vuprosi-dr-vasilev

Ако имате въпроси, ако се нуждаете от съвет от специалист уролог, ако искате да Ви отговорим бързо и веднага – не се колебайте да ни позвъните, за нас това е голямо улеснение:

тел. 0898 765 649 за директен контак с Д-р Васил Василев – Уролог

Предлагаме и този раздел от сайта на всеки желаещ да зададе писмен въпрос свързан с простатата и нейните заболявания. Не се колебайте да ни пишете – контакта с вас е важен за нас. Ангажираме се да Ви отговорим максимално бързо, компетентно и изчерпателно.

Правилата за ползване и коментиране в сайта и форума са сходни с тези в сайта и молим всички участници да се запознаят с ТЯХ преди да коментират в него.

376 коментара

 1. Здравейте Павлина,
  Мисля, че е рано да се притеснявате за расейки, тъй като понякога, подобна малка разлика в ПСА може да бъде и лабораторна грешка. Мисля, че трябва да се изчака резултата след 3 месеца и тогава да се прави преоценка.
  Успех!

 2. Здравейте моят въпрос е следния-Оперираха свекър ми от рак на простатата операцията мина добре но от два дена при уриниране има кръв сложиха му катетър в пирогов пие и антибиотик но няма подобрение ходихме и в окръжна болница казаха да пие антибиотика и нищо повече моля да ми отговорите на какво се дължи това и къде да отидем да го видят.Благодаря за отговора .С уважение Теодора Иванова

 3. Здравейте,
  баща ми е с диагноза Ca гландуле простате, T2-3,N2,M1 KП 78. В епикризата пише, че са установени високи стойности на ПСА- над 11000.
  Това ни се струват огромни стойности.Възможно ли е това и не се ли налага повторен ПСА тест.Диагнозата е от вчера, а час за онколог в Бургас има чак следващата седмица.

 4. Здравейте,аз съм на 46г. и се установи след ехограф,че простатата ми е уголемена 35/37/45мм.,без нарушения в бъбреците,без задържане на урина,но имам от около две седмици постоянни болки ниско под корема.Каква може да е причината?Благодаря предварително.

 5. Здравейте Теодора,
  Възможностите за въпросното кървене са толков много, още повече, че не знам дори каква конкретно операция за рак на простатата са направили на свекър ви. Съжелявам, но на този етап мога единствено да предполагам, и ви съветвам да се консултирате с колегата, който го е оперирал, тъу като аз няма как да ви дам отговор по интернет.
  Успех!

 6. Здравейте Йова,
  Наистина това е изключително висока стойност, но е възможна и не виждам смисъл да се повтаря, тъй като най-често ни интересува дали ПСА е под или над 100. Дори много често лабораториите не си правят труда да дават конкретната цифра, само отбелязват, че е повече от 100. А това дали става въпрос за 1100 или 11000 реално няма никакво значение.
  Успех!

 7. Здравейте Светослав Недялков,
  Трудно ми е да кажа нещо конкретно – възможно е проблема ви да се дължи на възпаление – простатит или цистит. Може би е добре да се консултирате с уролог.
  Успех!

 8. Здравейте д-р Василев,
  Отново се обръщам с въпрос към Вас, относно високите стойности/ 11000/ PSA на баща ми. Онколога в Бургас ни прати за повторен тест.Сегашната стойност на PSA е 5,56.Разликата е огромна ,предвид краткия период и липсата на каквото и да било лечение до момента. Объркана съм, и дори не знам какъв въпрос точно да задам.Според епикризата е Са гландуле простате Т2-3, N2, M1, множествени остеолитични мета в плоските кости и гръбначния стълб.Костна сцинтиграфия не е правена, само скенер.Възможна ли е такава разлика в PSA и не е ли по-добре да направим и сцинтиграфия?
  Благодаря Ви, предварително.

 9. Здравейте Йова,
  При баща ви започната ли е хормонална терапия? Защто ако е започната, то това донякъде би обяснило огромната разлика, ако не то със сигурност един от двата резултата е грешен.
  А по-отношение на костната сцинтиграфия – това е задължително изследване, без което трудно може да кажем има или няма костни метастази!
  Успех!

