bolesti-na-mujkata-polova-sitema

Болестите на мъжката полова система са често срещани и засягат предимно млади мъже в активна и репродуктивна възраст, а раздела от урологията, който се занимава с тях се нарича андрология (от гръцки andros – мъж). Подобно на гинекологията при жените, в обзора на андрологията влизат чисто мъжки болести, засягащи половата и репродуктивна система на мъжа.

В този раздел на сайта, Ви представяме изчерпателна и достоверна информация за най-честите мъжки проблеми, като материалите, публикувани в него са базирани на научни сведения, изследвания, както и опита на специалистите в съответната област.

Фимоза

kakvo-e-fimoza-1

Това е често срещан мъжки проблем на кожата на пениса, която е тясна и не позволява главичката да се заголва свободно и води до дискомфорт и болка по време на полов акт.

Научете още

Късо гемче

kuso-gemche-penis

Гемчето е тънката кожа отдолу на главичката на пениса, която може да е къса при някои мъже и да води до болка и теглене – лечението му е лесно, бързо и безкръвно и се нарича лазерна френулотомия.

Научете още

Слаба ерекция

erekcia-mehanizum-penis-450x220

Проблемите с ерекцията и слабата потенстност засягат много мъже на 40 годишна възраст. Предлагаме ви информация  за тяхното диагностициране и съвременните методи на лечение.

Научете още

Преждевременна еякулация

prejdevremenna-eqkulacia-izdurjane

За преждевременна еякулация (ПЕ) говорим, когато мъжа свършва много бързо (по-малко от 30-60 секунди) и не може да контролира и забави изпразването.

Научете още

Варикоцеле

varicocele-anatomia

Това е подуване на вените на тестиса в ляво, което може предизвиква тъпи болки или тежест в тестиса или да доведе до намалена оплодителна способност.

Научете още

Хидроцеле

hydrocele-tumb-info

Това е състояние, при което в тестиса се събира вода, съответно подуване на скротума,   което понякога много плаши мъжете, а реално не представлява нищо сериозно.

Научете още

Обрязване

klasichesko-obrqzvane

Циркумцизиото е медицинската дума за обрязване и представлява кратка оперативна интервенция, при която се отстранява част от кожата на главичката на пениса и с която се лекува фимозата.

Научете още

Бели пъпчици по пениса

Преди

Белите пъпчици по главичката на пениса, наричани още Pearly Penile Papules са често срещан козметичен проблем при мъжете, който може много лесно бъде премахнат с кратка лазерна процедура.

Научете още

107 коментара

 1. Здравейте, имам парене при уриниране сутрин и дискомфорт след това. По-късно през деня след като съм пил вода или след секс нямам парене. Когато пия цитрусови и безалкохолни напитки със захар също имам парене.
  Паренето не е придружено с други оплаквания, болки или симптоми. Можете ли да ме посъветвате какво да направя?

 2. Здравейте, д-р Василев,

  от няколко дни забелязах, че на главичката на пениса имам много малка бяла плака (точица). Нямам обсолютно никакви оплаквания, нито болка, нито сърбеж, но леко ме смущава като го видя. Също леко по различна е на цвят главичката на места – някъде по бледа (като изсушена), другаде нормална. Какво бихте ме съветвали? Благодаря Ви!

 3. Здравейте Антон,
  Може да си направите микробиологично изследване на стерилна урина и еякулат за да се изключи евентуална инфекция на пикочополовите пътища.
  Успех!

 4. Здравейте Димитър,
  За да ви дам конкретен отговор и за да поставя диагноза е необходимо да ви прегледам. Причините при такива оплаквания могат да бъдат много и различни. Имайте предвид, че макар и на пениса това е кожен проблем и може да се консултирате и с дерматолог.
  Успех!

 5. Здравейте д-р Василев,
  Наскоро се появиха „цепнатини“ или леко „разкъсване“ на гемчето.
  Леко наболява когато е в неутрално състояние,но да кажем че получавам ерекция и болката е доста силна.
  Моля ви дайте някаква препоръка от първа ръка!Благодаря.

 6. Здравейте Дани,
  Моят съвет е оперативно лечение, след като има цепки със времето те ще минават и пак ще се появяват. Вие най-вероятно имате късо гъмче.
  В сайта има доста информация за късо гемче, там може да прочетете повече. Аз препоръчвам лазерно лечение при късо гемче.
  Успех!

 7. Здравейте д-р Василев,
  Преди година правих “упражнения” които уж помагат за преждевременна еакулация. Вижте, наистина ми е неудобно да коментирам това пред личния ми лекар. Накратко: след 10 дни получих парене в долната част на корема и спрях.След около месец се появиха болки в кръста и изтръпване и болки в крака, придружени от болки в корема(там където първоначално беше паренето). За уролог или невролог трябва да взема направление? Благодаря Ви, предварително!

 8. Здравейте д-р Василев,
  Наскоро открих странно зачервяване между тестисите ми и лявото ми бедро, предположих, че ще отмине, но зачервяването се разраства и кожата започва да се лющи. Сърбеж все още няма, по скоро лек дискомфорт. Предполагам имам вид гъбична инфекция?
  Моля ви за някаква препоръка/мнение.
  Благодаря ви!

 9. Здравейте Атанас,
  Моят съвет към вас е да се консултирате с колегите дерматолози, макар и до тестисите това е кожен проблем който трябва диагностициран от тях.
  Успех!

 10. Здравейте доктор Василев, моят проблем е следния от известно време имам някакви ситни червени точици на главичкатс и отвреме на време получавам сърбеж, възможно ли е да са гъбички или е нещо друго

 11. Здравейте Velislav,
  Да възможно е да са гъбички, но ви съветвам да ви прегледа дерматолог, макар и на пениса това е кожен проблем.
  Успех!

 12. Здравейте, имам проблем когато се възбудя. Почва да ми тече слузеста течност и след извесно време спира как мога да се свържа със вас за повече информация.

 13. Здравейте Николай,
  Час за преглед и консултация може да си запишете на посочения в сайта телефон за контакт.
  Успех!

 14. Здравейте господин Василев. От доста време ме притеснява малките релефи по главата и релефа на главата, които приличат на пъпчици, но не са. Също така ме притеснява различната миризма, която винаги я има и не ми харесва. Дори и след масивно търкане със сапун пак я има. Нямам сърбежи или парене.

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Публикуане