bolesti-na-mujkata-polova-sitema

Болестите на мъжката полова система са често срещани и засягат предимно млади мъже в активна и репродуктивна възраст, а раздела от урологията, който се занимава с тях се нарича андрология (от гръцки andros – мъж). Подобно на гинекологията при жените, в обзора на андрологията влизат чисто мъжки болести, засягащи половата и репродуктивна система на мъжа.

В този раздел на сайта, Ви представяме изчерпателна и достоверна информация за най-честите мъжки проблеми, като материалите, публикувани в него са базирани на научни сведения, изследвания, както и опита на специалистите в съответната област.

Фимоза

kakvo-e-fimoza-1

Това е често срещан мъжки проблем на кожата на пениса, която е тясна и не позволява главичката да се заголва свободно и води до дискомфорт и болка по време на полов акт.

Научете още

Късо гемче

kuso-gemche-penis

Гемчето е тънката кожа отдолу на главичката на пениса, която може да е къса при някои мъже и да води до болка и теглене – лечението му е лесно, бързо и безкръвно и се нарича лазерна френулотомия.

Научете още

Слаба ерекция

erekcia-mehanizum-penis-450x220

Проблемите с ерекцията и слабата потенстност засягат много мъже на 40 годишна възраст. Предлагаме ви информация  за тяхното диагностициране и съвременните методи на лечение.

Научете още

Преждевременна еякулация

prejdevremenna-eqkulacia-izdurjane

За преждевременна еякулация (ПЕ) говорим, когато мъжа свършва много бързо (по-малко от 30-60 секунди) и не може да контролира и забави изпразването.

Научете още

Варикоцеле

varicocele-anatomia

Това е подуване на вените на тестиса в ляво, което може предизвиква тъпи болки или тежест в тестиса или да доведе до намалена оплодителна способност.

Научете още

Хидроцеле

hydrocele-tumb-info

Това е състояние, при което в тестиса се събира вода, съответно подуване на скротума,   което понякога много плаши мъжете, а реално не представлява нищо сериозно.

Научете още

Обрязване

klasichesko-obrqzvane

Циркумцизиото е медицинската дума за обрязване и представлява кратка оперативна интервенция, при която се отстранява част от кожата на главичката на пениса и с която се лекува фимозата.

Научете още

Бели пъпчици по пениса

Преди

Белите пъпчици по главичката на пениса, наричани още Pearly Penile Papules са често срещан козметичен проблем при мъжете, който може много лесно бъде премахнат с кратка лазерна процедура.

Научете още

133 коментара

 1. Мъжът ми има проблеми с ерекцията по време на полов акт му спада може ли да ме посъветвате на какво може да се дължи това

 2. Здравейте Ивелина Стоева,
  Моят съвет е, съпругът ви да си направи изследване на тестостерона и с готовите резултати да си запише час за преглед. Причините за намалената ерекция могат да бъдат различни, но пък проблемът може да бъде решен и без прием на медикаменти.
  Успех!

 3. Здравейте, защо спермата може да има неприятна миризма, трудно определима, нещо като миризма на белина?

 4. Здравейте Здравко Каменов,
  Промяната в миризмата на спермата най-често се дължи на инфекция, попаднали бактерии в нея.
  Успех!

 5. Здравейте отскоро забелязах петно от лявата страна около 1 см на основата на пениса ми не е на пениса, а долу под корема точно до основата му в окосмената част, на цвят е като виолетово понякога има сърбеж и сякаш мирише какво може да е може ли да е гъбичка към кого да се обърна

 6. Здравейте сле полов акт на съпруга ми излезнаха оранжеви топчета като желе от пениса много се притеснявам какво е това и опасно ли е

 7. Здравейте Стойка Червенкова,
  Съветвам ви да направите микробиологично изследване на спермата и с готови резултати да посетите лекар за преглед. Това е признак на инфекция.
  Успех!

 8. Добър ден.Искам да попитам има ли рак на пениса които да не се забелязва външно върху пениса,примерно да е само от вътре и единствения начин да се забележи е с ехограф или нещо подобно.

 9. Здравейте.Благодаря за отговора.
  Да попитам тогава по точно има ли рак на пениса който да не се забелязва ВЪНШНО ВЪРХУ пениса а примерно да е само от вътре тип под кожно подобно ?

 10. Здравейте,

  Мъж на 28 години съм. Имам 2 проблема: честото уриниране и слабата полова система. И 2-та проблема са от 15 години, но сега се влошиха много нещата.

  Уринирам през един час, а ако проблемното място е раздразнено, дори уринирам през половин час, а дори и през 5 минути. Най-трудно е сега зимата, когато уринирането зачестява още повече. Позивите за уриниране в повечето случаи са лъжливи и мехурът не се е напълнил, но в някои случаи пикочният мехур се пълни до край за 5 минути и уриниранто е през 5 минути. Забелязвам, че след полов акт уринирането зачестява още повече и усещам още по-голям дискомфорт.

  С годините половата ми система отслабва все повече и повече. Вече нямам полюции през нощта, а половият ми акт вече е сух. Нямам вече и сексуално желание. Преди имах преждевременна еякулация, сега нямам никаква еякулация. Изглежда, че проблемите с честото уриниране идват от половата система, поне на мен така ми изглежда.

  Доктор Генов ми предписа Везизол за свръхактивен пикочен мехур. Половата система от това лекарство отслабна, а честите позиви за уриниране намаляха само за един месец и всичко се върна постарому. Само дето лекарството ми навреди още повече на половата система. Изглежда проблемът дето имам е на нервно-мускулна основа.

  Какво трябва да правя според Вас? От Русе съм. Какво може да е това нещо?

  Сигурно стана много сложно да Ви занимавам с моя проблем, но звучи безнадеждно. Очаквам да ми отговорите и да ми дадете някакви насоки какво да правя. Предварително благодаря.

 11. Здравейте Борислав,
  За съжаление няма как да ви предпиша рецепта по интернет, но вие имате определено проблем който трябва да започнете да лекувате активно. Моят съвет към вас е да си запишете час за преглед за да обсъдим проблема и да предприемем адекватно лечение.
  Успех!

 12. Здравейте.Да в и попитам понякога след оргазъм(изпразване),при по силен, изпитвам чувствителност в тестисите което при по силно докосване напомня на слаба болка в принципно изчезва до следващия ден дали е някакъв проблем и какво бихте ме посъветвали.

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Публикуане