vuprosi-dr-vasilev

Ако имате въпроси, ако се нуждаете от съвет от специалист уролог, ако искате да Ви отговорим бързо и веднага – не се колебайте да ни позвъните, за нас това е голямо улеснение:

тел. 0898 765 649 за директен контак с Д-р Васил Василев – Уролог

Предлагаме и този раздел от сайта на всеки желаещ да зададе писмен въпрос свързан с пикочния мехур. Не се колебайте да ни пишете – контакта с вас е важен за нас. Ангажираме се да Ви отговорим максимално бързо, компетентно и изчерпателно.

Правилата за ползване и коментиране в сайта и форума са сходни с тези в сайта и молим всички участници да се запознаят с ТЯХ преди да коментират в него.

325 коментара

 1. Здравейте д. Василев!
  Моля за ваше мнение относно лечението на остър цистит, ешерихия коли > 10/s, с ФосфомицинЗентива схема по 1 саше 3 пъти през ден
  Предписано от личния ми лекар
  Опасявам се от евентуално предозиране…?

 2. Здравейте Елена Филипова,
  Мисля че не описвате правилно схемата по която ви е изписан медикамента. Липсва и доста информация за вас и вашите оплаквания.
  Няма как да ви дам съвет от споделената информация.
  Успех!

 3. Здравейте Д-р Василев,

  от началото на годината съм с оплаквания на пикочната система – инконтиненция. В началото започна като цистит (и преди съм имала), но болката и паренето при уриниране преминаха. Обаче след като боледувах от грип и ми изписаха аугментин, се появи и често уриниране, особено през нощта (ако имам късмет на 2 часа, но понякога и на половин). Добавиха се и болки и човъркане в долната част на корема, вагината и левия крак.
  При изследване на урината с урокултура беше установена бактерия (pseudomona aeruginosa) – „сигнификантна бактериурия“. Когато отидох на преглед при уролог с антибиограма, очаквахме той да ми изпише антибиотик за бактерията. Обаче по време на прегледа с ехограф, той констатира образувание в пикочния мехур и препоръча един куп изследвания, за да установи диагноза. А наличието на тази бактерия напълно игнорира. Твърдеше, че това е по-голям проблем, понеже запушва уретрърите и е довело до 1-ви стадий хидронефроза на десния бъбрек и 3-та на левия.
  Аз се поразтърсих за тази бактерия и прочетох, че тя често води до моите оплаквания и се натрупва, като си образува филм и се капсулира. Възможно ли е това да е видял урологът на ехограф? Дали не е удачно едно антибиотично лечение срещу бактерията преди всичко друго? Ако това реши проблема, то сме спечелили битката… Имате ли Вие препоръка за антибиотик?
  Още няколко детайла за мен.. бих споделила и още такива, които Вие смятате за удачни:
  Аз съм на 56 г., по-скоро слаба като телослужение, не съм имала рязко спадане в килограмите или температура/треска (което както разбирам би било признак на карцином)… само болките в крака, корема, вагината и ставането през нощта по малка нужда. От време на време и голямата нужда е свързана с дискомфорт и болки, което изглежда също може да се причини от бактерията.
  Ще се радвам да чуя скоро от Вас. Благодаря предварително за отделеното време.

 4. Здравейте Катя,
  Проблемът с изолираната бактерия в урината във вашия случай е най-малък. Много по сериозен е проблема с хидронефрозите на двата бъбрека и образованието което е видял колегата в мехура. Моят съвет е да се концентрирате върху образуванието в пикочния мехур. Добре е да се направи скенер на малък таз и коремни органи с контраст и да посетите отново лекар за преглед. Само антибиотик във вашият случай е недостатъчен като терапия.
  Успех!

 5. Здравейте,имам проблем ,с който вече не знам как да постъпя.Не мога да живея пълноценно.
  Откриха ми уреаплазма и я лекувам при гинеколог.Имам симптоми на цистит ….болки в корема ,парене ,често ходене до тоалетна.
  Отделно от години имам цистит и винаги причината е била Ешерихия коли.
  От около година насам имам почти постоянни болки и въпреки,че лекувам уреаплазма ,те не изчезват.
  Моля Ви, дайте ми съвет дали има нужда да посетя допълнително уролог и как да постъпя,защото съм стигнала степен на отчаяние.
  Благодаря предварително!

 6. Здравейте!! Пия изопринозин вече 18дена по схема, изписан за 1 месец, но напоследък започна много често да ми се ходи по малка нужда. Усещам си пикочния мехур раздразнен. Изопринозина е изписан за лечение на кондиломи. Преди да направим контролен преглед сега на 04.01.2021г. Какво мога да приемам за да ми облекчи. Преди месец не съм имал проблеми с ориенирането. Пикочна та киселина е повишена от лекарството. Възможно ли е тя да ми повлиява за да ми дразни така. Чувството е за пълен пикочен мехур, през 30минути.Поздрави!

 7. Здравейте Христо Иванов,
  Едва ли причината е в изопринозина. Може да го спрете и да не го приемате повече. Причината най-вероятно се дължи на инфекция.
  Успех!

 8. Здравейте д-р Василев! Видях че последните коментари са отпреди няколко години и не знам дали все още отговаряте, но все пак реших да ви пиша. Проблемът ми започна лятото по-миналата година, често уриниране на малки количества урина, пих всякакви лекарства за цистит тъй като тогава мислех че е това. Ходих на нефролог, правихме изследване на урина – чисто, ехография на бъбреци и пикочен мехур – всичко нормално. Тя ми каза да отида на гинеколог, гледаха ми яйчниците на ехограф – нищо. От изследванията излезе положителна уреаплазма, пих АБ и симптомите изчезнаха за точно 1 година. Лятото миналата година пак често уриниране, тогава имах и болки в гърба, пих неуренал ср, пуснах урина и стерилна – нищо, но излезе положителна отново уреаплазма и пак след прием на АБ симптомите изчезнаха. Всичко отново се появи средата на ноември, когато започнаха симптоми на често уриниране, болки ниско в края на уринирането, понякога не мога да стискам, понякога не усещам позиви с часове, понякога отделеното количество урина е огромно, понякога са няколко капки. Всичко това много ме обърква, сякаш всеки ден симптомите са различни. Ходих на гинеколог – отрицателна уреаплазма, само гъбички излязоха. Ходих и на уролог – стерилна урина чиста, пусках 3 пъти обикновена където единият път излезе положителен белтък, вторият път нямаше белтък но имаше кристали пикочна киселина и 7-8 левкоцити в седимент, третият път само 7-8 левкоцити. Урологът ми предписа Монурал, почувствах ефект първите два дни след приема му, след това всичко постарому. Гледа ме на ехограф – пикочен мехур и бъбреци, всичко нормално. Пила съм цистостоп, неуренал ср и форте, уринал акут, билки и какво ли не, без ефект. Симптомите вече продължават почти 3 месеца – от ноември. Какво бихте ме посъветвали?

 9. Здравейте Мартина,
  Вие правите рецидивиращи цистити, които не се лекуват правилно. Тези цистите предизвиквате сама и трябва да промените нещо в начина си на живот за да спрат и оплакванията.
  Успех!

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Публикуане