по пениса и перинеума. Процедурите не изискват предварителна подготовка или режим и продължават около 30 минути, след което пациентите могат да бъдат напълно активни.

Предимства на високоинтензивния лазер

Терапевтичният ефект при високоинтензивната терапия е базиран на доказаните принципи предишните класове физиотерапевтични лазери, като при новите мощтности се постига и безопасно проникване в дълбочина (10 см), което позволява третиране и на по дълбоки тъкани и органи. За разлика от Клас III лазерите при който ефекта е повърхностен и не позволваше енергията им да достигне до простатата, при високо интензивните лазери може да се разчита на проникване до 8-10 см., което е напълно достатъчно за третиране на простатата през кожата.

 • 30-50 пъти по-голяма мощност в сравнение с клас III лазерите
 • Оптимална дължина на вълната за биостимулация и обезболяване
 • Проникване в дълбочина на тъканите (10 см)
 • Кратки фокусирани терапии
 • Контрол върху болката
cw-mujki-bolesti

За кого е подходяща този вид физикална терапия?

Високоинтензивната лазерна терапия е безболезнена, безопасна и щадяща процедура, която се понася изключително добре от пациентите и само в много редки случаи има някакви съпътстващи оплаквания или кратки неразположения. За нея не са необходими някакви специални подготовки, нито възстановителен режим след курса на лечение.

Процедурите се извършват в спокойна и уютна амбулаторна обстановка, след което пациентът може да се върне към обичайните си ежедневни задължения. Може да се използва като самостоятелна форма на лечение или в комбинация за подсилване на медикаментозното лечение или друг вид процедури по лекарско предписание.

Нашите специалисти

Лечението на мъжките проблеми (андрология) има своята специфика и изисква професионален подход. В Урологичен център “Доц. Василев” работят квалифицирани специалисти, който през годините са натрупали опит с лечението на хиляди пациенти от цялата страна.

Доц. Василев е първият уролог в България, който използва BTL High Intensity Laser за лечение на простатит и проблеми с ерекцията и от години са се специализирал в лазерни и иновативни методи за лечение в андрологията, като късо гемче, бели пъпчици по пениса и др.

dr-vassilev-portret-1

Д-р Василев

dr-iotovski-portret

Д-р Йотовски

dr-stoilov-portret

Д-р Стоилов

Д-р Александър Кръстанов Уролог

Д-р Кръстанов

Как мога да се подложа на процедурата?

Урологичния център „Доц. Василев“ е специализиран в лечението на мъжките болести и е оборедван с най-съвременна диагностична и терапевтична апаратура, които позволяват комплексен подход и различни методи на медикаментозно и апаратно лечение.

Процедурите на високоинтензивен лазер се извършват след предоръка от уролог специалист, който проследява състоянието при всяко посещение и при нужда могат да бъдат комбинирани с перорална терапия или друг вид апаратно лечение, като ударно-вълнова (shockwave) терапия или фокусирана магнитна терапия.

Цена – 70 лв на процедура Високоинтензивен лазер 

Цена – 90 лв на процедура (комбинирана терапия  Високоинтензивен лазер и Shockwave-терапия)

Обадете се, за да запазите час за преглед и шокуейв терапия на тел. 0898 765 649 или вижте страницата ни за контакти за повече начини за връзка с нас .

За преглед и

Лазерна терапия

ЗАПИШЕТЕ СИ ЧАС