 10. Здравейте д-р Василев,
  Баща ми е на 78 години. Преди 4 г му поставиха диагноза ДХП.PSA = в норма.Предписаха му Омник,
  От месец октомври миналата година започна да се оплаква от често уриниране, особено нощем = 8=10 пъти. При направено изследване на PSA са установени високи стойности – 180. Направена му бе биопсия. при което се постави отново диагноза – Доброкачествена хиперплазия. Размер на простата – 4/5 см.Няма данни за остатъчна урина. Сега взема Омник, но честото уриниране продължава. Появи се и кръв във урината. Според лекуващия лекар това се дължи на възпаление. Сега чакаме резултата от урокултура и антибиограма.
  Баща ми от месеци не може да спи и това много го изтощи. Когато вземе вечер таблетка аспирин става 2-3 пъти, но поради появата на кръв в урината сега не го пие.
  Моля, за вашето мнение –
  Може ли да продължи медикаментозно лечение или е необходима операция?
  Не е ли необходимо да се замени Омник, който взема вече 4 години, с друг медикамент?
  Дали правилно е поставена диагнозата?
  Благодаря Ви, предварително

 11. Здравейте Д-р Василев! Преди четири години на дядо ми /81г. в момента/му беше отстранена хирургически простатната жлеза. Хистологичните изследвания НЕ показаха злокачествени изменения и от този момент нямаме проблеми. При профилактични кръвни изследвания, този месец личният му лекар го насочва за консултация с уролог, с мотив цитирам „Липсват хормони на простатната жлеза“, при условие че аз многократно напомням, че той е с отстранена такава. Бихте ли ми обаяснили, малко повече за това какви хормонални изследвания е нужно да направим след хирургично отстраняване на простата.
  Благодаря Ви за отделеното ми внимание!

 12. Здравейте Д-р Василев,

  На 05.09.2012 г. бях отправила запитване към Вас, свързано с диагнозата, която беше поставена на баща ми. Благодаря Ви за отговора. Сега отново се налага да потърся компетентен съвет. Лечението, което проведохме беше с 2 инжекции Zoladex, като 4 месеца след последната, по препоръка на Ваш колега поставихме още една и последното контролно изследване на PSA от 17.05.2013 г. показва стойност 0,89. Освен тези три инжекции не са предписани други лекарствени препарати, а контролни изследвания на PSA на всеки 3 месеца. Въпросът ми е свързан не толкова с това, колкото с възможността за смяна на колянна става, тъй като е поставена диагноза – гонартроза /или „ти нямаш става” както казва ортопеда/ и подвижността му намалява прогресивно, за болките не е нужно да споменавам.. Предвид заболяването на простата, може ли да се извърши тази операция? Свързана ли е с рискове? Как това би се отразило занапред? Какво бихте ни посъветвали?
  Успех!

 13. Здравйте Росица Христова,
  Не виждам причина заболяването на простатата да попречи на въпросната операция на коляното. За съжаление, не съм запознат в детаили с отротпедичните операции и мисля че относно рисковете и т.н. ще трябва да се обърнете към колегата ортопед.
  Успех!

 14. Здравейте д-р ВАСИЛЕВ !
  Отново пиша не разбрах дали изпратих писмото !
  От 10 месеца лекувам аденом на простата !
  ПСА -1,4 !
  РАЗМЕР- 4/ 4 СМ !
  Приемам – ОМНИК !
  Притеснявам се , че остатачната урина е около 70 мл !
  Какво да правя !
  Моля за отговор !
  Лекарят казва ,че е възможно от от притеснение , настинка и т, н, !
  Каза ми ,че няма нужда от смяна на лекарството !
  Симптомите намаляха ! През ноща рядко ставам ! През деня понякога уриниранието се учестява ! Има дни когато всичко е добре !
  Аз съм на 57 години !
  Силно съм притеснен !
  МОЛЯ ЗА ОТГОВОР

 15. Здравейте!

  Въпросът ми е следният: Съпругът ми /67г./е в болница с оперирана простата преди 10 дни,но раната на корема не се затваря,всяка нощ блика кървава слуз-
  обилно,през нощта, а всеки ден деня -сутрин и вечер му се обработва раната с йод, но няма промяна.
  Казват,че понеже имал коремни тлъстини -и този теч бил от тях,не можела да се затвори раната.Наистина има бирено коремче, но 110 кг не са чак толкова много.
  Какви биха могли да бъдат причините и дали това се среща често.
  Моля да ме просветите.

  Какво следва да се прави ,ако това положение не се промени, и колко
  време може да продължава това ежедневно третиране на отворената рана?

  Благодаря предварително.

  Е.Такева

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Публикуане