Лазерни и безкръвни операции на увеличена простата

Най-съвременна и мощтна лазерна апаратура за безкръвно отстраняване на простатата

laser-prostate-deinosti-530

Лазерни операции на простатата

Ако имате проблеми с простатата и се нуждаете от операция трябва да знаете, че в съвременната медицина безкръвните (лазерни) операции се определят като „Златен стандарт“ за лечението на увеличената простата. Безкръвната операция е много по-лека за Вас като пациент, с намален риск от усложнения и бързо, успешно възстановяване след изписване от болница.

При лазерните операции вместо разрез на коремната стена се използва естествения отвор на тялото (уретрата), за да се достигне до простатата. Урологът използва с микротънко лазерно влакно, за да изпари или изреже увеличената простатна тъкан. При безкръвното  отстраняване на простатата, което продължава средно около час, пациентът се изписва след 24 – 48 часа и може да се завърне към ежедневните си дейности.

 

Предимства на лазерните операции:

 • Почти безкръвно и бъзро отсраняване на простатата
 • Много нисък риск от усложнения – инконтиненция, инфекции, кървене
 • Много кратък болничен престой и носене на катетър – средно 1 ден
 • Запазване на сексуалната функция

За преглед на простатата и консултация с уролог

Урологичен кабинет „Д-р Василев“

0898 765 649

ул. Г.С. Раковски 186, София

Цена на преглед и ехография – 50 лв.

Защо Д-р Василев?

Д-р Васил Василев е специалист в лечението на  болести на простатата с дългогодишен опит в областта на високотехнологичните и иновативни урологични технологии. В ежедневната си практика е направил множество лазерни (безкръвни) операции на простатата на пациенти от цялата страна и е преминал обучение в Университетската Болница в Хелзинки Финландия за миниинвазивно и лазерно лечение на простатата и курс по лазелна хирургия на простата в Мадрид, Испания.
Д-р Василев извършва лазерни операции на простатата в отделението по Урология в Болница „Вита“-София, където използва една от най-успешните лазерни технологии за отстраняване на увеличена простата – Thulium Laser.

dr-vassilev-thulium-lazer-tumb

Какво представлява самата процедура?

Лазерното отстраняване на простата е ендоскопска (безкръвна) хирургична намеса, която се извършва с упойка, в операционна и с приемане в болница. Най-често при нея се използва спинална (в гърба), която не е страшна и щадяща за пациентите. Обикновено пациентите се изписват на следващия или по-следващия ден, без катетър, като се назначава обезболяваща и антибактериална домашна терапия.

 

Каква е успеваемостта при лазерните операции на простатата?

Безкръвните за оперативно лечение на простатата през последните години се доказаха като „Златен стандарт“ в лечението на доброкачествената простатна хиперплазия (ДПХ) поради научно доказаните предимства пред отворената хирургия.  Напредъка на лазерните и оптичните системи позволява лечение на големи простати (над 80-100 куб. см), а ефекта е бърз и траен, без особени усложнения.

dr-vassilev-thulium-lazer-tumb

Как се остранява простатата с лазер?

При безкръвните операции се използват естествените отвори на тялото (през пикочния канал), за да се достигне до простатата, без да се налага да се правят разрези или операции. Най-големите болници в света отдавна са избрали този метод за лечение на увеличена простата като сигурна и ефективна алтернатива на отворените операции. Безкръвните методи представлява достъп до простатата през уретрата и с помощта на специално оптично влакно лазернаият лъч безкръвно изпарява увеличената простатна тъкан. За по-голяма яснота ви предлагаме деманстрационно видео с подробно обяснение на различните лазерни техники за опериране на простатата.

Всеки ли може да се подложи на процедурата?

Лазерното и безкръвно отстраняване на простатата е високоефективна и щадяща процедура, която позволява лечение на пациенти с по-големи простати, както и пациенти с диабет или други съпътстващи заболявания. Въпреки това, като всяка друга хирургическа операция, тя има своите показания и противопоказания, а окончателното решение за използването на този метод трябва да бъде индивидуално и съобразено със състоянието на всеки отделен пациент.

Как мога да се подложа на процедурата?

Преди да се стигне до лазерно или безкръвно отстраняване на простата, първо трябва да преминете през преглед и консултация със специалист уролог, който да се запознае със състоянието ви, да направи ехография и да назначи урологични изследвания. След алмбулаторния преглед, урологът насочва пациента към най-подходящата за него процедура и възможните методи за лечение, както и избора на болница, в която да се извърши ендоскопската операция.

Обадете се, за да запазите час за преглед и консултация с Д-р Василев тел. 0898 765 649 или вижте страницата ни за контакти за повече начини за връзка с нас.

Пациентите за нас

 • „Д-р Василев ме спаси от операция и въпреки, че беше много трудно, успя да разбие камъка ми с лазер, а на следващия ден си бях в къщи и не можех да повярвам, че пак уринирам нормално.“ read more

  Валери Стоилов – Д-р Василев ме спаси от операция!
 • „Д-р Василев разби камъка ми с лазер и спаси бъбрека ми. Благодаря Ви докторе!“ read more

  Мирослав Георгиев
 • „Благодарна съм на Д-р Василев за грижите и усилията, които направи нас, за да имаме нашето прекрасно момче!“ read more

  Деана Горчова
 • „С гордос мога да кажа, че освен мой уролог, през годините Д-р Василев се превърна в мой приятел. Прекрасен човек и професионалист.“ read more

  Неофит Владимиров
 • „Д-р Василев е най-добрият уролог. Благодаря“ read more

  Николай Терзиев
 • „Д-р Василев за 40 минути ме оттърва от камъка, за който обиколих 3 болници и никой не успя да ми помогне!“ read more

  Милко Методиев
 • „Д-р Василев ми спаси бъбрека! Отличен професионалис и добър човек! Балгодаря докторе!“ read more

  Красимир Колев
 • „В няколко болници искаха да ме оперират, а Д-р Василев ме оттърва от камъка за няколко часа!“ read more

  Йордан Петров
 • „Никъде не ме искаха и само ме мотаха – добре, че беше Д-р Василев и екипа му, за да ме спасят!“ read more

  Борислав Вучков
 • „Благодаря на Д-р Василев за модерното лечение и професионално извършената манипулация!“
  read more

  Г.П. 29 г.
 • „Бях записан за отворена операция, но Д-р Василев ме излекува от 4 см камък през една малка дупчица!“ read more

  Христо Христов
 • „Благодаря на Д-р Василев за прекрасно свършената работа и за това че ме оттърва от катетъра толкова бързо и лесно“! read more

  Вълко Цонев
null
За урологичен преглед и ехография
ЗАПИШЕТЕ СИ ЧАС