vuprosi-dr-vasilev

Ако имате въпроси, ако се нуждаете от съвет от специалист уролог, ако искате да Ви отговорим бързо и веднага – не се колебайте да ни позвъните, за нас това е голямо улеснение:

тел. 0898 765 649 за директен контак с Д-р Васил Василев – Уролог

Предлагаме и този раздел от сайта на всеки желаещ да зададе писмен въпрос свързан с пикочния мехур. Не се колебайте да ни пишете – контакта с вас е важен за нас. Ангажираме се да Ви отговорим максимално бързо, компетентно и изчерпателно.

Правилата за ползване и коментиране в сайта и форума са сходни с тези в сайта и молим всички участници да се запознаят с ТЯХ преди да коментират в него.

343 коментара

 1. Добър ден докторе. Имам следния проблем преблизително седмица трябва да се напъвам за да се изходя по малка нужда доста е неприятно имам и малко болки ниско доло в корема но не са чести можели да ми дадете някъкав съвет?

  • Здрвейте Вера,
   Моят съвет към вас е да посетите лекар за преглед и ехография. Такива оплаквания най-често се дължат на възпаление, но не са изключени и други проблеми свързани с мехура или мехурната шийка.
   Успех!

 2. Здравейте,моята майка в рамките на 1 мес за втори път е с цистит.Заради възрастта пие медикаменти за разреждане на кръвта/ксералто/Какво може да пие сега.Опитах да се свържа с личната и лекарка,но не отговаря.Предишният п ът е пила медикамент само 1 хапче,но не помни какво.Бихте ли могли да кажете,какво да пие сега.Знам,че не е удачно лечение на мейл,но тя е в провинцията и периодично има такива проблеми,а не знам какво да дам.

 3. Здравейте Докторе!Аз имам хипер активен пикочен мехур .Имам две операции на пикочния мехур-едната безкръвна и операция маршал.Въпреки това често уринирам.Не мога да изляза дори на разходка.На 66 години съм в момента.Какво да правя?

  • Здравейте Павлинка Авгелова,
   Препоръчвам ви да си запишете час за преглед и консултация за да се запозная по подробно със сътоянието ви и да обсъдим какви са възможностите за лечение.
   Успех!

 4. Добър ден. Имам неприятна миризма от пениса,дори когато се изкъпя след половин час миризмата отново се връща. Искам да попитам на какво се дължи.Ходих на уролог,правиха ми изследвания за гъбички но бях в нормата и така 1 година не могат да разберат на какво се дължи.

  • Здравейте Иван,
   Без да ви прегледам е трудно да поставя конкретна диагноза или да дам съвет за лечение, но като краен вариент при неповлияващо се лечение от медикаменти може да помислите за обрязване.
   Успех!

 5. Здравейте. Бих искала да попитам какво означава ед. левк. и еритр. в урина-седимент? Също така, това алармиращо ли е? Всички останали показатели в урина са в норма, на 24 години съм.
  Благодаря Ви!

  • Здравейте Ани Василева,
   Това не е притеснително, но е неонходимо да се проследи във времето. По принцип трябва да бъдат отрицателни резултатите.
   Успех!

 6. Здравейте д-р Василев Моя съпруг юни мес миналата год му правиха операция през корема за тумор на пикочен мехур. След 6мес през декември мин год пак постъпи в болницата тумора му бил станал над 5 см гориха го с лазер Става 1 мес изхвърля съсиреци имам съмнение че нищо не е свършено Посъветвайте ни какво да правим С поздрави Галина

  • Здравейте Галина Ангелова,
   Не е нормално един месец след такава операция съпругът ви да изхвърля съсиреци. Моят съвет към вас е да потърсите второ мнение и преглед при друг лекар.
   Успех!

