Цистоскопия от ново поколение

Бързо, безболезнено и без приемане в болница

cystoskopiq-flexibilen-vassilev

Защо се прави цистоскопия?

Цистоскопията (от cysto – п. мехур и scopia – наблюдение) е основно и рутинно ендоскопско урологично изследване, при което със специален уред, наречен цисктоскоп, се влиза през уретрата и се наблюдава директно и отвътре лигавицата на пикочния мехур.

Как се прави изследването?

В урологичен Център „Д-р Василев“ цистоскопията с се извършва в амбулаторни условия и без да се налага приемане в болница. Манипулацията се извършва с локална упойка под формата на гел, продължава не повече от 2-3 минути и е напълно поносима и безболезнена за пациентите.

При кои болести се препоръчва?

Въпреки огромния прогрес на технологиите, все още няма образно изследване, което да замени качествата на човешкото око и възможността да се „погледнат“ отвътре уретрата и пикочния мехур. Най-често цистоскопията се препоръчва при :

 • Увеличена простатата
 • Склероза на мехурната шийка
 • Стриктури на уретрата
 • Диагностика на тумори и рак на пикочния мехур
 • Кръв в урината (хематурия)
ehografiq-prostata-bubreci-mehur-530
cystoskopiq-flexibilen-vassilev

Урологичен център „Д-р Василев“

0898 765 649

ул. Г.С. Раковски 186, София

Цена на цистоскопията – 150 лв.

Защо Урологичен Център „Д-р Василев“?

Урологичният Център „Д-р Василев“ е оборудван с най-свременен супер тънък флексибилен видео-цистоскоп, който позволява оглед на пикочния мехур с отлично FullHD качество на образа и прецизна диагностика дори на най-малките дефекти и образования. С апарата може да се направи видео запис на изследването и да бъде предоставено на пациентите.

С диаметър под 5 мм, което е много по-малко от диаметъра на уретрата, в комбинация с изключителната гъвкавост на уреда можем да проникнем безболезнено и да следваме точно извивките на пикочния канал. Всичко това значително се намалява травмиранто на уретрата и позволяват по-лесен оглед купола на пикочния мехур, което понякога трудно изпълнимо с класическите твърди и дебели цистоскопи, при които се налага прилагане на венозна анестезия и най-често приема в болница.

Как да се подготвим за изследването?

Благодарение на отличните характеристики на флексибилния видео-цистоскоп, преди извършването на манипулацията не се налага предварителна подготовка. Не се налага приемане в болница, слага се локална упойка под формата на гел в уретрата, а самата цистоскопия продължава не повече от 2-3 минути. След това пациентите мога дори да се върнат на работа, защото процедурата не е травмираща и не крие почти никакви рискове.

Нашите специалисти

В ежедневната си практика като уролози в една от най-големите болници в България УМБАЛ „Александровска“, специалистите-уролозиа от Урологичен Център „Д-р Василев“ са прегледали, консултирали и оперирали  хиляди пациенти, някои от които с най-тежките и сложни клинични случаи. Преминали са успешно редица международни обучения за най-съвременните методи и технологии в урологията и ежедневно работи с високоспециализирана апаратура за диагностика и лечение на урологичните проблеми.

zh
dr-yotovski-urology-bg-350
dr-stoilov-urology-bg-2

Пациентите за нас

 • „Д-р Василев ме спаси от операция и въпреки, че беше много трудно, успя да разбие камъка ми с лазер, а на следващия ден си бях в къщи и не можех да повярвам, че пак уринирам нормално.“ read more

  Валери Стоилов – Д-р Василев ме спаси от операция!
 • „Д-р Василев разби камъка ми с лазер и спаси бъбрека ми. Благодаря Ви докторе!“ read more

  Мирослав Георгиев
 • „Благодарна съм на Д-р Василев за грижите и усилията, които направи нас, за да имаме нашето прекрасно момче!“ read more

  Деана Горчова
 • „С гордос мога да кажа, че освен мой уролог, през годините Д-р Василев се превърна в мой приятел. Прекрасен човек и професионалист.“ read more

  Неофит Владимиров
 • „Д-р Василев е най-добрият уролог. Благодаря“ read more

  Николай Терзиев
 • „Д-р Василев за 40 минути ме оттърва от камъка, за който обиколих 3 болници и никой не успя да ми помогне!“ read more

  Милко Методиев
 • „Д-р Василев ми спаси бъбрека! Отличен професионалис и добър човек! Балгодаря докторе!“ read more

  Красимир Колев
 • „В няколко болници искаха да ме оперират, а Д-р Василев ме оттърва от камъка за няколко часа!“ read more

  Йордан Петров
 • „Никъде не ме искаха и само ме мотаха – добре, че беше Д-р Василев и екипа му, за да ме спасят!“ read more

  Борислав Вучков
 • „Благодаря на Д-р Василев за модерното лечение и професионално извършената манипулация!“
  read more

  Г.П. 29 г.
 • „Бях записан за отворена операция, но Д-р Василев ме излекува от 4 см камък през една малка дупчица!“ read more

  Христо Христов
 • „Благодаря на Д-р Василев за прекрасно свършената работа и за това че ме оттърва от катетъра толкова бързо и лесно“! read more

  Вълко Цонев

Обадете се, за да запазите час за консултация и преглед при уролог на тел. 0898 765 649 или вижте страницата ни за контакти за повече начини да се свържете с нас.

За преглед и консултация

Урологичен Център “Д-р Василев”