НАШИТЕ ПАЦИЕНТИ

dr-vassilev-pacienti-366

„Запознах се с Доц. Василев през 2016 г., когато бях изгубил надежда и не вярвах, че ще оздравея, след като 2 години неуспешно ме лекуваха няколко уролога. Доц. Василев е не само доктор, но и много добър в преценката си за хората и изключителен човек. Търпеливо ми обясни всичко за проблема и именно неговата загриженост и професионален подход ме убедиха да му се доверя. Аз и цялото ми семейство нямаме думи да опишем колко много сме му благодарни, че ме излекува за един ден!“ 

Даниер Гюров, 28 г.

dr-vassilev-semeistvo-gorchovi-pacienti

„Срещнах се с Доц. Василев през 2013 г. Тогава бях бременна и той някакси прие всичките ми болки и страдания много навътре. Успя да ни помогне и да ни вдъхне кураж, в момент когато бяхме много уплашени за мен и бебето ни. Винаги е отзивчив, отговаря по телефона и знам, че мога да разчитам на него.
Кръстих сина си Васил…“ 

Сем. Горчови

Д-Р ВАСИЛЕВ – УРОЛОГ

Доц. Василев започва работа като уролог веднага след дипломирането си през 2003 г. в Клиниката по урология на УМБАЛ “Александровска“, София, където има привилегията да се учи от най-добрите уролози в България и да натрупа опит с най-тежките урологични случаи.
Интересите и работата му са насочени към иновативните безкръвни и лазерни техники в урологията и през годините преминава редица обучения в чужбина.

През 2009 година става асистент към Катедрата по Урогия, а през 2013 защитава успешно дисертация по урология и от тогава е главен асистен към Медицински Университет, София.

През 2008 година създава сайта Urology.bg, където чрез образователни материали и авторски статии предоставям надеждна информация за урологичните проблеми – подробна, ясна и безпристрастна.
От 2013 год. разполага със свой собствен Урологичен Център „Д-р Василев“, който разширява възможностите за консултации и лечение на пациентите в амбулаторни условия. В края на 2015 става началник на Отделението по урология на Болница “ВИТА”, София до края на 2016.

От началото на 2016 до момента е Завеждащ направление Ендоскопска урология и Екстракорпорална литотрипсия към Клиниката по Урология на УМБАЛ „Алескандровска“, София.

От 25.11.2021 е Доцент в Катедра по Урология Медицински Университет, София.

„Вярвам, че да си лекар не е просто професия, а призвание. И следвайки своето призвание вече много години, аз се стремя да бъда наистина добър лекар.“

КЛЮЧОВИ КОМПЕТЕНЦИИ

ДОЦ. ВАСИЛЕВ – УРОЛОГ

bud-logo-4isto-sinio
logo_mu_new
alexandrovska-urologia-logo
eau_logo_transparent
ircad-logo
Нуждаете си от урологична помощ или съвет?
Урологичен Център „Д-р Василев“
тел. 0898 765 649; ул. Г.С. Раковски №186, София
Свържете се с нас!

181 коментара

 1. Здравейте ! Искам да попитам дали мога ли да си запиша час при вас ,имам проблем от няколко години и той е свързан с хроничен цистит и под хроничен имам предвид почти всеки месец .Имам резистентност почти към 70% от антибиотиците ,не се подлагам на само лечение.Смятам че лечението ми явно е неадекватно за да се повтаря така .Тъй като циститът е свързан с пикочния мехур може ли да се счита че е във вашите компетенции ? Моля ви не се търпи вече 🙁

 2. Здравейте доктор Василев, питането ми е следното дали изобщо съм за преглед. Преди 5 дни маструбирах (човешко е) случи се така, че не можах да направя нещата поради неудобна ситуация. Беше ми напрегнато. Всеки знае как е когато не си е направил нещата до край. Но в същия ден започнаха болки ниско долу и напрежение. Прибрах се вечерта след задачки като хванах удобен момент да освободя напрежението, но след това болките не спряха и така продължават 5 дни. Тъпи болки ниско долу като отвреме на време заболява по-високо. От време на време не ме боли, а вечер преди да заспя ме боли слабо, а като заспя няма болки. Само като се стана и почна да ходя се появяват и тук там се появяват незначителни болки в тестисите. Какво ще препоръчате да идвам ли при вас? Защото се чудех човек може ли да се увреди, ако е задържал дълго време еякулацията.

