vuprosi-dr-vasilev

Ако имате въпроси, ако се нуждаете от съвет от специалист уролог, ако искате да Ви отговорим бързо – не се колебайте да ни позвъните, за нас това е голямо улеснение:

тел. 0898 765 649 за директен контак с Доц. Васил Василев – Уролог

За префлед и консултация с уролог:

Урологичен Център „Доц. Василев“, ул. Пчела №*, София

Предлагаме и този раздел от сайта на всеки желаещ да зададе писмен въпрос свързан с простатита. Не се колебайте да ни пишете. Ангажираме се да Ви отговорим максимално бързо, компетентно и изчерпателно. 

В отговор на повечето въпроси относно простатита ви предлагаме следната статия, посветена на това заболяване.

Правилата за ползване и коментиране във форума са сходни с тези в сайта и молим всички участници да се запознаят с ТЯХ преди да коментират в него.

145 коментара

 1. Доктор Василев, на 1 октомври получих дразнене по уретрата, често уриниране, болки в областта на мехура и перинеума. Правих много посявки, излезе хламидия. Лекувах я с 4 седмици вибрамицин, не мога да приемам таваник. 5 месеца по късно единственото оплакване което остана е болката в мехура и перинеума особено при седене. Как мога да се справя с проблема, изследванията са чисти.

 2. Здравейте! На 38 години съм. След като доста дълго време неуспешно лекувах бактериален простатит, накрая успях да се изчистя от бактерията (Ентерокок фекалис). Въпреки това, вече година след изчистването от бактерията, все още имам различни форми на дискомфорт – често, след еякулация, в продължение на ден-два след това изпитвам своеобразна „слабост“ и напрежение в перинеума (в областта на простатата). Буквално имам чувството, че за да „презаредя“, ми е нужно време – ден-два. Ако еякулирам всеки ден, това усещане за „слабост“ и напрежение в слабините се усилва и имам субективното усещане, че ерекцията ми е по-слаба. Когато еякулациите са по-нарядко (през ден-два), дискомфортът е или минимален, или изобщо липсва. Според Вас, това състояние има ли връзка с прекарания простатит и необходима ли е терапия?

  • Здравейте Цанко,
   След като оплакванията са в областта на слабините, то те са вследствие на хроничната инфекция която сте имал. С времето те трябва да отшумят напълно. Терапия би била уместна само при засилване на оплакванията.
   Успех!

 3. Моля Ви да разясните какви физиотерапевтични процедури прилагате за пациенти, които успешно са излекували бактериален простатит, но продължават да страдат от простатитни симптоми, макар и без бактерия. С каква продължителност е всяка процедура, общо колко процедури са необходими и през какъв интервал от време се провеждат?

  • Здравейте Ралф,
   Процедурите които се прилагат са shock wave терапия. За нея има повече информация в сайта. Всяка процедура продължава около 20 мин. Провежда се курс от 6 процедури веднъж седмично.
   Успех!

 4. Здравейте! От това, което чета, установявам, че половината от уролозите твърдят, че хроничният простатит може да доведе до еректилни смущения, а другата половина – обратното. На база на Вашия опит, коя теза е правилна? Възможно ли е мъж, който дълго време е имал възпаление в простатата, в следствие на това да развие еректилна дисфункция? Благодаря Ви за отговора!

 5. Здравейте , доктор Василев!
  Имам дискомфорт зад десния тестес , имам направена андрофлора, простатен секрет и микробиология на еякулат.Как мога да си запиша час за преглед , за да обсъдим нещата , мъж на 25 години. Благодаря!

 6. Др Василев, от 3 месеца страдам от болки в перинеума и над пениса. Засилват се при продължително седене. Изследванията са чисти, правени са с PCR. Няма бактерии или паразити. Резонанс – б.о. Пса 1.5. Как да махна тази ежедневна болка? Освен шокуейв какво друго бихте предложили като процедури или хапчета?