 7. Здравейте, Д-р Василев.
  На 31.03. се събудих с ужасни болки в корема и с усещането за чуждо тяло, което се придвижва от горната дясна част надолу към пикучния мехур. След преглед в спешен кабинет (без ехограф) ми бе назначена ПКК + СУЕ, последвани от изследване на желязо, жск и щитовидната жлеза, от които стана ясно че имам не силно изразена желязодефицитна анемия и някаква вътрешна инфекция (по думите на ендокринолог). Не съм приемала никакви лекарства и нямах никакви симптоми, до 14.04.,когато със събуждането имах постоянното усещене, че ми се ходи до тоалетна, но всъщност нямаше нищо. Започнаха и отново силните болки ниско долу. Отидох при уролог, който на ехограф откри песъчинки в десния бъбрек и ми назначи лечение с Неуренал и Дуспаталин, както и микробиология на урина (сутрешна). Не съм имала оплаквания от тогава, никога не съм имала и симптоми на цистит. От резултатите стана ясно че има Естерококи фекали 10^5, при което ми назначи по 1 Саше през ден (общо 2) фосфомицин, който обаче в листовката пише, че се използва при остър цистит. Урплъгът не ми даде информация за това какво значи наличието на тази инфекция и има ли наличие на цистит, какво правим и с песъчинките.
  Можете ли да ми дадете съвет как да процедирам?

  • Здравейте Бояна,
   Според резултатите от изследването вие имате уроинфекция. Моят съвет към вас е да си изпиете назначената терапия и една седмица след това да направите контролно изследване на стерилна урина, а песъчинките да ги проследявате с профилактични прегледи.
   Успех!

 8. Здравейте д. Василев!
  Моля за ваше мнение относно лечението на остър цистит, ешерихия коли > 10/s, с ФосфомицинЗентива схема по 1 саше 3 пъти през ден
  Предписано от личния ми лекар
  Опасявам се от евентуално предозиране…?

  • Здравейте Елена Филипова,
   Мисля че не описвате правилно схемата по която ви е изписан медикамента. Липсва и доста информация за вас и вашите оплаквания.
   Няма как да ви дам съвет от споделената информация.
   Успех!

 9. Здравейте Д-р Василев,

  от началото на годината съм с оплаквания на пикочната система – инконтиненция. В началото започна като цистит (и преди съм имала), но болката и паренето при уриниране преминаха. Обаче след като боледувах от грип и ми изписаха аугментин, се появи и често уриниране, особено през нощта (ако имам късмет на 2 часа, но понякога и на половин). Добавиха се и болки и човъркане в долната част на корема, вагината и левия крак.
  При изследване на урината с урокултура беше установена бактерия (pseudomona aeruginosa) – „сигнификантна бактериурия“. Когато отидох на преглед при уролог с антибиограма, очаквахме той да ми изпише антибиотик за бактерията. Обаче по време на прегледа с ехограф, той констатира образувание в пикочния мехур и препоръча един куп изследвания, за да установи диагноза. А наличието на тази бактерия напълно игнорира. Твърдеше, че това е по-голям проблем, понеже запушва уретрърите и е довело до 1-ви стадий хидронефроза на десния бъбрек и 3-та на левия.
  Аз се поразтърсих за тази бактерия и прочетох, че тя често води до моите оплаквания и се натрупва, като си образува филм и се капсулира. Възможно ли е това да е видял урологът на ехограф? Дали не е удачно едно антибиотично лечение срещу бактерията преди всичко друго? Ако това реши проблема, то сме спечелили битката… Имате ли Вие препоръка за антибиотик?
  Още няколко детайла за мен.. бих споделила и още такива, които Вие смятате за удачни:
  Аз съм на 56 г., по-скоро слаба като телослужение, не съм имала рязко спадане в килограмите или температура/треска (което както разбирам би било признак на карцином)… само болките в крака, корема, вагината и ставането през нощта по малка нужда. От време на време и голямата нужда е свързана с дискомфорт и болки, което изглежда също може да се причини от бактерията.
  Ще се радвам да чуя скоро от Вас. Благодаря предварително за отделеното време.