  • Здравейте Веско,
   Да човек може да се увреди ако задържа дълго време ерекцията.При вас и това което сте описали нещатата отшумяват, само ако болките се засилят и неизчезнат е добре да се консултирате с лекар, но на този етап според мен те са затихващи при вас.
   Успех!

 3. Здравейте д-р Василев!

  Имам тъпа болка в левия тестис от 3 седмици, също и в долната част на корема, но рядко. Понякога ме боли и кръста. Тренирам активно фитнес и вече бях при ваш колега, който ми каза, че нямам разширени вени и т.н. Нямам никакво подуване и забелязвам, че сутрин болката я няма, но в продължение на деня се засилва, особено при седеж. Тъпа е болката, но според ваш колега от Окръжна е от кръста. Диклофенак и Афламил помагат за болката, но не лекуват. Какво бихте ме посъветвали?

  Поздрави!

  • Здравейте Киро,
   От описанието разбирам, че сте се консултирали с колега, възможно е болката да идва от кръстана, но е уместно да се направи и консултация с хирург.Вие споменавате, че тренирате активно фитнес, понякога при по-голямао натоварване се образува херния която може да даде подобни оплаквания.
   Успех!

 4. Здравейте Д-Р Василев.Искам да попитам при. Преходно клетъчен карцином на пикочен мехур намиращ се до шийката на мехура с размери 33/31 и не е засегнал уретереа но е близо, какво ще е като препоръка според вас лечение.Налага ли се цистектомия в този случай.

  • Здравейте Милена Чикова,
   На така зададения въпрос цистектомия не се налага, но това не е категоричен отговор.Липсва много информация за самия случай-резултати от изследвания, стадиране и т.н.За категоричен отговор е добре да обсъдим случая на живо.
   Успех!

 5. Здр д-р Василев малко ми е неудобно,но ще ви бъда благодарен ако ми кажете какво да правя.Имам проблем със члена,кожата около главичката ми е възпалена и не мога да си обеля главичката.Кожата ми отпред ми е станала по-тясна.Също тъка излиза някаква неприятна течност подобна като от гноясала пъпка (само,че не е пъпка).Чудя се какво да правя,дайте ми някакви съвети! Благодаря предварително;)

  • Здравейте Иван,
   Със сигурност трябва да го види лекар-уролог.Най-вероятно ще трябва да мажете с нещо или да пиете през устата таблетки, а може да се наложи и оперативно лечение.За съжаление без да го видя немога да поставя точна диагноза и да предпиша лечение.
   Успех!

 6. Здравейте д-р Василев 🙂 Правим опити за дете с жена ми,но все някакъв проблем излиза при мен…. правих си изледвания ,спермограми,микробиологий и тн.общо взето крайния резултат е един и същ….. оказа се според лекарите ,,дребна инфекция,, ! Последния антибиотик го пихме септември месец от тогава не съм имал оплаквания до преди 2 дни ! Пак ми излезе обрив по главичката ей така от нищото ! Мога да Ви пратя и снимка ! Имам чувството,че само аз виждам,че има проблем!

 7. Здравейте д-р Василев!След като изчетох коментарите във форумите,за безбройните доволни и благодарни Ваши пациенти се осмелих да Ви пиша и помоля за мнение и съвет по моят проблем.След операция ,гинекологична,по повод карцином,получих хидронфроза.За да направя дозата лъчетерапия ми бе поставена нефростома,казаха ми , че има стоп на уретера и дабъл джей не е станал.Лъчетерапията приключи и почивам вече, но как,къде и какво ще правя по-натам.Не съм боледувала от бъбреци или др. урологични заб..Бъбрека работи,изследванията са в норма.Доколкото разбирам проблема е в уретера.Имам и лимфоцеле.Бихте ли ми помогнал?Предварително Ви благодаря!