  • Здравейте Vasil,
   За да предложа лечение е необходимо да ви прегледам, да се запозная с вас и общото ви състояние, защото понякога една болка идва от място съвсем различно от самото място на болката. Причините са много и различни, а понякога дори не е необходимо да се правят изследвания за да се установи причината.
   Успех!

 7. Здравейте! Дълго време лекувах хроничен бактериален простатит. От около година вече не се изолира бактерия. Въпреки това, на всеки 6 месеца си правя контролни изследвания на простатен секрет. Прави ми впечатление, че вече два пъти се случва, въпреки 7-дневен период на въздържание преди простатния масаж за вземане на секрет, количеството простатен секрет, което излиза, да е минимално. Никога преди докато имаше активна бактериална инфекция в простатата не се е случвало да излиза толкова малко секрет (след много продължителен масаж буквално една капчица). Това как следва да се тълкува и може ли да де направи някакъв извод за здравето на простатата?

  • Здравейте Дани,
   В това няма нищо притеснително и мисля, че не е необходимо да се подлагате на това изследване на всеки шест месеца. Дори след като нямате оплаквания изобщо няма нужда да правите изследвания.
   Успех!

 8. Здравейте д-р Василев,
  Откриха ми при посявка на еякулат ешерихия коли масово.Предписаха ми Таваник 500 по един на ден.
  Колко дена трябва да го пия .
  Поздрави

  • Здравейте Тодор,
   Терапията и курса на лечение при всеки пациент е различен и индивидуален според състоянието и оплакванията на пациента. Лекуващият лекар преценя каква да бъде продължителността на курса на лечение.
   Успех!

 9. Здравейте! Наскоро ме диагностицираха с хроничен простатит и сега го лекуваме. Прочетох, че доста често върви ръка за ръка с преждевременната еякулация. Може ли да ми обясните каква точно е връзката между преждевременната еякулация и простатита?

  • Здравейте Боян,
   Възможно е да има връзка едното с другото, но не е задължително и на сто процента. На кратко казано причината е в самата инфекция причинена от бактериите.
   Успех!

 10. Здравейте! Дълго време лекувах бактериален простатит. Вече повече от година мина откакто се изчистих от бактерията, но все още изпитвам болки в перинеума след секс, каквито имам откакто страдам от простатит. Когато приемам Фитопростал, състоянието ми чувствително се подобрява. Бих искал да Ви попитам дали на практика мога да приемам Фитопростал постоянно, без прекъсване, за дълъг период (години) напред във времето, докато простатитните ми симптоми отшумят напълно?

 11. Здравейте! След дълго лечение на упорит бактериален простатит, все пак успях да се изчистя от бактерията. Въпреки това, част от симптомите продължават – основно болка в перинеума след секс. Правих консултация с физиотерапевт и ми бяха препоръчани процедури с микровълни, ултразвук, както и магнит (с електрод през ануса). До каква степен считате, че такива процедури биха ми помогнали изцяло да отшумят оплакванията ми? Поздрави!

  • Здравейте Ценков,
   Физиотерапията би помогнала за подобряване на състоянието и дори до ликвидиране на оплакванията. Препоръчвам ви да се запознаете с шокуейв терапията която е описана в сайта за тези оплаквания. При нея не се налага проникване в ануса. Тя е комбинирана и с лазер.
   Успех!

 12. Здравейте, откриха ми простатит, какво бихте ми препоръчали…имах медикаментозен курс от който нямам подобрение. Проблема ми се състои в това, че когато правя секс не мога да се изпразня. При нито един от случаите с жена не мога да свърша. Но съм имал и моменти, когато съм бил с проститутка и свършвам. Имате ли някакво обяснение на случаят ми. Благодаря ви за отговора!

  • Здравевйте Красимир,
   За простатита който имате ви препоръчвам shock wave терапия, след като медикаментите не ви действат. Относно свършването проблема е по-скоро психологичен и ви препоръчвам да се консултирате с психолог.
   Успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Post comment