dr-spartak-valevД-р Спартак Вълев е роден на 12.04.1979 г. Завършва английска паралелка на 125 СОУ с изучаване на чужди езици „Боян Пенев“ през юли, 1998. По време на гимназията става член на Българския младежки червен кръст, където работи по различни проекти. През септември, 1998 г. става студент в Медицински факултет на МУ-София, който завършва през ноември, 2004 г. През януари, 2005 започва работа, като асистент в Лаборатория по цитогенетика и молекулярна биология към Националния център по хематология и трансфузиология. През декември, 2005 започва докторантура в Клиника по химиотерапия на Националния онкологичен център. В продължение на няколко години е най-младият лекар в България занимаващ се с Медицинска онкология. Това го подтиква да стане един от учредителите на“Клуб млад онколог“, чиято дейност е несочена към приобщаването на повече млади лекари към специалността онкология. Една от дейностите на клуба е да организира научни срещи за млади лекари от различни специалности, работещи в областта на онкологията. Клубът организира и кръжок към МУ-София, на който за пръв път в България се обучават студенти по Медицинска онкология. Участва в авторския колектив на алманахът „Ракът – България и светът” под редакцията на проф. Черноземски.
От февруари, 2009 г. работи, като асистент Клиника по химиотерапия на Националния онкологичен център, вече преименуван на СБАЛО-ЕАД. През 2010 г. е един от учредителите и зам. председател на асоциацията на специализиращите лекари в България – БЛЕСС. Асоциацията е основана с цел да работи за подобряването на условията на специализация и да намали нарастващите темденции към емиграция при младите лекари.
Участва в авторския колектив на първия учебник по Медицинска онкология в страната под редакцията на проф. Тимчева. От м. февруари 2004 г. е лекар в новосъздадената клиника по Медицинска онкология към МБАЛ Надежда. През месец май, 2014 г. д-р Вълев взема специалност по Медицинска онкология.

Телефон за контакти 0885 461 220

3 коментара

 1. Д-р Вълев,
  Имам протокол от Общоболнична Онкологична Комисия №37/17.12.2014г. подписан от Вас като председател на комисия с диагноза :ДПХ;Обсервацио Са простате, с установен аденокационом 3мм след биопсия на простата в МБАЛ Вита-София.Моля за вашата помощ и насочване за последващо оперативно безкръвно лечение в подходящи лечебни заведения ,освен болница Вита.Благодаря Ви предварително.
  Поздрави Иван Иванов 0898 633 705

  • Здравейте Иван Иванов,
   Моля свържете се с Д-р Вълев на посочения телефон 0885 461 220, за да уточните тези подробности и да го попитате каквото искате.
   Успех!

 2. Здравейте!Това е много трудно да ви го напиша.Мама е на 50 години оперирана от рак на гърдата през 2011 година,провела е химио- и лъче- терапия.Проведена е мастекстомия на лимфните възли в дясно.Провено е хормонилечение.Химиотерапия по схема ФЕК и Доцетакс.С КТ 2013 година са установени костни метастази.Подежи на терапия с биосфонати.КТ на 24.06.2014 година-черен дроб с множествено метастази.С различна големина с данни за костни метастази.Постъпва за курс терапия с биофосфонати.Терепевтичната и схема до преди 1 месец е с XGEVA 120 ml-1 ампула.Обективното и състояние в момента е корем-мек.леко болезнен,увеличен черен дроб на 2 см.,слезка неувеличена,запазена перисталтика,без физикални данни за асцит.Множествено метастази в десния лоб на черния дроб с различни размери.Резултат от туморен маркер Ca 15-3 – 245,4.Билирубин обш 300,LDH-4000.В момента и се влива РИНГЕР и NACL.Лекарства Transmetil в момента заменен от essentiale forte n,Натанал,Дегазин.Хормонотерапията Ариметекс и след това Екзимистан и е спряна от 1 месец.

  С уважение Доника Сидерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Post comment