vuprosi-dr-vasilev

Ако имате въпроси, ако се нуждаете от съвет от специалист уролог, ако искате да Ви отговорим бързо и веднага – не се колебайте да ни позвъните, за нас това е голямо улеснение:

тел. 0898 765 649 за директен контак с Д-р Васил Василев – Уролог

Предлагаме и този раздел от сайта на всеки желаещ да зададе писмен въпрос свързан с простатата и нейните заболявания. Не се колебайте да ни пишете – контакта с вас е важен за нас. Ангажираме се да Ви отговорим максимално бързо, компетентно и изчерпателно.

Правилата за ползване и коментиране в сайта и форума са сходни с тези в сайта и молим всички участници да се запознаят с ТЯХ преди да коментират в него.

405 коментара

 1. Здравейте Доктор Василев! От 4 дни съпругът ми уринира трудно и болезнено. В единият от дните имаше леко повишена температура – 37,5. В обикновената урина има видима кръв, протеин, левкоцити, uro, nit позитивно, ph 6. PSA му е 8.8,а C реактивен протейн – 50. Преди около 4-5 месеца PSA му беше около 2 и никога до сега не му е бил повишен. Резултата от стерилната урина още не е готов. Бихте ли могъл да ми кажете дали имам основание за голямо притеснение и какво бихте ни препоръчал и посъветвал!?

 2. Здравейте Р.Георгиева,
  Вашият съпруг на-вероятно има уроинфекция и е необходимо да започне антибиотична терапия за овладяване на оплкванията. При инфекция е нормално да има повишаване на ПСА и С реактивния протеин.
  Успех!

 3. Здравейте Д-р Василев, направих си профилактично изследване на PSА, преди 3 дни .Около 3 седмици преди изследването съм пил Омник Токас, и около 2-3 месеца пия сао палмето, цинк, селен, таблетки с екстракт от коприва, тиквени семки и куркума. В началото на март приключих и курс с Инфламенд (около 50 дни) , в който има екстракт от пигеум.Всички тези медикаменти и добавки оказват ли влияние на нивото на PSA. Ако е така, с колко процента долу горе реално са намалили резултата от PSA теста.
  Благодаря!

 4. Здравейте!
  При профилактичен преглед на мъжът ми и направен тест PSA стойностите му бяха високи 11.1.
  На ехографски преглед са му казали, че няма проблеми с простатата.
  Повторихме изследването и резултата този път е 17,7.
  Направи консултация с уролог и без преглед веднага му е назначена биопсия.
  Бихме ли ни посъветвали дали да не направим нова консултация с уролог или да направи изследването.

  Благодаря Ви предварително

 5. Здравейте Ели,
  По принцип след като резултата от PSA расте във времето е необходимо да се направи биопсия. Като допълнение би могло да се проведе антибиотично лечение и пак да се провери ПСА или да се направи ЯМР на малък таз за повече информация за самата простата.
  Успех!

 6. Здравейте, доктор Василев
  От година две започнах да получавам смущения с простата може би и повече три четири. След направени ПСА 4.0 се покачи на 4,06 Използвах по препоръки омник токас което ми помогна при оринирането , но след преболедуване от Ковид тази год. с няколко антибиотици започнах да получавам кръв в еякулата и болки в тестисите Бях на преглед при уролог пак и ми се препоръча уримакс дуо, от който продължиха болките в тестсите и се появи за месец два аспермия. Вече 3 дни спрях да взимам тези лекарство и болките изчезват. Какво да правя? Водя поради предмета на моята работа аскетичен живот със силно изразено сексуално въздържание от 5-6 години.
  Благодаря ви предварително

 7. Здравейте Антон Цанков Митев,
  Препоръчвам ви да си направите микробиологично изследване на еякулат. След излизане на резултата е необходимо консултация с уролог и антибиотична терапия. Медикамнта който пиете за простатата трябва да бъде заменен с друг, който няма странични ефекти.
  Успех!

 8. Здравейте,д-р Василев…..съпругат ми има трудно уриниране…посети уролог.Направи курс Vezomni…но оплакванията продължават.3месеца след това,отново посети лекар и в момента е на Urorek8mg.Теста PSA e 0,45…..референтна стойност 4….но си има оплаквания….

 9. Здравейте Маргарита Маринова,
  По написанта информация не мога да кажа какъв е проблема на съпругът ви. Необходимо е да го прегледам или да потърси второ мнение при друг уролог.
  Успех!

 10. Здравейте д-р Василев ,искам да попитам за нещо, от скоро в спермата забелязвам малки желатинови парченца леко кафеникави много меки,нямам проблеми при еякулация болка или парене.Доста дни имам полово въздържание,не правя често секс ,Нямам проблеми с уринирането -често или парене или тънка струя нямам такива оплаквания,Скоро преди няколко месеца си пуснах ПСА изследване и беше 0.664 ,През 2019 идвах при вас и ми открихте хидроцеле на десния тестис но нямам никакви проблеми с това ,и тогава ми прегледахте и околните органи и всичко беше наред, Простата с нормални размери 32×34мм,хомогенна структура и гладки очертания . На 42 години съм.

 11. Здравейте Мони,
  Не е нормално да имате тези желатинови парченца в спермата. Това е признак на инфекция. Необходимо е да си направите микробиологично изследване на спермата и с готовите резултати да си запишете час за преглед за да се предприеме лечение.
  Успех!

 12. Здравейте д-р Василев , бях на преглед при уролог ,защото ставам вечер 1, 2 пъти много рядко 3 по малко нужда . Бъбреците и пикочният мехур са добре ,но простата е 3.8см. дължина на 3.2 ширина с нормоехогенна структура на 31 години . Трябва ли да се тревожа ? Изписа ми изследвания за еякулат и урокултура. Пия солифенакон

 13. Здравейте Галин,
  Не е нормално на 31 години да ствате по 3 пъти през ноща. Трябва да си направите изследванията за да се видят как стоят нещата там. Не знам от колко време пиете медикамента, но по принцип има и по-добри от него. Възможно е причината за тези оплаквания, е да се дължи на скрита инфекция.

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Публикуане