  • Здравейте Катя,
   Проблемът с изолираната бактерия в урината във вашия случай е най-малък. Много по сериозен е проблема с хидронефрозите на двата бъбрека и образованието което е видял колегата в мехура. Моят съвет е да се концентрирате върху образуванието в пикочния мехур. Добре е да се направи скенер на малък таз и коремни органи с контраст и да посетите отново лекар за преглед. Само антибиотик във вашият случай е недостатъчен като терапия.
   Успех!

 10. Здравейте,имам проблем ,с който вече не знам как да постъпя.Не мога да живея пълноценно.
  Откриха ми уреаплазма и я лекувам при гинеколог.Имам симптоми на цистит ….болки в корема ,парене ,често ходене до тоалетна.
  Отделно от години имам цистит и винаги причината е била Ешерихия коли.
  От около година насам имам почти постоянни болки и въпреки,че лекувам уреаплазма ,те не изчезват.
  Моля Ви, дайте ми съвет дали има нужда да посетя допълнително уролог и как да постъпя,защото съм стигнала степен на отчаяние.
  Благодаря предварително!

 11. Здравейте!! Пия изопринозин вече 18дена по схема, изписан за 1 месец, но напоследък започна много често да ми се ходи по малка нужда. Усещам си пикочния мехур раздразнен. Изопринозина е изписан за лечение на кондиломи. Преди да направим контролен преглед сега на 04.01.2021г. Какво мога да приемам за да ми облекчи. Преди месец не съм имал проблеми с ориенирането. Пикочна та киселина е повишена от лекарството. Възможно ли е тя да ми повлиява за да ми дразни така. Чувството е за пълен пикочен мехур, през 30минути.Поздрави!

  • Здравейте Христо Иванов,
   Едва ли причината е в изопринозина. Може да го спрете и да не го приемате повече. Причината най-вероятно се дължи на инфекция.
   Успех!

 12. Здравейте д-р Василев! Видях че последните коментари са отпреди няколко години и не знам дали все още отговаряте, но все пак реших да ви пиша. Проблемът ми започна лятото по-миналата година, често уриниране на малки количества урина, пих всякакви лекарства за цистит тъй като тогава мислех че е това. Ходих на нефролог, правихме изследване на урина – чисто, ехография на бъбреци и пикочен мехур – всичко нормално. Тя ми каза да отида на гинеколог, гледаха ми яйчниците на ехограф – нищо. От изследванията излезе положителна уреаплазма, пих АБ и симптомите изчезнаха за точно 1 година. Лятото миналата година пак често уриниране, тогава имах и болки в гърба, пих неуренал ср, пуснах урина и стерилна – нищо, но излезе положителна отново уреаплазма и пак след прием на АБ симптомите изчезнаха. Всичко отново се появи средата на ноември, когато започнаха симптоми на често уриниране, болки ниско в края на уринирането, понякога не мога да стискам, понякога не усещам позиви с часове, понякога отделеното количество урина е огромно, понякога са няколко капки. Всичко това много ме обърква, сякаш всеки ден симптомите са различни. Ходих на гинеколог – отрицателна уреаплазма, само гъбички излязоха. Ходих и на уролог – стерилна урина чиста, пусках 3 пъти обикновена където единият път излезе положителен белтък, вторият път нямаше белтък но имаше кристали пикочна киселина и 7-8 левкоцити в седимент, третият път само 7-8 левкоцити. Урологът ми предписа Монурал, почувствах ефект първите два дни след приема му, след това всичко постарому. Гледа ме на ехограф – пикочен мехур и бъбреци, всичко нормално. Пила съм цистостоп, неуренал ср и форте, уринал акут, билки и какво ли не, без ефект. Симптомите вече продължават почти 3 месеца – от ноември. Какво бихте ме посъветвали?

  • Здравейте Мартина,
   Вие правите рецидивиращи цистити, които не се лекуват правилно. Тези цистите предизвиквате сама и трябва да промените нещо в начина си на живот за да спрат и оплакванията.
   Успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Post comment