vuprosi-dr-vasilev

Ако имате въпроси, ако се нуждаете от съвет от специалист уролог, ако искате да Ви отговорим бързо и веднага – не се колебайте да ни позвъните, за нас това е голямо улеснение:

тел. 0898 765 649 за директен контак с Д-р Васил Василев – Уролог

Предлагаме и този раздел от сайта на всеки желаещ да зададе писмен въпрос свързан с простатита. Не се колебайте да ни пишете. Ангажираме се да Ви отговорим максимално бързо, компетентно и изчерпателно. 

В отговор на повечето въпроси относно простатита ви предлагаме следната статия, посветена на това заболяване.

Правилата за ползване и коментиране във форума са сходни с тези в сайта и молим всички участници да се запознаят с ТЯХ преди да коментират в него.

89 коментара

 1. Привет, доктор Василев! Масажа на простатата при лечение на хроничен простатит подпомага ли по- някакъв начин лечението

 2. Здравейте Васил,
  Масаж на простатата при хроничен простатит не се препоръчва, но визиотерапията е с много добри резултати.
  Успех!

 3. Здравейте, доктор Василев! Има ли някаква връзка между увреждане на пуденталните нерви и хроничният простатит / могат ли те да бъдат причина за хроничен простатит.

 4. Могат да бъдат причина за Хроничен Тазов Болков Синдром, което като симптоматика много прилича на хроничния простатит!

 5. Привет,доктор Василев. Лекувам хроничен простатит,ваш колега ми предписа ципрофлоксацин 2х1 за 6 седмици.
  Според вас,този курс дали не е много дълъг,и дали ще мога да го издържа. Вашият колега ми каза,че щом не съм алергичен към него няма да има проблем.

  Но бих искал да чуя още едно мнение.

  Благодаря предварително!

 6. Здравейте Даниел,
  Всяко заболяване се лекува с различен вид медикаменти и различна продължителност във времето. Има по-добри медикаменти от този който ви е изписал колегата. Дали е необходимо да пиете антибиотик и колко време трябва да го приемате, мога да ви кажа след като ви прегледам.
  Успех!

 7. Здравейте доктор Василев. Попаднах на статията Ви за хроничен простатит,и я изчетох на един дъх понеже,и аз се боря със същото заболяване.

  Искам да Ви попитам, всички ли калцификати, означават активна инфекция,могат ли някой от тях да са белези вече на прекаран по рано простатит .

  Поздрави Георги

 8. Здравейте, доктор Василев,и поздравления за прекрасният сайт,и затова,че отнемате от времето си да ни отговаряте.

  Бих искал да Ви попитам, попитам относно хроничният простатит и бактериите в него. Имам микробиологично изследване, на еякулат. И в него се изолират „трихомони“ и протеус мирабилис“.

  Въпросът ми е , всички бактерии в простатата ли се лекуват по един и същ начин,или курса за протозои се различава от курса за бактерии.

  Поздрави,
  Влади

 9. Здравейте Влади,
  За всеки пациент има строго индивидуално лечение според оплакванията и резултатите от изследванията. Курса и вида медикаменти са различни.
  Успех!

 10. Здравейте доктор Василев. Възможно ли е лечението при хроничен простатит да бъде успешно с диета и билкови продукти, тоест имунната система сама да се пребори с възпалението,или това може да бъде само като помощ при антибиотичен курс

  Подрави Пламен

 11. Здравейте plamen,
  Билките биха могли да подпомогнат антибиотичната терапия, но няма как да излекуват хроничен простатит.
  Успех@

 12. Привет,

  доктор Василев бихте ли ми споделили каква е връзката между калцификатите и хроничният простатит,те влияят ли на лечението

  Поздрави Дани

 13. Здрвейте Даниел,
  Калцификатите са признак за прекарана инфекция. Те остават завинаги като белег в простатата.
  Успех!

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Публикуане