vuprosi-dr-vasilev

Ако имате въпроси, ако се нуждаете от съвет от специалист уролог, ако искате да Ви отговорим бързо и веднага – не се колебайте да ни позвъните, за нас това е голямо улеснение:

тел. 0898 765 649 за директен контак с Д-р Васил Василев – Уролог

Предлагаме и този раздел от сайта на всеки желаещ да зададе писмен въпрос свързан с пикочния мехур. Не се колебайте да ни пишете – контакта с вас е важен за нас. Ангажираме се да Ви отговорим максимално бързо, компетентно и изчерпателно.

Правилата за ползване и коментиране в сайта и форума са сходни с тези в сайта и молим всички участници да се запознаят с ТЯХ преди да коментират в него.

343 коментара

 1. Здравейте д-р Василев! В рамките на 4 месеца пускам обикновена урина и ми излизат 10-12 еритроцити като всички други показатели са добре! Нямам никакви оплаквания и на ехографа всичко е наред! Но тези еритроцити ме притесняват!

  • Здравейте Валерия Стойнова,
   Причините за наличие на еритроцити в урината мога да бъдат най-ралични, като започнем от банална ифекция преминем през конкремнти в пикочните пътищя и стигнем да тумори, а е възможно при жените да имат връзка и с влагалището. Без преглед е трудно да се постави точна диагноза.
   Успех!

 2. Здравейте! През м. октомври 2019 год. ми бе направена лапароскопска операция на карцином на простатата. При операцията се получиха усложнения заради който бях два месеца с катетър. След снемането на катетъра се установи, че имам склероза на шийката на пикочния мехур. В продължение на една година всеки месец ми правят тур за отпушване. Може ли да ми кажете дали има някакво друго ефикасно лечение за този мой проблем и къде в България се извършва такова лечение. Благодаря Ви предварително.

  • Здравейте Станьо Георгиев,
   Лечението на склерозата на шийката на пикочния мехур е оперативно и за съжаление медикаментите не могат да помогнат.
   Успех!

 3. Здравейте,

  Дъщеря ми е на година и половина и има следните резултати от изследване на урината :
  Белтък в урина – лека опалесценция
  5-6 еритроцита, единични левкоцити,кристали пикочна киселина
  Няма температура. Възможно ли е нитрофурантоин да предизвика такива резултати? Моля за тълкуване.

 4. Здравейте,Д-р Василев. Аз съм със склероза на мехурната шийка и на на 11.05.21 г. се оперирах. Операцията е TUR-P.Откакто ме изписаха имам много силни болки в изправено положение.При подмяна на катетъра на шестия ден след операцията се оказа,че имам неволно изпускане на урина,която изтича и не мога да спра уринирането.Това ме притеснява много,дали този проблем ще отшуми след заздравяване на оперативната рана или трябва да потърся лекарска помощ?

  • Здравейте Юксел Юсуф Мехмед,
   Възможно е първите няколко дни след свалянето на катетъра да има неволно изтичане на урина, но това да няколко дни трябва да спре. В случай, че проблема продължи повече от седмица е добре да се консултирате отново с оператора, който е правил операцията на първо време, защото все пак той знае какво е рязъл. Възможно е да се наложи да ви бъде назначена и медикаментозна терапия.
   Успех!

 5. Майка ми има тази диагноза: ту везице уринарие , лейомиоматоза утери.много ли е старшно това.имам нужда от помощ.

  • Здравейте Мийрем Изет,
   Ако майкави има диагноза Ту везице уринарие това означава, че има образование в пикочния мехур, което трябва да се изреже и да се изследва дали е раково или е доброкачествено. Другото е миома.
   Успех!

 6. Здравейте д-р Василев! Преди 10 дни ми оперираха склероза на мехурната шийка. Махнаха ми катетъра преди преди 4 дни. Пия много вода по препоръка на лекарите, но все още чувствам парене при уриниране и първите капки от урината винаги са розови, и после се избистря. Нормално ли е това и след колко време трябва да отшуми?

  • Здравейте Владимир,
   Нормално е да имате тези оплаквания след операцията, но ви препоръчвам да си направите микробиологично изследване на стерилна урина.
   Успех!

 7. Здравейте сина е на почти 8години.Цяло лято неможем да се отървем от инфекции и бактерии в урината От днес отново сме с ентеркоки фекалес.Предната беше цитробактер френди и по предната ентеробактер клоаце.
  Вече незнам какво да правя?Помощ.

 8. Здравейте,Докторе аз съм с везиковагина фистула и в момента съм с катетър за 20 дни с надеждата да се затвори.Вечер преди лягане си слагам вагинална глобила и сутрин има следи от нея в маркуча на катетъра ,а също имам и еднократно изтичане от вагината,направо се мокри бельото.Това нормално ли е?

 9. Здравейте д-р Василев! Моля ви, бихте ли ми казали възможните причини, за да имам лоши показатели при изследването Урофлоуметрия. Правено ми е цистоскопия при която нищо не се видя, простатата е наред, нямам стеснения на уретрата, нямам и бактерии в урината. Бихте ли ме насочили към някоя причина? Благодаря.

  • Здравейте,
   Има толкова много причини за трудно уриниране и няма как да ви ги разказвам всички и то в писмен вид. Ако искате, можете да дойдете на преглед и ще коментираме какво е конкретно при вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Post comment