Въпроси към екипа ни

Позвънете ни, за да отговорим бързо и удобно на въпросите Ви.

vuprosi-kum-dr-vasilev-1

Ако имате въпроси, ако се нуждаете от съвет от специалист уролог, ако искате да Ви отговорим бързо и веднага – не се колебайте да ни позвъните, за нас това е голямо улеснение:

тел. 0898 765 649 за директен контак с Д-р Васил Василев – Уролог

Също така предлагаме този раздел от сайта, за всеки желаещ да зададе писмен въпрос към екипа. Не се колебайте да ни пишете – контакта с вас е важен за нас. Ангажираме се да Ви отговорим максимално бързо, компетентно и изчерпателно. Ако искате да Ви отговорим в по-кратки сроково, много по-удобно за нас е да ни позвъните.

За по-голяма пригледност и Ваше улеснение предлагаме следните категории въпроси за отделните болести и органи:

В случай, че не желате Вашите въпроси и съответните отговори към тях да бъдат видими от останалите потребители на сайта, можете да се свържете с нас на следния е-mail: Dr.Vassilev@urology.bg

Напомняме, че всички отговори на зададените от вас въпроси имат единствено насочващ и информативен характер в областта на урологията. Те не могат по никакъв начин да заменят лекарската консултация, преглед, поставяне на диагноза и назначаване на лечение. Предупреждаваме, че самолечението и късната диагноза могат да имат фатални последици за вашето здраве.

Правилата за ползване и коментиране във форума са сходни с тези в сайта и молим всички участници да се запознаят с ТЯХ преди да коментират в него.

179 коментара
 1. Здравейте Йорданка,
  За съжаление линка не може да се отвори.
  Успех!

 2. Тони Николов

  Здравейте, преди седмица видях кръв в урината си. При тест се оказа, че наистина има. Нямам болки или парене. Преди около 50 дни на 2-3 пъти съвсем случайно забелязах мн малко съсирече при уриниране. Не знам дали има отношение към проблема, че след еякулация забелязах кръвта в урината. преди еякулацията усещах като напрежение в слабините (това чувство съм усещал и преди при възбудено положение).
  Преди 8 месеца имах кръв в семенната течност. При преглед не се установи нещо нередно. PSA беше в норма.

  Сега кръвните изследвания са ми в норма, PSA също.
  При преглед при нефролог каза, че бъбреците са наред, пикочен мехур с гладки стени, простата с нормални размери, с малък калцат в едната половина.
  Изписа ми Ципрофлоксацин за 5 дни по 2 хапчета и витамин Ц 3х2 хапчета. Още след първия прием урината ми се избистри, на четвъртия ден при тест кръв нямаше в урината.
  Би ли трябвало да премина и друг преглед, цистоскопия например, за да съм спокоен, че няма нещо по сериозно, оли пък да се види дали няма нещо при ппложение, че при ехогравския преглед на пълен мехур стените се видяха гладки без забележими аномалии и промени?

  Предварително благодаря за вним анието!

 3. ico

  здравеите,
  забелязвам от известно време, че в спермата ми има желеобразни парчета. На какво може да дължи и индикация за проблем ли е?

 4. Здравейте Ico,
  Тези желеобразни парчета са признак на инфекция, която трябва много бързо да започнете да лекувате.Моят съвет към вас е да посетите лекар за да ви бъдат назначени изследвания и предписана рецепта с медикаменти.
  Успех!

 5. Здравейте Тони Николов,
  Не знам на колко години сте.Нямам идея дали пиете някакви други медикаменти, например за разреждане на кръвта.Калцификата който е видял колегата е признак на стара инфекция която сте прекарал.Антибиотика който ви е изписан е доста слаб и едвали би ви помогнал за разрешаване на проблема.Моят съвет към вас е да потърсите второ мнение за проблема който имате.
  Успех!

 6. ico

  Здравейте,
  Какви изследвания е необходимо да направя? И вече не ги забелязвам тези желирани топчета.

 7. Дидо

  Здравейте,
  Наскоро забелязах, че от долната страна на главичката на пениса имам бели точки? Има ли нещо притеснително и как мога да ги премахна?
  Благодаря предварително!