  • Здравейте Величка Миткова,
   В такива случаи като вашият, хидронефрозата е доста често срещан проблем.Запушването на някой от уретерите става вследствие на гинекологичната операция.Така по интернет без да съм запознат с цялата история, документация и изледвания по вашият случай трудно бих отговорил категорично какви са възможностите пред този уретер да заработи отново.Моят съвет към вас е ако имате възможност да се видим лично и да обсъдим какви са възможностите във вашия случай.
   Успех!

 8. Здравейте д-р Василев,
  Аз съм с радикална простатектомия и последвали 40 сеанса лъчетерапия.След операцията се въстанових добре,но след 2 години започнах да уринирам кръв.
  Откриха ми обрасования в пикучния мехур и ги „отстраниха“.Е,от тогава(повече от година) живота меко казано ми се съсипа,хем отново си уринирам кръв хем
  не се удържам,от памперси ми писна.
  Според вас,има ли решение на въпроса? Проучих че,у нас операции при проблеми с инконтиненция при мъже са почти непознати.
  Моля за съвет. Ваши колеги ме обезсърчиха че,няма решение на проблема ми у нас.

  • Здравейте Илиев,
   От споделената информация разбирам, че проблемите са няколко, а информацията която сте споделил е прекалено оскъдна.За съжаление по интернет едвали бихме могли да разрешим проблема.Моят съвет към вас е, ако имате възможност да си запишите час за преглед и да обсъдим по обстойно вашият случай и какви са въможностите за лечение.
   Успех!

 9. Здравейте.Искам да попитам каква е цената за обрязване.

  • Здравейте Кристян,
   Обрязванете се прави по медицински показатели и задължително в болница.Пациента се приема по клинична пътека и има доплащане около 200лв за консумативи които здравната каса непокрива.
   Успех!

 10. Здравейте др.Василев.Детенцето ми е на 9 години и е със фимоза.Казаха ми,че трябва да му се направи обрязване.Въпроса ми е със лазер ли правите обрязването или не.Упойката местна ли е или пълна и колко струва операцията.Благодаря ви предварително.

  • Здравейте Венета,
   Операцията може да бъде направена с лазер и със скалпел по класическият метод.Аз лично предпочитам класическият, защото ефекта е по-добър и по-щадящ за пациента без козметични дефекти.Операцията се прави със пълна упойка.
   Успех!

 11. Здравейте доктор василев на 25г.съм последно преди година съм употребявал стероиди и имам проблем.Ерекцията си се поява на моменти много силна правил съм изследвания спермограмата ми е много добра всичко по тях показва че е ок.Обаче липсва желанието за секс.бихте ли дали някой съвет благодаря предварително.

  • Здравейте Nkolau,
   Моят съвет към вас е да изследвате нивото на серумния тестостерон и, ако има отклонение от нормата да посетите лекар.Спермограмата в случая не ни дава много информация за да говорим за еректилна дисфункция, а желанието за секс е сверзано със психиката и мислите на човека.
   Успех!

 12. Здравейте, д-р Василев!
  От няколко месеца с приятелят ми имаме проблеми с половите контакти. Първоначално започна да се оплаква, че ходи до тоалетна по-често, след това започна да отказва да имаме полови контакти и казваше, че няма желание, малкото пъти в които опитвахме все имаше някакъв проблем, най-често не може да задържи ерекцията и не може да достигне до еякулация, а все пак е на 23 години. Моля Ви кажете ни според Вас какъв е проблемът.
  Благодаря!

  • Здравейте Зорница,
   Със сигурност проблем има, но какъв е той така директно не мога да ви кажа.За да започнем да разрешаваме проблем който съществува първо трябва да намерим причината за него.Тя може да бъде в здравния статус на приятеля ви, може да е на психологическа основа, а вие също може да спомагате за този проблем.Моят съвет към вас е той да посети лекар за да бъде прегледан.Така по интернет без много информация за пациента трудно бихме разрешили проблема.
   Успех!

Comments are closed.