vuprosi-dr-vasilev

Ако имате въпроси, ако се нуждаете от съвет от специалист уролог, ако искате да Ви отговорим бързо и веднага – не се колебайте да ни позвъните, за нас това е голямо улеснение:

тел. 0898 765 649 за директен контак с Д-р Васил Василев – Уролог

Предлагаме и този раздел от сайта на всеки желаещ да зададе писмен въпрос свързан с пикочния мехур. Не се колебайте да ни пишете – контакта с вас е важен за нас. Ангажираме се да Ви отговорим максимално бързо, компетентно и изчерпателно.

Правилата за ползване и коментиране в сайта и форума са сходни с тези в сайта и молим всички участници да се запознаят с ТЯХ преди да коментират в него.

297 Коментара

 1. Здравейте д-р Василев, не ми отговорихте на първото писмо, но аз ви пиша отново.Отидох на втори преглед с ехограф при лекар гинеколог, който има много хубава апаратура. Не се намери причина за кървене от страна на бъбреците и пикочния мехур.Докторът каза че имам хидронефроза 1 степен на двата бърека без калкулоза.Възможно ли е това при положение че никога не съм имала проблеми с бъбреците не съм имала бъбречни кризи. И. ако е така какво е лечението?

 2. Здравейте Лидия,
  Така описаният проблем прилича доста на гинекологичен отколкото на урологичен.След три проведени консултации с трима различни колеги и две изследвания на урина в които не се открива никакъв проблем, аз по интернет мога само да предполагам за проблема.Понякога пациентите има кръв в урината след предозиране със медикаменти които разреждат кръвта, възможно е да се появи и след силно натоварване, кървене може да има и от влагалището, различни са причините.Във вашия случай е възможно съсирека да е вследствие колоноскопията.Относно хидронефрозата да възможно е човек да има двустранна и тя най-често е резултат от запушване на уретерите от конкремент или други формации на коремните органи.Лечението в различните случаи и откриване на първопричината е индивидуално.
  Успех!

 3. Здравейте искам да попитам нещо свързано с приятелят ми на 17 години е откриха му хидроцеле одебелени стени и напукан пикочен мехур може ли да ме посъветвате какво да направим и какво е лечението в тази ситуация

 4. Здравейте Борислава,
  Хидроцелето може да се пунктира т.е да се източи течноста, може да се оперира или да се остави под наблюдение.Според оплакванията на пациента и състоянието му след преглед се преценява какво да бъде поведението на лечение.Относно пикочния мехур можеби има възпалителен процес за който трябва да се предпише медикаментозно лечение.
  Успех!

 5. Здравейте д-р Василев,
  Преди три месеца идвах на преглед при вас и вашето предположение, че моите проблеми се дължат на стриктура на уретрата се оказа точно.След направена цистоскопия се оказа че има и наличие на левкоплакия.
  Преди 25 дни Доц. Анакиевски във Варна ми направи операция на пикочния мехур.Заключението на епиризата е :
  Наличие на левкоплакия в областа на тригонума.Вапоризация. Хронични възпалителни промени на мехурната лигавица.Склероза на мехурната шийка.Извърши се трансуретрална инцизия на мехурната шийка.Фолиев уретрален катетър 22 CH.Терапевтична схема:Ципрофлоксацин.
  Преди операцията усещанията ми бяха за непрекъснато дразнене в пикочния мехур и слаба струя на урината, имаше и остатъчна урина.След операцията дразненето в мехура се засили струята остана същата,пак има остатъчна урина,въпреки че вече са минали 25 дни.Според доктора възстановяването траело до 6 месеца и ми изписа още един антибиотик таваник, въпреки че в момента предполагам че нямам бактерии в урината.
  Моля ви за съвет, какво да направя за по бързо възстановяване? Има ли смисъл да пия антибиотика и възможно ли е операцията да не е направена добре и затова да няма резултат или наистина просто трябва да изчакам.

  Благодаря

 6. Здравейте Женя Иванова,
  Да има смисъл да пиете антибиотика, но можеби е необходимо да приемате и други медикаменти освен антибиотика. Как е направена операцията може да ви каже само оператора. Да възтановяването не е бързо.
  Успех!

 7. Здравейте, при мен има следния проблем – повече от 1 години имам проблем с уринирането, който се състои в често ходене при малко количество, което повечето пъти е по няколко капки.Урината вече не мога да я контролирам при кихане, кашляне или бягане да не приказвам, че и при по бързо ходене на последък съм постоянно мокра . Ходя на танци но е доста неприятно като постояно усещам как не мога да си задържа урината дори да са и две капки.Ходила съм на гинеколог всичко е наред, преглеждах се и за бъбреци и там е наред, но имам малък камък в левият бъбрек доктора каза че не се дължи от бъбреците, но все пак ми изписа следните хапчета Везике 5 мл. за един месец, но не почуствах подобрение Въпросът ми е на какво може да се дължат тези чести позиви. На 42 години съм, и незнам към кого да се обърна за да разбера на какво може да се дължи. Всяка нощ ставам по един два път, защото започвам да чувствам тежест ниско в корема от задържането на урина, която след като отделя, тежестта изчезва.
  Ако можете да ми помогнете ще ви бъда изключително благодарна.

 8. Здравейте Павлина,
  Причините за изпускането на урина както и за задържането на урина могат да бъдат от най-различно естество. В повечето случаи те се дължат на проблем със пикочния мехур или мехурната шийка. Медикамента който са ви изписали е добър подход, но понякога се налага да се пие по продължително време или да бъде заменен с друг. Какъв точно е проблема при вас мога да ви кажа само след преглед.
  Успех!

 9. Здравейте д-рВасилев.Тъй като съм в Англия и не мога да отида на лекар ,реших да се консултирам с Вас.Проблемът ми е следният.Преди 2 седмици започнаха симтоми като при цистит. Постоянна нужда да посещавам тоалетната .Парене и дискомфорт ниско в корема.Започнах да пия червена боровинка защото не знам какъв антибиотик трябва.Също така започна след няколко дена и сърбеж .Има моменти в които като че ли преминама всичко за около ден и после пак.Тук нямам голям избор на медикаменти без рецепта.

 10. Здравейте Ели,
  Най-вероятно сте направила цистит, придружен с гъбична инфекция който трябва да лекувате. Моят съвет към вас е да посетите лекар за да ви испишат медикамни и да започнете лечение. За съжаление аз по интернет няма как да ви напиша рецепта.
  Успех!

 11. Здравейте!
  Казвам се Соня Томова, на 55 години. От около 5 години страдам от почти ежемесечни циститни кризи – тъпи болки в кръста, често уриниране, парене. Дискомфортът е почти непрекъснат и не мога да изпълнявам служебните си задължения. Всички изследвания показват, че нямам никакви бактерии – нито ешерихия коли, нито уреаплазма, нито хламидия и т.н. Изследвана съм многократно в „Каспела“, както и в „Геника“. Д-р Прокопова, която се занимава с мен, вече вдига рамене. Не може да ми помогне. А ежемесечното пиене на Пиелоцистил и Монурал е много неприятно, а сигурно и вредно.
  След много четене смятам /аз не съм лекар, а машинен инженер/, че се касае за Интерстициален цистит.
  Аз съм от Асеновград, но ще дойда в София, стига да можете да ми помогнете.
  С уважение, Соня

 12. Здравейте Соня Томова,
  Час за преглед може да си запишете на посочения в сайта телефон, за да обсъдим оплакванията ви и да предприемем адекватно лечение за проблемаа със пикочния мехур.
  Успех!

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Публикуане