 8. Здравейте Ico,
  Може да си направите микробиологично изследване на еякулат.
  Успех!

 9. Здравейте Дидо,
  За да ви отговоря дали има нещо притеснително трябва да ги видя, така мога само да предполагам в отговора.Най-често това са перлени пенилни папули които са безобидни и могат да се отсранят с лазер, но дали при вас е това без да ги видя немога да ви кажа, възможно е проблема да е друг.
  Успех!

 10. Валентин

  Здравейте д-р Василев!
  Искам да ви попитам дали може лекарството Роватинекс да ми навреди по някакъв начин, ако го пия 3 месеца и нямам песъчинки в бъбреците, тоест евентуално всичко с бъбреците ми е наред. Другите проблеми са, че получавам полюции средно 1-2 пъти в седмицата и изпитвам напрежение в тестисите, не е постоянно напрежението и в повечето случаи се прехвърля от единия тестис към другия.

 11. Валентин

  Здравейте!
  Казвам се Валентин и съм на 22 години. Проблемът ви е, че често ходя на тоалетна по малка нужда. Мивалата година ми правиха горна и долна ендоскопия и ми откриха гастрит и колит, а преди да ми я направят ме гледаха на ехограф и ми казаха, че имам песъчинки м бъбреците и за това ходя често по малка нужда. Гастрита и колита воже ли да влияят по някасъв начин на честото уриниране , т.е. дебелото черво да притиска пикочния мехур? Другите ми проблеми са, че изпитвам напрежение в тестисите, не е постоянно и по-често напрежението е в единия тестис, а понякога се меня от единия към другия. При студено време също обикновенно често хода да уринирам и изпитвам напрежение в тестисите. Друтиет ми проблем е, че получавам полюции средно около 1-2 пъти в седмицата.

 12. Здравейте Валентин,
  Относно Роватинекса спирате да го пиете, ако бъбреците са чисти и няма камъни в тях.За песачинките е достатъчно да пиете билков чай за бъбреци и повече течности да не се дехидратирате.Нормално всеки човек си има песачинки в бъбреците.Честото уриниране няма нищо общо с колита и гастрита и дебелото черво във вашия случай.Относно полюциите и напрежението в тестисите, нямам идея колко често правите секс и колко често матурбирате, но два пъти в седмицата не е нормално да ги получавате.Незнам от кога съществува проблема с честото уриниране, но вие сте на 22 години и определено си имате проблем, незнам също така дали приемате някакъв друг вид медикаменти със страничен ефект които биха довели до това.Писъл сте няколко пъти, но липсва доста информация която е от значение във вашето състояние и за съжаление проблема който има по интернет няма как да го разрешим.
  Успех!

 13. Христинка Манева

  Добър вечер,!
  Свекър ми е на 63 години.
  Наскоро имаше профилактичен преглед и го изпратиха на изследвания. В тях беше включен и туморен маркер на простата.След като го направи стойността му беше 37. Изпратиха го на уролог и той го прати на биопсия.Понеже свекър ми е от Тетевен, биопсията му я направиха в Плевен. Епикризата където му издадоха след това пише че има доброкачествена хиперплазия на простата.При изписването му туморния маркер спадна до 27.Сега след 2 месеца от биопсията той реши да си направи отново изследване на туморният маркер.Стойността му е 33,5.
  Въпросът мие какво да направим от сега натам? Трябва ли отново биопсия? Може ли ПСА да се вдига от нещо друго?

  П.С Искам да отбележа, че няма никакви проблеми с уринирането.Нощно време не става да уринира,няма никакви болежки и парене.
  Благодаря ви предварително!Желая Ви лека вечер!

 14. Здравейте Христинка Манева,
  Принципно стойностите на ПСА на вашият свекър са високи и поведението на колегата е правилно като е назначил биопсия.Понякога ПСА може да се повиши и при възпаление на простата и се предписва медикаментозно лечение.Стойностите на ПСА веднага след биопсията винаги са повишени защотото е взет материал от простата за изследване.Съвета ми към вас е 6(шест) месеца след биопсията контрол на ПСА, ако стойностите пак са високи да се започни медикаментозна терапия и нова биопсия.
  Успех!

Задайте ни въпрос

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formSubmit