bolesti-na-mujkata-polova-sitema

Болестите на мъжката полова система са често срещани и засягат предимно млади мъже в активна и репродуктивна възраст, а раздела от урологията, който се занимава с тях се нарича андрология (от гръцки andros – мъж). Подобно на гинекологията при жените, в обзора на андрологията влизат чисто мъжки болести, засягащи половата и репродуктивна система на мъжа.

В този раздел на сайта, Ви представяме изчерпателна и достоверна информация за най-честите мъжки проблеми, като материалите, публикувани в него са базирани на научни сведения, изследвания, както и опита на специалистите в съответната област.

Фимоза

kakvo-e-fimoza-1

Това е често срещан мъжки проблем на кожата на пениса, която е тясна и не позволява главичката да се заголва свободно и води до дискомфорт и болка по време на полов акт.

Научете още

Късо гемче

kuso-gemche-penis

Гемчето е тънката кожа отдолу на главичката на пениса, която може да е къса при някои мъже и да води до болка и теглене – лечението му е лесно, бързо и безкръвно и се нарича лазерна френулотомия.

Научете още

Слаба ерекция

erekcia-mehanizum-penis-450x220

Проблемите с ерекцията и слабата потенстност засягат много мъже на 40 годишна възраст. Предлагаме ви информация  за тяхното диагностициране и съвременните методи на лечение.

Научете още

Преждевременна еякулация

prejdevremenna-eqkulacia-izdurjane

За преждевременна еякулация (ПЕ) говорим, когато мъжа свършва много бързо (по-малко от 30-60 секунди) и не може да контролира и забави изпразването.

Научете още

Варикоцеле

varicocele-anatomia

Това е подуване на вените на тестиса в ляво, което може предизвиква тъпи болки или тежест в тестиса или да доведе до намалена оплодителна способност.

Научете още

Хидроцеле

hydrocele-tumb-info

Това е състояние, при което в тестиса се събира вода, съответно подуване на скротума,   което понякога много плаши мъжете, а реално не представлява нищо сериозно.

Научете още

Обрязване

klasichesko-obrqzvane

Циркумцизиото е медицинската дума за обрязване и представлява кратка оперативна интервенция, при която се отстранява част от кожата на главичката на пениса и с която се лекува фимозата.

Научете още

Бели пъпчици по пениса

Преди

Белите пъпчици по главичката на пениса, наричани още Pearly Penile Papules са често срещан козметичен проблем при мъжете, който може много лесно бъде премахнат с кратка лазерна процедура.

Научете още

133 коментара

 1. Здравейте Краси,
  Трябва да ги видя тези релефи за да ви кажа какъв е проблема и как би могъл да се отстрани.
  Успех!

 2. Здравейте от 2 дни насам ми излезе една пъпка на членат ми от края веднъж я истисках но пак се е надула и е станала тъмно лилава.Та въпросът ми е това от какво може да е и как може да се оправи боли ме доста. Благодаря предварително.

 3. Здравейте Асен,
  Причините за тази пъпка на члена ви може да са от различно естество. Може да се дължи на възпаление, инфекция, полово предавана болест и доста други. Моят съвет към вас е да ви прегледа лекар, може и дерматолог, защото все пак е проблем свързан с кожата.
  Успех!

 4. Здравейте ! Имам болка на моменти и ми пулсира члена понякога изпитвам парене по време на изхождане

 5. Здравейте Стоян Василев,
  Причините за тези оплаквания може да са свързани с различни органи-простата, тестиси, уретра и т.н. Моята съвет към вас е да посетите лекар за преглед и да се направят необходимите изследвания за да се установи проблема и съответно да се започне адекватно лечение.
  Успех!

 6. Здравейте, имам проблем с кожата на члена ми, суха и зачервена кожа със сърбежи и ранички. Излизат някакви бели влакна с лоша миризма, искам да попитам на какво може да се дължи това и трябва ли да се притеснявам?

 7. Имам раскъсване на кожата на члена си на какво се дължи това

 8. Здравейте Иван Иванов,
  Най-вероятно имате инфекция и е добре да ви прегледа лекар дерматолог.
  Успех!

 9. Здравейте Dani,
  Причините могат да бъдат различни-инфекция, травма и т.н. Препоръчвам да си запишете час за преглед.
  Успех!

 10. Здравейте ще съм ви благодарен ако ми дадете съвет .Кожата на пениса ми точно която покрива главичката им по светъл цвят като пръстен и когато съм в ерекция сякаш по трудно се забелва .ако може кажете ми ваш мейл да ви пратя снимка.Благодаря!

 11. Здравейте Иван
  Най-добре е да го видя, защото причините за тези оплаквания са различни. Снимки може да изпратите на имейл адреса който е даден в сайта.
  Успех!

 12. Здравейте!
  Притеснява ме факта че вече може би година спермата ми е повече водниста и като на парцали на какво се дължи това? Има ли причини за притеснения? Също така напоследък съм забелязал, че кожата на члена ми е суха и в следствие на секс/самозадоволяване се появяват ранички които зарастват?

 13. Имам силен сърбеж покрай ануса и към тестисите?Със какво да се мажа или да пия,дали са гъбички ?🤔

 14. Здравейте Велизар,
  Моят съвет към вас е да си направите микробиологично изследване на спермата и с готови резултати да си запишете час за преглед. По време на прегледа ще обсъдим и проблема с кожата на пениса и ще предпишем терапия.
  Успех!

 15. Здравейте Naiden Borisov,
  За съжаление по интернет няма как да ви предпиша рецепта. Час за преглед може да си запишете на посочения в сайта телефон.
  Успех!

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Публикуане