Една от най-новите дейности в урологичния кабинет Urology.bg е урологичната физикална терапия като допълнителен метод за лечения на редица урологични проблеми, сред които хроничен простатит, еректилни дисфункции и преждевременна еякулация.
Съвременната медицина все още не е намерила дефинитивно и еднозначно решение на тези урологични състояния и проблеми, затова чрез различни физикални техники ние предлагаме на пациентите алтернативен курс на лечение, който да облекчи състоянието им и да подобри значително качеството на живот. Един от тези методи за физикална терапия е електроакупунктурата, която е разновидност на класическата китайска акупунктура.

Какво представлява електроакупунктурата?

Електроакупунктурата е вид акупунктура, при която се използва слаб електрически ток за подсилване и разширяване на ефекта от класическата акупунктура. Тя се базира на същите принципи на коригиране на енергийното поле на тялото, като освен ефекта на игличката в акупунктурната точка, се използва слаб и безчувствен ток.

elektroacupunctura-prostatit-urology-bg-600

 

Урологичен кабинет Urology.bg разполага с последно поколение апарат за електроакупунктура – Hwato SDZ V. Произведен от китайската фирма Hwato той носи традициите на една утвърдена в света марка. Петото поколение на апарата позволява излъчване на минимален по интензитет, слаб и контролиран електрически ток, който посредством малки и тънки като косъм стоманени иглички за еднократна употреба достига до тялото на пациента. Апаратът позволява точно прецизиране на параметрите на тока, за да се гарантира абсолютен комфорт и удобство на пациента. Токът между игличките е толкова слаб, че понякога дори не се усеща от пациента. Има случаи, в които пациентите дори молят за такъв интензитет на тока, че да усетят приятното мравучкане в зоната на въздействие.

За кои болести и състояния се препоръчва тераппия чрез електроакупунктура?

Електроакупунктурата е доказал се метод за облекчаване болката при пациенти с хроничен простатит и се препоръчва в комбинация с медикаментозно лечение от Европейската урологична асоциация. Последните актуални клинични проучвания установяват, че електроакупунктурата е изключително ефикасна и безопасна терапия, като ефективността на лечението според някои автори достига до 92%. Според публикации в международни урологични издания електроакупунктурата дори е по-ефективна от обичайното медикаментозно лечение и трябва да бъде включиена като стандартна вазможност за лечение на пациентите с хроничен простатит.

Какво представлява самата процедура?

По време на електроакупунктурната терапия пациентът е в спокойна и стерилна обстановка, комфортно разположен по корем, слуша музика и може да използва свободно ръцете си. Продължителността на една терапия е 30 минути и по никакъв начин не нарушава ежедневните ангажименти на пациентите. Веднага след лечението пациентите се връщат към своите ежедневни активности – без да има нужда от предварителна подготовка за терапията или пък от възстановителен период след нея.
Акупунктурните иглички, които се използват по време на електроакупунктурата са стерилни, индивидуално опаковани и за еднократна употреба. Те са произведени от реномираната фирма за производство на акупунктурни игли в Южна Корея – DongBang. Тяхното поставяне е безболезнено и атравматично, т.е по никакъв начин не уврежда тъканите на пациента, което се дължи на специалния им плътен и гъвкав връх. В допълнение те имат идеално гладко покритие и възможността за поставяне чрез водач на точно определеното място. Водачът гарантира бързото навлизане на игличката в кожата, като то може да бъде абсолютно безболезнено или да се усети като леко ухапване от комар.

Как действа електроакупунктурата?

В основата на традиционната китайска медицина заляга възприятието за потоци жизнена енергия, които се движат в човешкото тяло и могат да се коригират чрез поставяне на малки иглички в определени места на кожата наречени акупунктурни точки. По този начин се възстановява потока на жизнената енергия и се подпомага тялото да се пребори с различните заболявания. Използват се малки иглички (като косъм), които при хроничния простатит се поставят на възлови за простатата точки. При електроакупунктурата ефектът от действието на игличките се подсилва от безчувствения ток, който тече по тях за по-дълбоко проникване до проблемните точки.

Колко процедури са необходими?

Най-често се провежда се 6-7 седмична терапия, състояща се от 2 процедури седмично или общо 12-14 (рядко 20) посещения. Всяка продължава около 30-35 минути, като игличките се поставят за минимум 20 минути.

dr-buzhov-urology-bg-650
Лечението на хроничен простатит чрез акупунктура или електроакупунктура в Урологичен кабинет Urology.bg се извършва от д-р Борян Бужов, лекар невролог с богат опит в областта на акупунктурата, физикалната и мануалната терапия и успешно третирал пациенти с хроничен простатит, еректилни дисфункции и проблеми с честото уриниране. След първоначален преглед и консултация, всеки пациент получва препоръка за индивидуален курс на лечение в зависимост от специфичните му оплаквания и общото състояние на организма.

Обадете се, за да запазите час за консултация при хроничен простатит на тел. 0898 765 649 или вижте страницата ни за контакти за повече начини да се свържете с нас.

Урологичен Кабинет Urology.bg

тел. 0898 765 649

ул. Г.С. Раковски №186, София