Преглед при камъни в бъбреците

Прецизна диагностика и съвременни методи на лечение

NO CODE EXECUTION ALLOWED HERE

Ние можем да Ви помогнем

Урологичният център „Доц. Василев“ е специализиран в диагностиката и скрининга на камъни в бъбреците и бъбречна криза. В центъра разполагаме с най-съвременна 3D/4D ехографска апаратура, с която могат да се открият дори най-малките камъни в бъбречните чашки, легенче или в пикочния мехур.

Прегледа включва:

 • Преглед от специалист-уролог
 • Ехографско изследване на бъбреците, пикочния мехур и простатата
 • Запис на изследването на СD

Нашите специалисти

Специалистите уролози в центъра имат дългогодишен опит в диагностиката и лечението на камъни в бъбреците и работят в една от най-големите Урологични клиники в България на УМБАЛ „Александровска“, където ежедневно практикуват най-модерните методи за лечение на уролитиазата:

 • Лазерно разбиване
 • Ултразвуково разбиване на камъни
 • Перкутанна нефролитотомия

Основно правило за екипа ни са прецизността и вниманието към всеки пациент, защото индивидуалният подход е ключов за правилното лечение.

ehografiq-prostata-bubreci-mehur-530
NO CODE EXECUTION ALLOWED HERE

Урологичен център „Доц. Василев“

0898 765 649

ул. Пчела № 8, София

Цена на преглед при специалист-уролог – 70 лв.

Цена на преглед при Доц. Василев – 80 лв.

Ехография – 10 лв.

Кога се налага преглед за къмъни в бъбреците?

Камъните в бъбреците са един от най-честите урологични проблеми. В много случаи бъбречните конкременти не дават оплаквания и често пациентите дори не подозират за тях, докато не се появят типичните симптоми:

 • Силна и внезапна болка в хълбока (бъбречна криза)
 • Затруднено и болезнено уриниране
 • Кръв в урината (хематурия)
 • Гадене, повръщане и общи симптоми
 • Висока температура и др.

Съвременната урология разполага с нови лъзерни и безкръвни методи за лечение на камъни, за това съветваме пацинтите в случай на камъни в бъбреците да не се страхуват, а да запазят час за преглед при своя уролог, защото колкото по-рано започне лечението, толкова шанса за бързо и лесно отстраняване на камъка е по-голям.

Нашите специалисти за безкръвните методи за лечение накамъни:

Защо Урологичен Център „Д-р Василев“?

Специалистите в Урологичен Център „Доц. Василев“ са едни от водещите уролози в лечението на камъни и са преминали успешно редица международни обучения и специализации за най-съвременните лазерни и безкръвни методи. Д-р Василев е завеждащ на Направление по Ендоскопска урология в Клиниката по Урология на УМБАЛ „Александровска“ – София. В практика е третирал успешно с лазерно разбиване на камъни над 1200 пациента от цялата страна.

Лазерните и безкръвните методи са съвременния златен стандарт за лечение на камъни в бъбреците, уретерите и пикочния мехур. Лечението е с кратка продължителност и без странични ефекти, а проблема с камъка се отстранява незабавно.

Клиниката по урология на УМБАЛ „Александровска“, София е оборудвано с най-съвременна лазерна система за разбиване на камъни във всички отдели на уринарния тракт. Използва мощна пулсова лазерна енергия, която се насочва директно върху камъка, а различните функции на лазера позволяват да се работи едновременно в различни режими – Фрагментация – за твърдите камъни и Разпрашаване на ситни песъчинки. Това гарантира бързото разбиване на всички камъни, независимо от състава и твърдостта им до финни фрагменти, които се елиминират без проблем през уретера.

zh
dr-yotovski-urology-bg-350
dr-stoilov-urology-bg-2

Пациентите за нас

Обадете се, за да запазите час за консултация и преглед на бъбреците на тел. 0898 765 649 или вижте страницата ни за контакти за повече начини да се свържете с нас.

Преглед и ехография при камъни в бъбреците

Урологичен Център “Доц. Василев”